Maailmankaikkeuden ihmeitä Planetaariossa

Planetaariossa elokuva ympäröi katsojan eri puolilta, mikä mahdollistaa moniulotteisen visuaalisen elämyksen. Viimeisintä teknologiaa edustava DigiStar 5 -laitteisto mahdollistaa uusimpien FullDome-elokuvien esittämisen entistä suuremmalla tarkkuudella ja valovoimalla. Tervetuloa nojatuolimatkalle tähtitaivaan uumeniin! Planetaario-näytökset kestävät kukin 20 minuuttia.
Elokuvat on kielletty alle 3-vuotiailta. Lisäksi planetaarioelokuvan “Raivoisa maailmankaikkeus” ikärajasuositus on 6 vuotta.

Planetaario sopii perinteisten tähtinäytösten lisäksi mm. musiikki- tai teatteriesityksiin ja erilaisiin presentaatioihin sekä kokous- ja seminaarikäyttöön.

Planetaariossa pyörii tällä hetkellä kaksi eri ohjelmaa. Esitykset ovat saatavilla myös englanniksi, venäjäksi ja ruotsiksi.

Raivoisa maailmankaikkeus

Katsellessamme tähtikirkasta taivasta maailmankaikkeus tuntuu kauniilta, hiljaiselta ja rauhalliselta. Öisen taivaan näennäinen liikkumattomuus peittää kuitenkin alleen tuhoisia voimia. Esimerkiksi meteoriittien iskukraaterit ovat todisteita siitä, että kokemuksemme rauhassa uinuvasta universumista tuudittaa meitä valheelliseen turvallisuudentunteeseen.  Samat voimat, jotka ylläpitävät maailmankaikkeuttuvat, muodostavat sille välillä kammottavia uhkia. Kauden uutuuselokuva Raivoisa maailmankaikkeus kiidättää katsojansa keskelle mullistuksia, jotka uhkaavat myös meidän maailmaamme sellaisena kuin sen tunnemme.

Puiden elämä

Hauskassa ja opettavaisessa Puiden elämä -planetaarioelokuvassa seikkailevat leppäkerttu Dolores ja tulikärpänen Mike. Hyönteisnäkökulmasta katsottuna puiden elämä avautuu aivan uudenlaisena. Ohjelman on tuottanut Reef Production, ja jokaista ostettua lisenssiä kohden Plant-for-the-Planet – organisaatio istuttaa 50 puuta.

Tutustu Planetaario aukioloaikoihin täällä.

Puiden Elämä, Planetaario, Särkänniemi