Tänään
Sää
Web-kamera
Huvilaitteet ja Angry Birds Land
13.00 - 19.00
Koiramäki
13.00 - 19.00
Delfinaario-näytökset
15, 16.30, 18
Planetaario-näytökset
14.00 - 18.00
Akvaario
13.00 - 19.00
Näsinneula
13.00 - 23.30
Ravintola Näsinneula
11.00 - 23.30
Ravintola Huvimaja
13.00 - 18.00
5D-Kauhukino
13.00 - 19.00

Katso kaikki aukioloajat

Hyvä tietää

Avain onnistuneeseen päivään

Liput

Helpoiten ja edullisimmin rannekkeet Särkänniemeen voi ostaa Särkänniemen verkkokaupasta. Myös Siwoista ja Valintaloista voi ostaa etuhintaisia rannekkeita. Myös tietyt hotellit ja majoitusliikkeet myyvät ennakkohintaisia Avaimia.

Särkänniemen omat lipunmyynnit palvelevat telttakatoksien alla ja koska alueelle on maksuton sisäänpääsy, myös alueen sisältä löytyy lipunmyyntipisteitä: Koskiaukion lipunmyynti, Tukkifoto, Pelitalon lipunmyynti ja Näsinneulan Aulainfo.

Verkkokaupasta ostettujen lippujen lunastus tapahtuu Näsinneulan Aulainfosta, Koskilipunmyynnistä, Pelitorin lipunmyynnistä.

Kausikortteja on mahdollista ostaa pääportin Infolta, Koskilipunmyynnistä, Näsinneulan Aulainfolta ja Pelitorin lipunmyynnistä.

Maksuvälineet

Särkänniemen Elämyspuiston myyntipisteissä maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa, Diners Club, OK, American Express, Eurocard, Mastercard) sekä Visa Electron. Särkänniemen myyntipisteissä on käytössä sirukorttilukijat.

Kulttuurisetelit

Kulttuurisetelit eivät valitettavasti käy maksuvälineenä Särkänniemessä, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvipuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin.

Jonossa ja laitematkalla

Mahdollisen jonotuksen tulee sujua rauhallisesti ilman tönimistä ja ohittamista. Laitteessa on oltava paita päällä ja kengät jalassa. Ennen laitematkaa tulee varmistaa, ettei taskuista putoa irtoesineitä. Tupakointi jonossa ja laitteessa on kielletty. Syöminen ja juominen laitteessa on kielletty. Laitehenkilökunnan ohjeita tulee noudattaa.

Savuttomuus

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Tupakointipaikat on merkittynä Särkänniemen alueella ja esitteessä olevassa kartassa. Laite- ja lipunmyyntijonoissa, sisätiloissa, pelikatoksissa Koiramäessä ja Angry Birds Landin alueella tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Liikuntarajoitteiset

Mikäli liikuntarajoitteisella asiakkaalla on mukana avustaja, on huvittelu mahdollista useimmissa laitteissamme. Avustajan tukea tarvitaan laitteiden kyytiin siirryttäessä.

Seuraaville laitteille pääsee siirtymällä suoraan pyörätuolilla joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Tornado,Tukkijoki, Koskiseikkailu, Troika, Half Pipe, Huvimaja, Karamelli-karuselli, Taikajoki ja Crazy Bus. Vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustaja.

Seuraavat laitteet eivät sovellu liikuntaesteisille: Hurricane, MotoGee, Tyrsky ja Trombi.

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin, Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, kulku alakertaan vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä (ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan). Koiramäelle on esteetön kulku.

Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo-, tai näkövammaisen maksavan asiakkaan avustaja voi saada maksuttoman erityisluvan, jota näyttämällä avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Erityislupaa voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme.

Lastenhoito

Lastenhoitohuoneet löytyvät Pelirakennuksesta, Akvaarion aulasta, Näsinneulan näköalatasanteelta, Koiramäen portilta, Koiramäen maatilan navetasta sekä Angry Birds Landin WC-rakennuksesta. Lisäksi ravintola Huvimajan, Pizzeria Pellen, Puistopuodin ja Delfinaarion naisten WC:issä on hoitopöytä.

Osassa lastenhoitohuoneita on lisäksi mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lastenruokia.

Eksyksissä?

Kuulutukset hoidetaan pääportin Infopisteestä ja pelirakennuksessa sijaitsevalta ensiavulta. Pääportin Infopisteen vieressä olevalle kohtauspaikalle on helppo sopia tapaamisia. Sovi etukäteen toimintatapa eksymistilanteita varten. Perheen pienimpiä varten on saatavissa tarroja Info-pisteestämme. Tarroihin voi kirjoittaa puhelinnumeron ja yhteystiedot eksymisen varalta.

Tavaroiden säilytys

Säilytyslokerot sijaitsevat pääportilla läheisyydessä sekä huvilaitealueella Metkulan vieressä. Säilytyslokerot maksavat 1€/lokeron avaus. Särkänniemi ei vastaa Elämyspuistossa hävinneistä tai rikkoutuneista esineistä ja tavaroista.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti löytyy Näsinneulan ala-aulasta.

Postilaatikko ja postimerkit

Postilaatikko on pääportilla. Myös henkilökunta toimittaa kortteja eteenpäin. Postimerkkejä voi ostaa puodeista ja Koiramäellä sijaitsevasta Gunnas Kirjakaupasta.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä henkilökuntaamme.

Asiakaspalaute

Kirjallista palautetta voi jättää alueella sijaitseviin palautepisteisiin. Asiakkaan on mahdollista jättää palautetta myös kaikissa myyntipisteissä olevilla palautelomakkeilla. Myös nettisivuilla on mahdollista jättää palautetta huvipuistovierailusta.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella Särkänniemen vaihteesta puh. 0207 130 200. Yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Tampereen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Alkoholijuomat

Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Koirat

Koiria voi tuoda Elämyspuistoon kytkettyinä. Huomioithan kuitenkin muut kulkiessasi lemmikkisi kanssa. Koiria ei saa viedä sisätiloihin eikä Koiramäkeen, poikkeuksena opaskoirat. Puistoalueella on vesipisteitä koira-asiakkaillemme.

Tekijänoikeuslaki

Tekijänoikeuslaki kieltää ohjelmaesitysten taltioimisen.

Ympäristö

Huomioithan vierailullasi, että roskat menevät niille tarkoitettuihin astioihin, näin alue säilyy siistinä ja kaikki viihtyvät. Pyrimme myös kierrättämään kaiken syntyvän jätteen, joten roskien lajittelu kannattaa myös huomioida.

Muutokset

Sään tai teknisten ongelmien vuoksi Särkänniemi voi joutua sulkemaan kohteita tai muuttamaan ennalta ilmoitettua ohjelmaa. Ostettuja lipputuotteita ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Laatu, ympäristö ja turvallisuus

Tampereen Särkänniemi Oy:llä on alallaan ensimmäisenä Pohjoismaissa laatu- (ISO 9001), ympäristö (ISO 14001:2004) turvallisuus-sertifikaatit (OHSAS 18001) osoituksena näiden asioiden hyvästä hoidosta ja jatkuvasta parantamisesta.