Maailmankaikkeuden ihmeitä Planetaariossa

Planetaariossa elokuva ympäröi katsojan eri puolilta, mikä mahdollistaa moniulotteisen visuaalisen elämyksen. Viimeisintä teknologiaa edustava DigiStar 5 -laitteisto mahdollistaa uusimpien FullDome-elokuvien esittämisen entistä suuremmalla tarkkuudella ja valovoimalla. Tervetuloa nojatuolimatkalle tähtitaivaan uumeniin! Planetaario-näytökset kestävät kukin 20 minuuttia. Viimeinen näytös alkaa kesäaikana klo 18. Elokuvat on kielletty alle 3-vuotiailta.

Planetaario sopii perinteisten tähtinäytösten lisäksi mm. musiikki- tai teatteriesityksiin ja erilaisiin presentaatioihin sekä kokous- ja seminaarikäyttöön.

Planetaariossa pyörii tällä hetkellä kolme eri ohjelmaa, joita pyöritetään vuorotellen. Esitykset ovat saatavilla myös englanniksi, venäjäksi ja ruotsiksi.

Raivoisa maailmankaikkeus

Katsellessamme tähtikirkasta taivasta maailmankaikkeus tuntuu kauniilta, hiljaiselta ja rauhalliselta. Öisen taivaan näennäinen liikkumattomuus peittää kuitenkin alleen tuhoisia voimia. Esimerkiksi meteoriittien iskukraaterit ovat todisteita siitä, että kokemuksemme rauhassa uinuvasta universumista tuudittaa meitä valheelliseen turvallisuudentunteeseen.  Samat voimat, jotka ylläpitävät maailmankaikkeuttuvat, muodostavat sille välillä kammottavia uhkia. Kauden uutuuselokuva Raivoisa maailmankaikkeus kiidättää katsojansa keskelle mullistuksia, jotka uhkaavat myös meidän maailmaamme sellaisena kuin sen tunnemme.

Kosminen seikkailu

Raivoisaa maailmankaikkeutta leppoisampi Kosminen seikkailu -planetaarioelokuva on huikea avaruusmatka, joka lähtee liikkeelle Kuuhun rakennetusta uudesta huvipuistosta. Sen mahtavan vuoristoradan vaununa on hybridialus, joka voi matkata jopa avaruuden tyhjyydessä. Koska Kuussa ei ole ilmakehää ja painovoima siellä on pieni, alus saavuttaa radalla valtavan vauhdin ja sinkouluu poimunopeudella avaruuden äärille. Matkalla kohdataan kaukaisia galakseja, mustia aukkoja, syntyviä planeettoja ja supernovia. Paluumatkalla ohitetaan aurinkokuntamme planeettoja ja kuita, ja lopuksi saavutaan takaisin Kuuhun. Elokuvan on tuottanut Särkänniemelle Evans & Sutherland ja visuaalisesta toteutuksesta vastaa Emmy-palkinnon saanut Don Davis.

Puiden elämä

Hauskassa ja opettavaisessa Puiden elämä -planetaarioelokuvassa seikkailevat leppäkerttu Dolores ja tulikärpänen Mike. Hyönteisnäkökulmasta katsottuna puiden elämä avautuu aivan uudenlaisena. Ohjelman on tuottanut Reef Production, ja jokaista ostettua lisenssiä kohden Plant-for-the-Planet – organisaatio istuttaa 50 puuta.