Sujuvan saapumisen ohjeet

Pysäköintitilan vähäisyyden vuoksi Särkänniemeen saavuttaessa kannattaa suosia julkista liikennettä. Särkänniemeen pääsee Tampereen joukkoliikenteen bussilla nro 3 (päätepysäkki Lentävänniemi, poistu pysäkillä Mustalahti). Keskustasta on myös kohtuullinen kävelymatka Särkänniemeen.

Jos olet tulossa omalla autolla, huomioithan, että Särkänniemestä ei löydy pysäköintitilaa kaikille asiakkaille. Kesäsesongin aikana päivällä saapuvien asiakkaiden kannattaa ajaa suoraan Tampereen keskustan etäpysäköintihalleihin (P-Plevna, P-Frenckell, P-Hämppi, P-Tullintori ja P-Tampere-talo) kiertämättä Särkänniemen kautta tai etsiä muu pysäköintipaikka.

Huvilaitteiden ollessa avoinna päiväpysäköinti maksaa sekä lähiparkissa että mainituissa keskustan pysäköintihalleissa 10 €. Lähiparkin parkkimaksu lunastetaan Särkänniemen lipunmyynneistä lipputuotteen oston yhteydessä. Parkkilippu tarkistetaan pois lähtiessä.

Särkänniemen sijainti kartalla ja GPS-paikannus

GPS-paikannusta varten Särkänniemen osoite on Laiturikatu 1. Katso Särkänniemen sijainti Tampereen kaupungin karttapalvelun avulla.

Pysäköinti keskustan etäpysäköintihalleissa

Jos Särkänniemen lähipysäköintialue on täynnä, autoilijat ohjataan Finnparkin pysäköintihalleihin (P-Plevna, P-Frenckell, P-Hämppi, P-Tullintori ja P-Tampere-talo). Särkänniemen asiakkaat pysäköivät Tampereen keskustan pysäköintihalleissa 10 € päivähintaan. Parkkimaksu on autokohtainen ja sisältää sesongissa myös kuljetuksen Särkänniemeen linjalla 100. Osasta pysäköintihalleja (esim. P-Plevna  ja P-Frenckell) on myös hyvin kohtuullinen kävelymatka Särkänniemeen.

Suosittelemme, että keskikesällä päivällä saapuvat asiakkaat ajavat suoraan keskustan pysäköintihalleihin kiertämättä Särkänniemen kautta.

Muistathan ottaa pysäköintilipukkeen mukaasi ja esittää sen bussissa kuljettajalle (linja nro 100). Näin olet oikeutettu veloituksettomaan kuljetukseen koko autokunnan osalta. Leimaamalla pysäköintilipukkeen joko bussissa tai Särkänniemessä saat myös pysäköinnin edulliseen 10 euron hintaan. Särkänniemen erikoishinta aktivoidaan leimaamalla lipuke bussissa, Särkänniemen pääportilla, Pelitalon lipunmyynnissä tai Näsinneulan aulan lipunmyynnissä.

Parkkibussi 100 pysähtyy tarvittaessa myös muilla keskustan pysäkeillä. Ilman pysäköintihallin pysäköintilipuketta bussilippu maksaa normaalin Tampereen joukkoliikenteen matkalipun verran. Jos et leimaa pysäköintilipuketta, pysäköinti veloitetaan pysäköintihallien perustaksan mukaan.

Lisätietoja Finnparkin internetsivuilta.

Pysäköinti huvilaitteiden ollessa suljettuna

Huvilaitteiden ollessa suljettuna on pysäköinti Särkänniemessä maksutonta.

Sara Hildénin museolle tulijoiden pysäköinti

Museon pihassa on  asiakaspaikkoja, joihin vaadittavan pysäköintiluvan saa museon kassalta
pääsymaksun suorittamisen yhteydessä.  Kaupungin pysäköinninvalvojat kiertävät alueella ja pysäköintiluvattomat autot sakotetaan.

Mikäli nämä paikat ovat täynnä, pysäköinti Särkänniemen lähiparkissa maksaa 10 euroa, ja maksu suoritetaan Särkänniemen lippukassoille. Lähiparkin täyttyessä autoilijat ohjataan keskustan etäpysäköintihalleihin (pysäköintimaksu 10 euroa/päivä), joista on pysäköijille maksuton linja-autokuljetus Särkänniemeen.