Tänään
Sää
Web-kamera
Näsinneula
11.00 - 23.30
Ravintola Näsinneula
11.00 - 23.30
Ravintola Huvimaja
11.00 - 14.00

Katso kaikki aukioloajat

Planetaario

Tervetuloa tähtikupolin alle!

Planetaarion kuvamaailma ympäröi katsojan eri puolilta ja antaa enemmän ulottuvuuksia visuaalisille elämyksille. DigiStar 5-laitteisto mahdollistaa uusimpien FullDome-elokuvien esittämisen entistä suuremmalla tarkkuudella ja valovoimalla. 

Planetaario sopii perinteisten tähtinäytösten lisäksi mm. musiikki- tai teatteriesityksiin ja erilaisiin presentaatioihin sekä kokous- ja seminaarikäyttöön. Tervetuloa nojatuolimatkalle tähtitaivaan uumeniin!

Puiden elämä

11.10. sai ensi-iltansa uusi planetaarioelokuva "Puiden elämä". Ohjelmaa esitetään vuorotellen viime kesän uutuuden "Kosmisen seikkailun" kanssa.

Hauskassa ja opettavaisessa "Puiden elämä" -planetaarioelokuvassa seikkailevat leppäkerttu Dolores ja tulikärpänen Mike. Hyönteisnäkökulmasta katsottuna puiden elämä avautuu aivan uudenlaisena. Ohjelman on tuottanut Reef Production ja jokaista ostettua lisenssiä kohden Plant-for-the-Planet – organisaatio istuttaa 50 puuta. Elokuva ei ole sallittu alle 3-vuotiaille. Elokuva kestää noin. 20 minuuttia.

Kosminen seikkailu

Kosminen seikkailu -planetaarioelokuva on huikea matka avaruudessa, joka lähtee liikkeelle Kuuhun rakennetusta uudesta huvipuistosta. Sen mahtavan vuoristoradan vaununa on hybridialus, joka voi matkata jopa avaruuden tyhjyydessä. Koska Kuussa ei ole ilmakehää ja painovoima siellä on pieni, alus saavuttaa radalla valtavan vauhdin ja sinkoutuu poimunopeudella avaruuden äärille. Matkalla kohdataan kaukaisia galakseja, mustia aukkoja, syntyviä planeettoja ja supernovia. Paluumatkalla ohitetaan aurinkokuntamme planeettoja ja kuita, ja lopuksi saavutaan takaisin Kuuhun.” Elokuvan on tuottanut Särkänniemelle Evans & Sutherland ja visuaalisesta toteutuksesta vastaa Emmy-palkinnon saanut Don Davis. Näytös kestää noin 20 minuuttia.

Tähtiakatemiassa tähdet ja muut avaruuden ihmeet tutuiksi

Särkänniemen Tähtiakatemia on tuhti annos perustietoa paitsi omasta maapallostamme ja aurinkokunnastamme, myös muista tähdistä, galakseista, mustista aukoista ja avaruustutkimuksesta kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tähtiakatemia soveltuu hyvin aloitteleville avaruuden valloittajille. Akatemia sisältää informaation lisäksi runsaasti kuvia ja videomateriaalia.

Tutustu Tähtiakatemiaan