Tänään
Sää
Web-kamera
Delfinaario-näytökset 13
Planetaario-näytökset 12,14
Akvaario 11.00 - 21.00
Näsinneula 11.00 - 23.30
Ravintola Näsinneula 11.00 - 23.30
Sara Hildénin taidemuseo 10.00 - 16.00
Huvilaitteet ja Angry Birds Land Suljettu
Koiramäki Suljettu

Katso kaikki aukioloajat

Lehdistötiedotteet

9.4.2014

Tampereelle tullaan kesällä Särkänniemen takia

Särkänniemen taloudellinen merkitys Tampereen alueelle selvitettiin Tampereen Seutukunnan matkailun tulo- ja työllisyysselvityksessä. Tampereen yliopiston Tutkimuskeskus Synergoksen tutkimuksessa selvisi, että matkailijat valitsevat Tampereen kesällä Särkänniemen takia. Tutkituista kesäkauden matkailijoista jopa 85% nimeää sen Tampereen-vierailunsa syyksi. Särkänniemi tuo Tampereelle joka vuosi yli 235.000 yöpyjää ja 65 miljoonaa euroa. Suurin hyötyjä Särkänniemestä on kauppa, majoitusliikkeet ja ravintolat. Matkailun taloudellinen ja työllistävä vaikutus Tampereen seutukunnalle osoittautui odotettua huomattavasti suuremmaksi.

”Olemme ylpeitä, että Särkänniemi tuo Tampereelle yli 65 miljoonaa matkailijaeuroa vuodessa.  Särkänniemen tuomat verotulot ja työpaikat myös säilyvät paikkakunnalla - Tampereen seudun hyvinvointia lisäämässä. Särkänniemen ja matkailun merkitys Tampereen alueelle on paljon suurempi kuin mitä kuvitellaan ja tulevaisuuden näkymät ovat hyvät”, iloitsee Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Tampereen Seutukunnan matkailun tulo- ja työllisyysselvityksessä selvisi, että Särkänniemen taloudellinen merkitys Tampereen seudulle on huomattava:

  • Särkänniemen matkailijoiden taloudellinen vaikutus Tampereen seudulle on noin 65 miljoonaa euroa vuodessa.
  • Tampereelle tulevista kesäkauden matkailijoista suurin osa tulee nimenomaan Särkänniemen takia.
  • Särkänniemi tuo Tampereelle lähes 235 000 yöpyjää kesässä.
  • 83% Särkänniemen asiakkaista on seutukunnan ulkopuolelta tulevia matkailijoita
  • Eniten matkailijoita oli tullut Uudeltamaalta (26%), Varsinais-Suomesta (14%), Keski-Suomesta (8%) ja Tampereen seutukunnan ulkopuoliselta Pirkanmaalta (8%).
  • 83% matkusti lastensa tai lapsenlapsien kanssa
  • Särkänniemen matkailijoiden suurin hyötyjä ovat kauppa, majoitusliikkeet ja ravintolat.
  • Särkänniemen matkailijat käyvät myös kylpylöissä, teattereissa ja tapahtumissa, museoissa ja sukuloimassa.
  • Särkänniemen suora työllisyysvaikutus Tampereelle on 213 henkilötyövuotta.

Särkänniemen kehittäminen jatkuu. Tulevaisuudessa Särkänniemi kehittää palveluitaan vierailijoiden yhteiseksi olohuoneeksi laajentamalla Mustanlahden sataman alueelle. Kehittämissuunnitelmista kerrotaan alkukesästä.

Lisätiedot:
Tampereen Särkänniemi Oy
Toimitusjohtaja Miikka Seppälä , p. 0207 130 201, miikka.seppala@sarkanniemi.fi

Tampereen Yliopiston johtamiskorkeakoulu, tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos
Projektipäällikkö Mikko Manka, p. 050 420 1498, mikko.manka@uta.fi

Kuvamateriaalia Särkänniemen Elämyspuistosta sekä Särkänniemen Koiramäestä löytyy osoitteesta www.sarkanniemi.fi/kuvapankki

Tunnus: Koiramakipress
Salasana: Koiramaki

Tampereen Särkänniemi Oy perustettiin Tampereella vuonna 1966. Sen pyörittämä Särkänniemen Elämyspuisto koostuu kuudesta nähtävyyskohteesta (Delfinaario, Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni, Koiramäki sekä huvilaitealue). Lisäksi alueella sijaitsee Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo. Kesällä 2012 alueella avattiin maailman ensimmäinen Angry Birds Land. Särkänniemen Elämyspuistosta onkin muodostunut Suomen suurin ja monipuolisin vapaa-ajankeskus.

 

Lisätiedot: www.sarkanniemi.fi