Tänään
Sää
Web-kamera
Delfinaario-näytökset 12, 14, 15.30
Akvaario 11.00 - 17.00
Näsinneula 11.00 - 21.30
Ravintola Näsinneula 11.00 - 21.30
Sara Hildénin taidemuseo 10.00 - 18.00
Ravintola Huvimaja 11.00 - 16.00

Katso kaikki aukioloajat

Delfinaario

Loiskis! 

Tervetuloa Särkänniemen delfiinilauman, Veeran, Delfin, Leevin ja Eevertin, johdolla tutustumaan ainutlaatuiseen vedenalaiseen ympäristöön. Vauhdikkaiden esitysten lomassa huomaat oppivasi paljon uutta ja erikoista kiehtovan nisäkkään elämästä merenalaisessa maailmassa.

Tiesitkö, että delfiini on niin voimakas, että se pystyy "kävelemään" vetten päällä? Tai että delfiinillä on omasta takaa kaikuluotain, jolla se mm. tunnistaa saalislajinsa sekä suunnistaa vesistöissä? Tervetuloa Delfinaarioon, niin näet, kuulet ja koet lisää!

Särkänniemen Delfinaario aloitti toimintansa vuonna 1985 ja se on maailman pohjoisin delfinaario. Delfinaarion vesi puhdistetaan biologisesti ilman klooria.

Särkänniemen delfiinit

Veera, s. 1978

Veera, Eevertin emo, on delfiinilauman tomera johtaja ja nauttiikin sooloilusta. Se esittää toisinaan hoitajia kuuntelematta omia lempitehtäviään, mutta ottaa reippaasti osaa myös joukon yhteisiin suorituksiin. Veera on vaaleahko ja lyhyin Särkänniemen delfiineistä.

Delfi, s. 1980

Delfi on Särkänniemen delfinaarion vanhin uros. Delfi on oikea voimanpesä ja se harjoitteleekin mielellään hyppyjä. Delfi nauttii myös vauhdikkaista tehtävistä ja uinnista hoitajien kanssa. Delfin ulkoisissa piirteissä kiinnittävät huomiota sopusuhtaisuus ja kauniit silmät. Vasemmassa kyljessä Delfillä on tumma, pitkänmuotoinen laikku.

Leevi, synt. 1993

Näsin ja Delfin poikanen, Leevi, syntyi 18.8.1993. Syntyessään Leevi oli 128-senttinen ja painoi 20 kiloa.

Leevi matki jo hyvin pienenä emoaan eri tehtävissä. Nyt Leevi on saavuttanut niin ulkoisissa mitoissa kuin taidoissakin muut aikuiset delfiinit. Luonteeltaan vilkas ja oppivainen delfiininuorukainen erottuu muista lauman jäsenistä mm. selkeämmän kaksijakoisen värityksensä ansiosta.

Eevertti, s. 1996

Eevertti syntyi 9.9.1996. Veeran ja Delfin pirteä poika on lauman kuopus. Se on ollut syntymästään saakka hyvin vilkas, tomera ja omatoiminen delfiini. Syntyessään Eevertti painoi noin 18 kiloa ja oli noin 120 senttiä pitkä. Eevertti on emonsa lailla hyvin vaalea väritykseltään.

Pintaa syvemmälle Merinisäkäsakatemiassa

Särkänniemen laajan merinisäkässivuston, Merinisäkäsakatemian, avulla sukellat merinisäkkäiden mielenkiintoiseen maailmaan.

Valaista, delfiineistä ja hylkeistä sekä niiden elinympäristöstä opit tuhdisti lisää asiantuntevan tiedon ja tehtävien avulla. Sivustolla voit kuulla myös vaikkapa valaan laulavan!