Särkänniemi yrityksenä

Särkänniemi koostuu viidestä elämyskohteesta, jotka ovat huvipuisto, akvaario, planetaario, Näsinneulan näkötorni sekä Koiramäki. Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land ja kesällä 2013 avautui Koiramäki. Alueella sijaitsee myös useita kioskeja ja ravintoloita, mm. Ravintola Näsinneula. Tampereen Särkänniemi Oy on vuonna 1966 perustettu Tampereen kaupungin omistama matkailuyhtiö. Lisäksi alueella sijaitsevat vuonna 2016 avattu SuperPark Särkänniemi sekä Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Särkänniemestä on muodostunut Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus.

Taloudellisia lukuja 2016

Tutustu Särkänniemen toimintakertomukseen 2016.

Liikevaihto 16,7 milj. €
Taseen loppusumma 26,1 milj. €
Yhtiön palveluksessa oli tilivuoden aikana keskimäärin 254 henkilöä. Sesongin vilkkaimpaan aikaan henkilöstön määrä oli 481 henkilöä.
Kävijämäärä: kesäaikaan n. 553 000 asiakasta ja koko vuonna n. 631 000 asiakasta

Särkänniemen hallitus

Olli-Poika Parviainen, puheenjohtaja
Matti Apunen
Erkki Axén
Auli Korhonen
Kari Neilimo
Riitta Ollila
Risto Räikkönen
Antti Salonen
Sari Tanus

Operatiivinen johto

Miikka Seppälä, toimitusjohtaja
Tiina Mörttinen, viestintä- ja HR-johtaja
Ville Aarresuo, kehitysjohtaja

Huvimaja, Särkänniemi

Särkänniemen toimintapolitiikka

Olemme rakentaneet Tampereen Särkänniemi Oy:n toimintamallin tunnistamaan asiakkaidemme tarpeet, merkittävät turvallisuus- ja ympäristönäkökohtamme, lainsäädännön ja määräysten merkityksen ja muuttamaan ne toimintaamme ohjaaviksi vaatimuksiksi. Tunnistamiemme turvallisuus- ja ympäristönäkökohtien pohjalta olemme määritelleet päämäärät ja tavoitteet.

Henkilökunnan työturvallisuus ja asiakkaille tarjottavan tuotteen turvallisuuden takaaminen ovat Särkänniemen turvallisuusajattelun lähtökohtia. Sitoudumme jatkuvaan parantamiseen, ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseen ja Matkailu- ja ravintolaelinkeinon energiatehokkuus-sopimuksen mukaiseen energiatehokkuuden parantamiseen. Toimintajärjestelmämme noudattaa ISO 14001:2004 (ympäristö), ISO 9001:2008 (laatu) ja OHSAS 18001:2007 (turvallisuus) –malleja.

Arvioimme Tampereen Särkänniemi Oy:n ympäristö- ja turvallisuuspolitiikan ajantasaisuutta ja toteutumista säännöllisesti.

Luonnostaan iloinen – ympäristönsuojelu Särkänniemessä

Ainutlaatuinen sijaintimme kauniin Näsijärven rantamaisemassa, lähes keskellä kaupunkia velvoittaa meitä huolehtimaan Särkänniemen ympäristönsuojelusta parhaalla mahdollisella tavalla – kaunis, hoidettu ja turvallinen ympäristö on osa elämystä.

Veden solinaa ja tuulen huminaa – energiatehokkuutta.

Särkänniemen Elämyspuisto on liittynyt vuonna 2008 energiatehokkuussopimukseen, joka tähtää energian käytön vapaaehtoiseen tehostamiseen yrityksissä. Sopimusjärjestelmään liittyessään yritys selvittää, missä sillä on parantamisen varaa energian käyttöön liittyen ja sitoutuu tämän jälkeen tehostamaan energian käyttöään jatkuvasti ja raportoimaan vuosittain mm. käytetyn energian määrät, tehdyt toimenpiteet ja niillä saavutetut energiasäästöt. Särkänniemen nokassa pyörii yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa pystytetty pientuulivoimala, jonka tuottamalla energialla lasten karuselli Regatta saa tuulta purjeisiinsa koko kesän ajan.

Biohajoavaa – vähemmän jätettä

Jätteet on lajiteltu systemaattisesti vuodesta 1998 asti ja tulokset ovat huikaisevan hienoja: tänä päivänä kaikesta siitä jätteestä, joka syntyy huvittelun lomassa jo 4/5-osaa päätyy kiertoon edelleen hyödynnettäväksi. Vuosituhannen alussa kun kierrätysmahdollisuuksiakaan ei ollut paljon, saatiin hyötykäyttöön vain 35 % kaikesta alueella syntyvästä jätteestä.

Särkänniemi luo voimaa tulevaisuuden talouselämään

Särkänniemi on saavuttanut korkean Rating Alfa -luottoluokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on merkki yrityksen erinomaisista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Luokituksen on myöntänyt Suomen Asiakastieto Oy.

sv-2016-sahkperuslogo-fi

Hyväntekeväisyys

Tampereen Särkänniemi Oy osallistuu vuosittain hyväntekeväisyystoimintaan. Hyväntekeväisyyskohteiden valinnassa olemme pyrkineet huomioimaan ryhmät, joille päivä Särkänniemessä ei välttämättä ole jokakesäinen itsestäänselvyys.

 Vuoden 2018 hyväntekeväisyyskohteiksemme olemme valinneet Tampereen kaupungin koulutoimen 4. luokat, joita muistamme stipendein. Lisäksi tuemme lipputuotteilla Koukkuniemen vanhainkodin asukkaita sekä Lasten ja nuorten sairaala Tampereelle ry:tä. Lisäksi Särkänniemi on suojelijana ja pääyhteistyökumppanina Joulupuu Tampere –keräyksessä.

Angry Birds Land, Särkänniemi