Tänään
Sää
Web-kamera
Delfinaario-näytökset 15
Planetaario-näytökset 12, 14, 16
Akvaario 11.00 - 21.00
Näsinneula 11.00 - 23.30
Ravintola Näsinneula 11.00 - 23.30
Sara Hildénin taidemuseo klo 10-18

Katso kaikki aukioloajat

Tiedote 27.8.2014

Särkänniemen kesän päättäjäisissä juhlitaan rakkautta Tamperetta kohtaan

Särkänniemen Elämyspuiston kesäkausi päättyy tulevana lauantaina 30.8. Päättäjäisiä vietetään klo 13.00–22.00 I love Manse -teemalla.

Elämyspuiston lava täyttyy päättäjäisissä perinteiseen tapaan ohjelmasta. Klo 13.30 esiintyy lapsille suunnattu Herra Heinämäen lato-orkesteri, ja klo 14.30 esittäytyvät tuore Miss Tampere ja perintöprinsessat sekä Ilveksen ja Tapparan jääkiekkoilijat. Klo 15.30 alkaen Mikko Alatalo ja Kormus yhteislaulattavat yleisöä. Klo 18.00 esiintyy Manserockin uusi toivo Rockwalli, ja klo 20.45 lavalle nousee pääesiintyjä Nopsajalka.

Uutta ja vanhaa tamperelaista

Tamperelaisuus oli päättäreiden ohjelmaa kehitettäessä tärkeä valtti.

”Tänä kesänä ilmainen sisäänpääsy on tehnyt Särkänniemestä tamperelaisten yhteisen olohuoneen, ja haluammekin nyt juhlia rakkautta kotikaupunkiamme kohtaan”, Särkänniemen tuotepäällikkö Maria Eskelinen selittää. ”Tamperelaisuudessa on paljon tuttua ja turvallista, kuten musta makkara ja musiikki, mutta kuitenkin myös aina uutta ja erilaista.”

Särkänniemen alueelle on ilmainen sisäänpääsy, joten esiintyjät on mahdollista nähdä ilmaiseksi. Päälavan ohjelman lisäksi nähtävää on myös muualla Särkänniemen alueella. Lasten karaokea lauletaan Aurinkoterassilla klo 13.30–15, ja iltaa jatketaan Manserock-karaokella klo 15.30 alkaen. Alueella esittäytyvät muun muassa Aamulehti, Tredea, MurMur-tuolit, Pelikonepeijoonit sekä Ilves ja Tappara.

Tapparan pelaajista paikalla ovat Pekka Saravo, Jukka Peltola ja Olli Palola, ja Ilveksen pelaajista Tommi Välimaa, Atte Pentikäinen sekä joukkueen kapteeni Sami Sandell.

Pelikonepeijoonit esittelevät ja peluuttavat Suomessa tehtyjä pelejä historian hämäristä nykypäivään. Peleistä kiinnostuneille tarjolla on muutakin mielenkiintoista, sillä alueella voi tavata tamperelaisia pelinkehittäjiä ja testata vielä kehittämisvaiheessa olevia pelejä: Mobiteos, SeethingSwarm sekä Petri Ruutikainen & Kalle Haviala esittelevät alueella uutuuspelejään klo 15–18.

Kesäkauden päätökseen kuuluvat myös erikoistarjoukset kahviloissa, ravintoloissa ja puodeissa. Esimerkiksi Ravintola Näsinneula tarjoaa Tampere-menun erikoishintaan.

Päättäjäisilta huipentuu tänäkin vuonna ilotulitukseen, ja osa ilotulitteista ammutaan Näsinneulasta. Ilotulitus alkaa noin klo 21.50.

Syyskaudella Särkänniemi on avoinna viikonloppuisin

Päättäjäispäivänä huvilaitteet ja Koiramäki ovat viimeisen kerran avoinna tänä kesänä. Syyskautena Särkänniemi on avoinna viikonloppuisin, jolloin Delfinaario, Akvaario, Planetaario ja Näsinneulan näkötorni ovat avoinna.

Viikonloppuisin tarjotaan myös uudenlaista ohjelmaa, sillä silloin pääsee Karamelli-karusellin kyytiin, ja Särkänniemessä järjestetään myös poniratsastusta. Arkipäivisin kohteet ovat suljettuina Näsinneulaa lukuun ottamatta. Ravintola Näsinneula palvelee päivittäin klo 11.00–23.30.

Lisätiedot:

Tampereen Särkänniemi Oy
Toimitusjohtaja Miikka Seppälä p. 0207 130 201, miikka.seppala@sarkanniemi.fi
Tuotepäällikkö Maria Eskelinen, p. 0207 130 220, maria.eskelinen@sarkanniemi.fi
www.sarkanniemi.fi

Kuvamateriaalia Särkänniemen Elämyspuistosta löytyy osoitteesta www.sarkanniemi.fi/kuvapankki

Tunnus: Kesäpäivä
Salasana: Kesäpäivä2014

Tampereen Särkänniemi Oy perustettiin Tampereella vuonna 1966. Sen pyörittämä Särkänniemen Elämyspuisto koostuu kuudesta nähtävyyskohteesta: Delfinaario, Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni, Koiramäki sekä huvilaitealue. Lisäksi alueella sijaitsee Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land. Särkänniemen Elämyspuistosta onkin muodostunut Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus.