Saapuminen Särkänniemeen

Julkisilla Särkänniemeen

Särkänniemeen pääsee Tampereen joukkoliikenteen busseilla 20 (päätepysäkki Särkänniemi) ja 3 (päätepysäkki Lentävänniemi). Keskustasta on myös kohtuullinen kävelymatka Särkänniemeen.

Junalla matkustavien kannattaa huomioida VR:n Veturi-etu: Särkänniemi tarjoaa junalla matkustaville veturilaisille ilmaisen bussikuljetuksen Rautatieasemalta Särkänniemeen ja takaisin kesäsesongin aikana. Särkänniemi-bussi lähtee Rautatieaseman takaa osoitteesta Ratapihankatu 39 C, ja Veturi-korttia näyttämällä koko perhe pääsee kyytiin ilmaiseksi. Bussin aikataulut löytyvät alempaa tältä sivulta.

Ajo-ohjeet ja pysäköinti

Särkänniemen läheisyydessä on joitakin parkkipaikkoja. Rantaväylän tunnelityömaan vuoksi Särkänniemestä ei löydy pysäköintitilaa kaikille asiakkaille. Toivommekin, että mahdollisimman moni paikkakuntalainen saapuisi paikalle julkisilla liikennevälineillä tai kävellen. Lähiparkkipaikkojen täytyttyä pysäköinti ohjataan P-Hämppiin. Huvilaitteiden ollessa avoinna pysäköinti maksaa sekä lähiparkissa että P-Hämpissä 10 €. Lähiparkin parkkimaksu lunastetaan Särkänniemen lipunmyynneistä lipputuotteen oston yhteydessä. Parkkilippu tarkistetaan pois lähtiessä.

Särkänniemen sijainti kartalla ja GPS-paikannus

GPS-paikannusta varten Särkänniemen osoite on Laiturikatu 1. Katso Särkänniemen sijainti Tampereen kaupungin karttapalvelun avulla.

Pysäköinti P-Hämpissä

Jos Särkänniemen lähellä oleva parkki on täynnä, autoilijat ohjataan P-Hämpin Kaupunkiparkkiin, josta on sesongissa suora bussikuljetus Särkänniemeen. Särkäniemen asiakkaat pysäköivät Tampereen keskustassa P-Hämpin Kaupunkiparkissa 10 € päivähintaan. Parkkimaksu on autokohtainen ja sisältää sesongissa myös kuljetuksen Särkänniemeen. Särkänniemen pysäköijät ohjataan Tullinrampin kautta (Ratapihankatu 39 C) olevan sisäänkäynnin kautta sisään.

Nopein reitti Hämpin parkkiin kulkee Kekkosentietä pitkin Neste Oilin rampin ja Pohjolankadun kautta Ratapihankadulle. Suosittelemme päivällä saapuvia asiakkaita ajamaan suoraan P-Hämppiin kiertämättä Särkänniemen kautta. Tulostettava ajo-ohje karttoineen löytyy tästä (PDF).

Parkkilipuke on otettava autosta mukaan, jotta bussinkuljettaja voi aktivoida lipukkeen ja erikoishinnan. Parkkibussien lähtöpaikka on opastettu parkkiluolassa selkein opastein, bussi lähtee Tullinportaan yläpäässä sisäänkäyntien luota. Pysäköintitalolta on sesongissa maksuton bussikuljetus Särkänniemeen. Särkänniemen erikoishinta aktivoidaan leimaamalla lipuke parkkibussissa tai Särkänniemessä. Erikoishinta sisältää 18 tuntia parkkiaikaa, ja tämän jälkeen veloitus jatkuu pysäköintitalon normitaksalla.

Bussi pysähtyy tarvittaessa myös Rautatieaseman, Keskustorin ja Tuulensuun pysäkeillä. Linjan numero on 100.

P-Hämppi on avoina kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Ajoneuvojen maksimikorkeus pysäköintitaloon on 230 cm. Ei perävaunuja. Ovet P-Hämppiin ovat aina lukittuina. Portaisiin pääsee pysäköintilipukkeella. Ongelmatilanteissa paina Valvomo-pikapuhelinpainiketta. Lisätietoja Finnparkin internetsivuilta.

Bussiaikataulu 2015

Pysäköinti huvilaitteiden ollessa suljettuna

Huvilaitteiden ollessa suljettuna on pysäköinti Särkänniemessä maksutonta.

Sara Hildenin museolle tulijoiden pysäköinti

Museon pihassa on  asiakaspaikkoja, joihin vaadittavan pysäköintiluvan saa museon kassalta
pääsymaksun suorittamisen yhteydessä.  Kaupungin pysäköinninvalvojat kiertävät alueella ja pysäköintiluvattomat autot sakotetaan.

Mikäli nämä paikat ovat täynnä, niin pysäköinti Särkänniemen lähiparkissa maksaa 10 euroa, ja maksu suoritetaan Särkänniemen lippukassoille. Lähiparkin täyttyessä autoilijat ohjataan P-Hämppiin (pysäköintimaksu 10 euroa/päivä), josta on maksuton linja-autokuljetus Särkänniemeen.