Tänään
Sää
Web-kamera
Delfinaario-näytökset suljettu
Planetaario-näytökset suljettu
Akvaario suljettu
Näsinneula 11-23.30
Ravintola Näsinneula 11-23.30
Sara Hildénin taidemuseo suljettu
Huvilaitteet ja Angry Birds Land suljettu
Koiramäki suljettu

Katso kaikki aukioloajat

Hyvä tietää

Avain onnistuneeseen päivään

Liput

Kesäkaudella Avaimet saa edullisemmin ennakkoon kaikista Suomen Siwoista, Valintataloista ja Euromarketeista sekä Särkänniemen Nettipuodista. Myös tietyt hotellit ja majoitusliikkeet myyvät ennakkohintaisia Avaimia. Liput saa ostettua myös paikan päältä Särkänniemen telttalipunmyynnistä.

Majoituspaketit ja Särkänniemi

Useat hotellit ja majoitusliikkeet myyvät erilaisia Särkäniemipaketteja kesän aikana. Majoituspaketit voit tarkistaa täältä.

Maksuvälineet

Särkänniemen Elämyspuiston myyntipisteissä maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa, Diners Club, OK, American Express, Eurocard, Mastercard) sekä Visa Electron. Särkänniemen myyntipisteissä on käytössä sirukorttilukijat.

Kulttuurisetelit

Kulttuurisetelit eivät valitettavasti käy maksuvälineenä Särkänniemessä, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvipuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin.

Tavaroiden säilytys

Säilytyslokerot sijaitsevat pääportilla sekä huvilaitealueella Metkulan vieressä. Säilytyslokerot maksavat 1€/lokeron avaus. Särkänniemi ei vastaa Elämyspuistossa hävinneistä tai rikkoutuneista esineistä ja tavaroista.

Savuttomuus

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Tupakointipaikat on merkittynä Särkänniemen alueella ja esitteessä olevassa kartassa. Laite- ja lipunmyyntijonoissa, sisätiloissa, pelikatoksissa Koiramäessä ja Angry Birds Landin alueella tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Liikuntarajoitteiset

Mikäli liikuntarajoitteisella asiakkaalla on mukana avustaja, on huvittelu mahdollista useimmissa laitteissamme. Avustajan tukea tarvitaan laitteiden kyytiin siirryttäessä.

Seuraaville laitteille pääsee siirtymällä suoraan pyörätuolilla joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Tornado, Tukkijoki, Koskiseikkailu, Troika, Half Pipe, Huvimaja, Karamelli-karuselli, Taikajoki ja Crazy Bus. Vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustaja.

Seuraavat laitteet eivät sovellu liikuntaesteisille: Hurricane, MotoGee, Tyrsky, Trombi ja Aikamatto.

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin, Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, kulku alakertaan vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä (ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan).

Inva-WC:itä on huvipuiston alueella useita ja ne löytyvät parhaiten alueella jaettavasta esitteestämme.

Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo-, tai näkövammaisen maksavan asiakkaan avustaja voi saada maksuttoman erityisluvan, jota näyttämällä avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Erityislupaa voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme.

Mitä tehdä, kun lapsi on jo täyttänyt 3 vuotta, mutta on vielä alle 100 cm pitkä? 

Alle 3-vuotiaat pääsevät kaikkiin laitteisiin ja kohteisiin ilmaiseksi. Mutta mitä tehdä, kun lapsi on jo täyttänyt 3 vuotta mutta vielä alle 100 cm pitkä? 

Yli 3-vuotiaille ja alle 120-senttisille lapsille on saatavilla Ipana-avain, jolla myös alle 100-senttiset lapset pääsevät mukavasti erilaisiin laitteisiin. Yksin alle 100-senttiset lapset pääsevät kolmeen laitteeseen, mutta aikuisen kanssa sallittuja laitteita on vielä kahdeksan lisää eli lapsi pääsee kaikkiaan 11 laitteeseen.

Jos vanhempi ei tahdo ostaa avainta päästäkseen laitteisiin lapsen kanssa, hän voi hyödyntää Särkänniemen uusia Laitekavereita, jotka ovat Särkänniemen työntekijöitä. Laitekaveri voi tulla lapsen mukana laitteeseen silloin, kun hän ei pääse tai tahdo mennä laitteeseen yksin.
Laitekaverit päivystävät Pelitorin seinustalla Delfiini- ja Stinky Feet -pelien välissä päivittäin 10.8. asti.

Jonossa ja laitematkalla

Mahdollisen jonotuksen tulee sujua rauhallisesti ilman tönimistä ja ohittamista. Laitteessa on oltava paita päällä ja kengät jalassa. Ennen laitematkaa tulee varmistaa, ettei taskuista putoa irtoesineitä. Tupakointi jonossa ja laitteessa on kielletty. Syöminen ja juominen laitteessa on kielletty. Laitehenkilökunnan ohjeita tulee noudattaa.

Eksyksissä?

Kuulutukset hoidetaan pääportin infopisteestä ja pelirakennuksessa sijaitsevalta ensiavulta. Pääportin Infopisteen vieressä olevalle kohtauspaikalle on helppo sopia tapaamisia. Sovi etukäteen toimintatapa eksymistilanteita varten. Perheen pienimpiä varten on saatavissa Ipana-tarroja Info-pisteestämme. Tarroihin voi kirjoittaa puhelinnumeron ja yhteystiedot eksymisen varalta.

Muutokset

Sään tai teknisten ongelmien vuoksi Särkänniemi voi joutua sulkemaan huvilaitteita tai muuttamaan ennalta ilmoitettua ohjelmaa. Ostettuja lipputuotteita ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Lastenhoito

Lastenhoitohuoneet löytyvät Pelirakennuksesta, Akvaarion aulasta, Näsinneulan näköalatasanteelta, Koiramäen portilta, Koiramäen maatilan navetasta sekä Angry Birds Landin WC-rakennuksesta. Lisäksi ravintola Huvimajan, Pizzeria Pellen, Puistopuodin ja Delfinaarion naisten WC:issä on hoitopöytä.

Osassa lastenhoitohuoneita on lisäksi mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lastenruokia.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti löytyy Näsinneulan ala-aulasta.

Postilaatikko ja postimerkit

Postilaatikko on pääportilla. Myös puotien henkilökunta toimittaa kortteja eteenpäin. Postimerkkejä voi ostaa puodeista  (lukuunottamatta Akvaariopuotia) ja Koiramäellä sijaitsevasta Gunnas Kirjakaupasta.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä henkilökuntaamme.

Asiakaspalaute

Kirjallista palautetta voi jättää pääportin tai Metkulan lähellä oleviin palautepisteisiin. Asiakkaan on mahdollista jättää palautetta myös kaikissa myyntipisteissä olevilla palautelomakkeilla. Myös nettisivuilla on mahdollista jättää palautetta huvipuistovierailusta. Mobiilisivuista palautetta voi antaa sähköpostitse osoitteeseen palaute(a)sarkanniemi.fi.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella Särkänniemen vaihteesta puh. 0207 130 200. Yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Tampereen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Alkoholijuomat

Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Koirat

Koiria voi tuoda Elämyspuistoon kytkettyinä. Huomioithan kuitenkin muut kulkiessasi lemmikkisi kanssa. Koiria ei saa viedä sisätiloihin eikä Koiramäkeen, poikkeuksena opaskoirat. Puistoalueella on vesipisteitä koira-asiakkaillemme.

Tekijänoikeuslaki

Tekijänoikeuslaki kieltää ohjelmaesitysten taltioimisen.

Ympäristö

Huomioithan vieraillessasi Elämyspuistossa, että roskat menevät niille tarkoitettuihin astioihin, näin alue säilyy siistinä ja kaikki viihtyvät alueella. Pyrimme myös kierrättämään kaiken syntyvän jätteen, joten roskien lajittelu kannattaa myös huomioida.

Laatu, ympäristö ja turvallisuus

Tampereen Särkänniemi Oy:llä on alallaan ensimmäisenä Pohjoismaissa laatu- (ISO 9001), ympäristö (ISO 14001:2004) turvallisuus-sertifikaatit (OHSAS 18001) osoituksena näiden asioiden hyvästä hoidosta ja jatkuvasta parantamisesta.