Sujuvan saapumisen ohjeet

Pysäköintitilan vähäisyyden vuoksi Särkänniemeen saavuttaessa kannattaa suosia julkista liikennettä. Särkänniemeen pääsee Tampereen joukkoliikenteen bussilla nro 3 (päätepysäkki Lentävänniemi, poistu pysäkillä Mustalahti). Keskustasta on myös kohtuullinen kävelymatka Särkänniemeen.

Jos olet tulossa omalla autolla, huomioithan, että Särkänniemestä ei löydy pysäköintitilaa kaikille asiakkaille. Kesäsesongin (19.6.–9.8.) aikana päivällä saapuvien asiakkaiden kannattaa ajaa suoraan P-Hämpin etäpysäköintihalliin kiertämättä Särkänniemen kautta tai etsiä Tampereen keskustasta muu pysäköintipaikka.

Huvilaitteiden ollessa avoinna päiväpysäköinti maksaa sekä lähiparkissa että P-Hämpissä 10 €. Lähiparkin parkkimaksu lunastetaan Särkänniemen lipunmyynneistä lipputuotteen oston yhteydessä. Parkkilippu tarkistetaan pois lähtiessä.

Särkänniemen sijainti kartalla ja GPS-paikannus

GPS-paikannusta varten Särkänniemen osoite on Laiturikatu 1. Katso Särkänniemen sijainti Tampereen kaupungin karttapalvelun avulla.

Pysäköinti P-Hämpissä

Jos Särkänniemen lähipysäköintialue on täynnä, autoilijat ohjataan P-Hämpin Kaupunkiparkkiin, josta on sesongissa suora bussikuljetus Särkänniemeen. Särkänniemen asiakkaat pysäköivät Tampereen keskustassa P-Hämpin Kaupunkiparkissa 10 € päivähintaan. Parkkimaksu on autokohtainen ja sisältää sesongissa myös kuljetuksen Särkänniemeen. Särkänniemen pysäköijät ohjataan Tullinrampin kautta (Ratapihankatu 39 C) sisään.

Nopein reitti Hämpin parkkiin kulkee Kekkosentietä pitkin Neste Oilin rampin ja Pohjolankadun kautta Ratapihankadulle. Suosittelemme päivällä saapuvia asiakkaita ajamaan suoraan P-Hämppiin kiertämättä Särkänniemen kautta. Tulostettava ajo-ohje karttoineen löytyy tästä (PDF).

Parkkilipuke on otettava autosta mukaan, jotta bussinkuljettaja voi aktivoida lipukkeen ja erikoishinnan. Parkkibussien lähtöpaikka on opastettu parkkiluolassa selkein opastein, ja bussi lähtee Tullinportaan yläpäässä sisäänkäyntien luota (Hotelli Tornin läheisyydessä oleva pysäkki). Linjan numero on 100. Pysäköintitalolta on sesongissa maksuton bussikuljetus Särkänniemeen. Särkänniemen erikoishinta aktivoidaan leimaamalla lipuke parkkibussissa tai Särkänniemessä. Erikoishinta sisältää 18 tuntia parkkiaikaa, ja tämän jälkeen veloitus jatkuu pysäköintitalon normitaksalla.

Parkkibussi 100 pysähtyy tarvittaessa myös Rautatieaseman, Keskustorin ja Tuulensuun pysäkeillä.

P-Hämppi on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Ajoneuvojen maksimikorkeus pysäköintitaloon on 230 cm. Ei perävaunuja. Ovet P-Hämppiin ovat aina lukittuina. Portaisiin pääsee pysäköintilipukkeella. Ongelmatilanteissa paina Valvomo-pikapuhelinpainiketta. Lisätietoja Finnparkin internetsivuilta.

VR:n Veturi-etu

Junalla matkustavien kannattaa huomioida VR:n Veturi-etu: Särkänniemi tarjoaa junalla matkustaville veturilaisille ilmaisen bussikuljetuksen Särkänniemeen ja takaisin kesäsesongin aikana Särkänniemen parkkibussilla. Särkänniemi-bussi (linja numero 100) lähtee Rautatieaseman takaa osoitteesta Ratapihankatu 39 C, ja Veturi-korttia näyttämällä koko perhe pääsee kyytiin ilmaiseksi. Bussin aikataulut löytyvät alempaa tältä sivulta. Muille kuin veturilaisille ja etäpysäköijille parkkibussi on normaalihintainen.

Bussiaikataulu 2015

Pysäköinti huvilaitteiden ollessa suljettuna

Huvilaitteiden ollessa suljettuna on pysäköinti Särkänniemessä maksutonta.

Sara Hildenin museolle tulijoiden pysäköinti

Museon pihassa on  asiakaspaikkoja, joihin vaadittavan pysäköintiluvan saa museon kassalta
pääsymaksun suorittamisen yhteydessä.  Kaupungin pysäköinninvalvojat kiertävät alueella ja pysäköintiluvattomat autot sakotetaan.

Mikäli nämä paikat ovat täynnä, niin pysäköinti Särkänniemen lähiparkissa maksaa 10 euroa, ja maksu suoritetaan Särkänniemen lippukassoille. Lähiparkin täyttyessä autoilijat ohjataan P-Hämppiin (pysäköintimaksu 10 euroa/päivä), josta on maksuton linja-autokuljetus Särkänniemeen.