Sujuvan saapumisen ohjeet

Joukkoliikenne

Pysäköintitilan rajallisuuden vuoksi Särkänniemeen saavuttaessa kannattaa suosia joukkoliikennettä. Särkänniemen ohi kulkee Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen bussi numero 3 Etelä-Hervanta–Lentävänniemi. Keskustasta päin valitaan suunnaksi Lentävänniemi ja jäädään pois pysäkillä Mustalahti. Keskustasta on myös kohtuullinen kävelymatka Särkänniemeen. Lue lisää bussilinjoista!

Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen Kesälinja 100 liikennöi Tampere-talon ja Särkänniemen välillä Keskustorin ja rautatieaseman kautta. Liikennöintikausi on 5.6.–13.8.2017. Bussit ajavat kaikkina viikonpäivinä 20 minuutin välein kello 10.40–21.40.

VR ja Nysse tarjoavat yhdessä Veturi-asiakkaille ilmaiset bussimatkat Kesälinjalla 100. Voit saada edun, kun ostat Tampereelle suuntautuvan junalipun VR:n verkkokaupasta kirjautuneena Veturi-asiakkaaksi. Etu on voimassa Kesälinjan liikennöintiaikana Tampereelle saapumispäivän ja seuraavan päivän ajan.

Omalla autolla

Huvilaitteiden ollessa suljettuna on pysäköinti Särkänniemessä maksutonta. Huvilaitteiden ollessa avoinna parkkeeraaminen lähiparkissa maksaa 10 €. Lähiparkin parkkimaksu lunastetaan Särkänniemen lipunmyynneistä lipputuotteen oston yhteydessä. Parkkilippu tarkistetaan pois lähtiessä.

Särkänniemen asiakkaat voivat pysäköidä Finnpark Oy:n pysäköintitaloissa Tampereen keskustassa edulliseen 10 euron päivähintaan, kuten Särkänniemen lähiparkissakin. Suosittelemme sesonkiaikana autolla saapuvia asiakkaita ajamaan suoraan P-Hämpin Kaupunkiparkkiin, josta on maksuton bussikuljetus (Kesälinja 100) Särkänniemeen . Särkänniemen asiakkaana pysäköit 10 euron päivähintaan myös P-Tampere-talossa, P-Tullintorissa, P-Frenckellissä, P-Plevnassa ja P-Anttilassa. Lisätietoja pysäköinnistä löydät Finnparkin nettisivuilta.

Lännestä (esim. Vaasa, Pori, Ylöjärvi) saavuttaessa Särkänniemeen on helppo tulla Paasikiventietä pitkin. Idästä (esim. Jyväskylä, Kangasala) saavuttaessa kannattaa ajaa Rantatunneliin ja lähestyä Särkänniemeä opasteiden mukaisesti lännestä päin. Etelästä (esim. Turku, Helsinki) on järkevintä ajaa P-Hämppiin tai muihin keskustan pysäköintihalleihin ja saapua Särkänniemeen Kesälinjalla 100.

Esteetön pysäköinti

Inva-pysäköintipaikkoja löytyy Särkänniemen pääportin vierestä. Pysäköintialueen järjestyksenvalvojat ohjaavat asiakkaat invapaikoille.

Särkänniemen sijainti kartalla ja GPS-paikannus

GPS-paikannusta varten Särkänniemen osoite on Laiturikatu 1. Katso Särkänniemen sijainti Tampereen kaupungin karttapalvelun avulla.

Sara Hildénin museolle tulijoiden pysäköinti

Museon pihassa on  asiakaspaikkoja, joihin vaadittavan pysäköintiluvan saa museon kassalta pääsymaksun suorittamisen yhteydessä. Kaupungin pysäköinninvalvojat kiertävät alueella ja pysäköintiluvattomat autot sakotetaan.

Mikäli nämä paikat ovat täynnä, pysäköinti tapahtuu Särkänniemen parkkipaikoilla. Pysäköinti on maksutonta huvilaitteiden ollessa suljettuna.