Joulu saapuu Koiramäkeen 30.11.2017

Koiramäen eläinpuistossakin pidetään joulun aikaan taukoa työnteosta ja rauhoitutaan nauttimaan kiireettömästä ajasta yhdessä läheisten kanssa. Tervetuloa mukaan leikkimään, laulamaan, askartelemaan ja herkuttelemaan yhdessä Koiramäen tonttujen kanssa. Koiramäen joulu vie joulun tunnelmaan, ja se onkin muodostunut tamperelaisten ja Tampereen-matkailijoiden jokavuotiseksi perinteeksi. Jokaisen Koiramäen joulun aukiolopäivän huipentaa tänä vuonna tulishow.

Koiramäen joulu on avoinna

30.11.–1.12. klo 17–20
2.–3.12. klo 15–19
9.–10.12. klo 15–19
16.–17.12. klo 15–19
27.–28.12. klo 15–19

Koiramäen joulu, Särkänniemi, Koiramäki, Tampere

Näsinneulan taidevalaistus Koiramäen joulun avajaisissa 30.11.–1.12.

Tänä vuonna Koiramäen joulun avaa Suomi100-juhlavuoden Luminous-valotaideprojekti, joka tarjoaa Näsinneulalle huikean taidevalaistuksen marraskuun viimeisenä ja joulukuun ensimmäisenä päivänä. Tervetuloa sukeltamaan jouluun ja nauttimaan vuoden upeimmasta valotaideteoksesta Tampereella! Valotaideteospäivinä 30.11.–1.12. Koiramäen joulu on avoinna klo 17–20. Muina joulun aukiolopäivinä Koiramäki on avoinna klo 15–19.

Jouluaskarteluja, tonttuleikkejä

Tontut ovat avanneet pajansa Koiramäen eläinpuiston vanhoihin rakennuksiin, ja niissä pääsee itsekin askartelemaan ja puuhastelemaan jouluisasti. Askartele vaikkapa joulukortteja ja tule kuorruttamaan pipareita. Tassuteatterin lavalla Koiramäen Tilta-maskotti ja tontut vetävät hauskoja tonttuleikkejä. Voit myös osallistua tonttujen taitoradalle ja hurmaavaan joulupolkuun. Joulupolun rastikartan palauttaneiden kesken arvotaan neljän hengen lippupaketti Särkänniemeen ensi kesäksi!

Koiramäestä löytyy paljon jännittäviä leikkipaikkoja. Tule Koiramäen taloon laskemaan liukumäkeä uunin luukusta ulos tai leikkimään vanhanajan puuleluilla. Maatilan tallissa pääset hoitamaan leikkihevosia ja -lehmiäDrakkulan linna on hurjasta ulkomuodostaan huolimatta hauska leikkipaikka, jossa voi kiipeillä monessa kerroksessa ja  laskea liukumäkiä. Koiramäen pihapiirin Narunvedosta voittaa joka kerralla mukavia palkintoja.

Jutulle Joulupukin ja porojen kanssa

Joulupukki pitää joulunalusviikonloppuina majaa Koiramäessä, sieltä kun on Korvatunturia helpompi matkata lahjojenjakokierrokselle jouluaattona. Joulupukille pääsee kuiskimaan lahjatoiveita ja tämän kanssa pääsee myös valokuvaan Kimnaasissa. Pukin porot puolestaan majailevat aitauksessa Koiramäen kaupungin takana.

Koiramäessä pääset tapaamaan myös maatilan eläimiä joulunvietossa. Ruukin Patruuna Töttermanin tallissa sekä maatilan piha-aitauksissa vierailuasi odottavat villasiat Maurix ja Manta, minipossut Maisa ja Pipsa, lampaat, kanit, vuohet ja aasit. Koiramäessä pääsee kokeilemaan poniratsastusta, ja minipossujen Maisan ja Pipsan leikkihetkiä pääsee seuraamaan tallissa.

Koiramäen joulu, Särkänniemi, Koiramäki, joulu, Tampere

Jouluherkkuja ja jouluisia ostoksia

Kaupungin kupeessa oleva Kahvila von Guggelböö tarjoilee maistuvia joululeivonnaisia sekä suolaisia herkkuja. Istahda hetkeksi nauttimaan kuppi kuumaa tai maistamaan maukasta joulupuuroa. Tropin & Nekun Apteekin purnukoista löytyy karamelleja ja vanhanajan nekkuja. Sisäänpääsylipun hintaan sisältyviä vaahtokarkkeja sekä kioskissa myytävää makkaraa voi paistaa Drakkulan linnan edustalla.

Vanhan ajan puodeissa on mukava tehdä ostoksia. Koiramäen kaupungin puodeista löydät helposti mieleiset lahjat ja tuliaiset. Gunnas Kirjakauppa on kirjojen ystävän paratiisi ja Tropin & Nekun Apteekki on vanhan ajan makeisten ystäville.

Liput ja hinnat

Koiramäki 14,90 € (verkosta) / 16,90 € (paikan päältä)
Jouluranneke 21,90 € (verkosta) / 23,90 € (paikan päältä)
Kimppajouluranneke (3 kpl) 59,90 € (verkosta) / 66,90 € (paikan päältä)
Lisähenkilöt Kimpparannekkeeseen 18,90 € / hlö

Vuoden 2018 Kesäkausarilla ilmainen sisäänpääsy Koiramäen jouluun!

Koiramäki-lippu sisältää joulutapahtuman askartelu- ja puuhapajat ja ohjelman. Jouluranneke sisältää Koiramäen joulun lisäksi pääsyn Akvaarioon, Näsinneulan näkötorniin ja viikonloppuisin Planetaarioon.

Liput tulevat myyntiin verkkokauppaan syksyn aikana.