Huvin vuoksi Särkänniemestä!

Blogi täynnä tarinoita Elämyspuistosta

7.12.2017

Tontut puuhailevat tänä vuonna Koiramäessä

Särkänniemi, Koiramäki, Koiramäen joulu, Tampere

Vuosi lähenee taas loppuaan, ja se tarkoittaa, että Koiramäen joulu on saapunut Koiramäkeen. Vuodesta 2013 järjestetty tapahtuma on vakiintunut osaksi tamperelaisten jouluperinteitä, ja sitä odotetaan innolla joka vuosi.

Koiramäen joulu perustuu pitkälti perinteisiin, ja on paljon asioita, joita tapahtumasta ei voisi jättää pois. Näihin kuuluvat esimerkiksi piparipaja, jossa Koiramäen vieraat pääsevät koristelemaan pipareita, sekä Joulupukin tapaaminen. Joka vuosi Koiramäessä voi nähdä kuitenkin myös jotain uutta.

Särkänniemi, Koiramäki, Koiramäen joulu, Tampere

Tänä vuonna Koiramäkeen on saapunut vallan tavattomasti tonttuja. Koiramäki on Joulupukille ja tontuille mainio välietappi lahjojen tekoon ja jouluaaton urakan valmisteluun, se kun on paljon lähempänä esimerkiksi Euroopan suurkaupunkeja kuin Korvatunturin maja. Siispä niin Joulupukki, tontut kuin porotkin päätyivät tänä vuonna asustamaan joulunpyhiä edeltävät viikonloput Koiramäessä. Pukki myös palaa Koiramäkeen huilimaan lahjakierroksen jälkeen, ja Koiramäen joulu on avoinna myös joulun jälkeen 27.–28.12.

Tontut ovat keskenään hyvin erikokoisia. Pajoista vastaavat isommat, ihmisen kokoiset tontut, jotka ylettyvät paketoimaan ja rakentamaan isoimmatkin lelut. Kurkkimisvastuussa taas ovat pienen pienet tontut, joiden pikkuruisia kulkuovia voi löytää ympäri Koiramäkeä. Löydä kaikki ovet ja osallistu kilpailuun, jonka pääpalkintona on lippuja Särkänniemeen ensi kesänä!

Pikku tontut ovat myös pystyttäneet yrttimaan alueelle upean Joulupuutarhan. Valotaiteilija Kari Kolan valaisemassa puutarhassa voi nähdä niin tonttuja kuin tonttujen viehättäviä rakennelmia.

Särkänniemi, Koiramäki, Koiramäen joulu, Tampere

Tontut ja Koiramäen Tilta-maskotti vetävät koleassa talvisäässä lämmittävää Tonttujumppaa Tassuteatterin lavalla Koiramäen joulun jokaisena aukiolopäivänä. Kylmät sormet ja varpaat lämpenevät, kun jumpatessa veri lähtee kiertämään. Toinen mainio lämmike löytyy Kahvila von Guggelbööstä, jonka maukas riisipuuro luumukeitolla vie kielen mennessään. Tarjolla on tietenkin myös glögiä sekä herkullista vaahtokarkkikaakaota.

Ulkoa löytyy nuotioita, joissa voi paistaa Koiramäen sisäänpääsylipun hintaan kuuluvia vaahtokarkkeja. Myynnissä on myös makkaraa valmiiksi grillattuna tai itse paistettavaksi.

Särkänniemi, Koiramäki, Koiramäen joulu, Tampere

Särkänniemi, Koiramäki, Koiramäen joulu, Tampere

Koiramäen joulun puuhapajat ovat jokavuotinen perinne, mutta joiltain osin pajat myös muuttuvat vuosittain. Tänä vuonna ohjelmassa on Piparipaja piparien koristeluun, Joulukorttipaja joulukorttien askarteluun, LEGO paja rakenteluun sekä Kynttilä- ja villapaja vanhanajan koristeiden valmistamiseen. Villapajassa askarrellaan aidosta lampaanvillasta pehmoisia jouluenkeleitä, jotka saa myös mukaan kotiin. Jouluna enkelin voi ripustaa vaikka joulukuuseen.

Myös piparit ja joulukortit saa viedä mukanaan, mutta jos joulukortille ei ole saajaa, sen voi myös jättää pajaan. Tontut toimittavat valmiit kortit Mummon Kammarille, joka puolestaan lähettää ne edelleen sellaisille vanhuksille, jotka eivät välttämättä muuten saisi jouluna yhtäkään korttia.

Särkänniemi, Koiramäki, Koiramäen joulu, Tampere

Koiramäki ei olisi Koiramäki, ellei siellä pääsisi tapaamaan myös eläimiä. Porot asustavat kaupungin takana samassa aitauksessa, jossa voi kesällä nähdä alpakoita. Ulkoaitauksista löytyvät myös villasiat Manta ja Maurix, ja tallissa joulua viettävät minipossut Maisa ja Pipsa, lampaat, kanit, vuodet, aasit ja ponit. Eläinten touhuja pääsee parhaiten seuraamaan päivittäisissä villasikojen pakettileikkihetkissä, joissa nähdään, kuinka näppärästi Manta ja Maurix avaavat joululahjoja. Eläimet osallistuvat myös päivittäiseen Jouluparaatiin, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Jokaisen Koiramäen joulun aukiolopäivän päättää Fire Ladyn jouluinen Tulishow, jota ei ole ennen Koiramäen joulussa nähty. Tuli on maaginen elementti, joka pimeässä eläinpuistossa hehkuu tavallistakin vangitsevampana.

Tervetuloa Koiramäen jouluun! Liput ovat myynnissä ennakkoon edullisemmin verkkokaupassa.

Särkänniemi, Koiramäki, Koiramäen joulu, Tampere

P.S. Pukeudu Koiramäen jouluun jouluisasti ja jaa kuva asustasi Instagramissa merkinnällä #koiramäenjoulu. Palkitsemme viikottain yhden pukeutuneen vapaalipuilla! Lue lisää.

Koiramäen joulu on avoinna vielä 9.–10.12., 16.–17.12. ja 27.–28.12. klo 15–19. Vielä on siis kaksi viikonloppua ja kaksi välipäivää aikaa sukeltaa joulun tunnelmaan Koiramäen eläinpuistossa. Avoinna ovat myös Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni ja SuperPark. Tervetuloa!

Kirjoittaja on Särkänniemen johdon assistentti, sisällöntuottaja Marianna. 

11.10.2017

Karmivia herkkuja maistelemassa

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Herrrrkullinen jälkkäriastialuuranko!

Tämän viikon lauantaina Särkänniemi aukeaa ensi kerran syyslomaviikoksi. Karmiva karnevaali valloitaa huvipuiston ala-alueen, avaa valtaosan huvilaitteista ja järjestää niin paljon huikeita esityksiä, että hirvittää. Ensi kerran Särkänniemi tarjoaa myös todella karmivaa sisältöä, kun zombiehyökkäysten aikaan Zombie Zonen (kesällä Highway) suositusikäraja kipuaa 15 vuoteen!

Särkänniemen ja Moron testiryhmä kävi ennakkoon maistelemassa Karmivan karnevaalin herkkuja Pizzeria Pellessä. Samalla ryhmä pääsi ensimmäisten joukossa hieman vilkaisemaan Karmivan karnevaalin kulisseihin: tapahtuman rakentaminen oli huvipuiston alueella vielä kesken, vaikka Pizzeria Pelle näytti maisteluiden aikaan jo oikein hienolta.

Maistelussa käytiin läpi Särkänniemen kausiravintoloiden tapahtumaa varten kehittämiä erikoisuuksia. Tarjolla oli pizzoja, hampurilaisia sekä karmivia jälkiruokia, kuten jäätyneitä jäätelöpääkalloja, karmivia karkkeja ja lakumunkkeja. Tapahtumassa on toki tarjolla myös perinteistä huvipuistoruokaa, mutta iso osa annoksista on saanut jonkinlaisen karmivan twistin. Tyhjin vatsoin ei todellakaan tarvitse pelätä!

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Vakava testiryhmä pääruoan alussa, vasemmalta oikealle: Tuisku, Katja, Särkänniemen bloggari Marianna, EntoCuben Jonas ja Heini. Takana pilkottavat Markku ja Moron Jari.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Maisteluryhmän nuorin osanottaja Miia piti erityisesti makeista herkuista, mutta hotkotdog maistui myös.

Maistelemassa olivat Morosta Jari Mylläri sekä kisavoittajat Tuisku, Katja, Heini, Miia ja Markku. Myös minä ja EntoCuben Jonas osallistuimme maisteluun. Ruokia tarjoilivat ja esittelivät Särkänniemen ravintolavastaavat Sofia ja Henna, jotka tarjoilivat alkupalaksi  Ay caramba! -hotkotdogeja eli kanahodareita. Hodareista tuli heti muutaman maistelijan suosikkeja. Muun muassa paholaisenhilloa sisältäneitä annoksia saa Karmivan karnevaalin ajan Zombie Zonelta Snacks & Drinks -terassilta, jolla on muuten myynnissä myös parantavia juomia zombiehyökkäyksiä vastaan.

Pääruokavalikoima oli melkoisen kattava. Pizzeria Pellen pizzat Vampyyrin päiväuni ja Tulennielijän välipala olivat herkullisen yllättäviä: esimerkiksi Vampyyrin päiväuni -kasvispitsan punajuuritäyte keräsi ylistystä paitsi innovatiivisuudellaan, myös hyvällä maullaan. Myös Tulennielijän välipalan makeat chilidrops-pikkuchilit herättivät ihastusta.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Vampyyrin päiväuni -kasvispitsa sisältää muun muassa punajuurta!

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Zombie Burgerista löytyy maukasta paholaisenhilloa.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Lautasella oli maistelun aikana kahta eri pizzaa, kahta eri hampurilaista ja bataattiranskalaisia.

Tarjolla oli myös hampurilaisravintola X-BRGR:in herkullisia hampurilaisia. Tapahtumaa varten kehitetty Zombie Burger ja kasvisvaihtoehto Dead Man’s Burger mustine hampurilaissämpylöineen viehättivät maistelijoita. Näissäkin herkuissa oli hyödynnetty maukasta sinihomejuustoa sekä paholaisenhilloa, eli ateriat käyvät mainiosti myös aikuiseen makuun. Suolaisenmakeat ja rapeat bataattiranskalaiset täydensivät kokonaisuuden.

Pääruokien jälkeen oltiin jo melkoisen ähkyssä, joten siirryimme suoraan jälkiruokaan. Karmivassa karnevaalissa tarjolla on kuitenkin myös muita karmivia ruokia, kuten manaajan makkaraperunoita, riivattuja ranskalaisia, paholaisen falafelpyöryköitä sekä – tamperelaisille erityisen tuttua – mustaa makkaraa!

Luurangon ympärille rakennetusta jälkiruokapöydästä löytyi popcorneja, karmivia leivonnaisia ja karkkeja, lakumunkkeja ja matolakuja. Lisäksi halukkaille valmistettiin maukkaat ja överit, lasiset Skull Scream -jäätelöannokset. Kaikkia tarjolla olleita jälkiruokia on myynnissä myös Karmivassa karnevaalissa.

Skull Screamit ja hileiset Jääkallojuomat ovat saatavilla tapahtumassa lasiseen, pääkallonmuotoiseen keräilylasiin, josta kelpaa nauttia aamukahvit myös kotona tapahtuman jälkeen. Skelenaarion Matoladossa on läpi tapahtuman myynnissä metreittäin maistuvia matoja, ja popcornit ovat myynnissä täyskätenä, eli popparien kanssa saa kuljettua vaikka käsi kädessä, jos Karmivan karnevaalin ohjelma tuntuu pelottavalta.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Miia jaksoi syödä popparien, karkkien ja munkin lisäksi myös Skull Scream -jäätelöannoksen.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Markku herkutteli melkein aidolla silmämunalla.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Popcorneilla täytetty Täyskäsi tuo tapahtumassa turvaa: onpahan joku jota pitää kädestä kiinni.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

Jääkalloslush ja Skull Scream kuuluu Karmivassa karnevaalissa nauttia tietenkin erityisestä pääkallokeräilylasista, jonka saa viedä mukaan kotiin.

Kenties maistelijoiden suurin yllätys oli maisteluiden lomassa pidetty EntoCuben VIP-esittely. EntoCube on yritys, joka ylläpitää hyönteisfarmeja houkutellen ihmisiä tutustumaan tulevaisuuden tarjoamiin hyönteisruokamahdollisuuksiin sekä oppimaan, kuinka sirkkoja voitaisiin hyödyntää meidän kaikkien jokapäiväisessä ruokavaliossa. EntoCuben hyönteiskimaraan voi Karmivassa karnevaalissa tulla tutustumaan keskiviikkona ja torstaina 18.–19.10. Esittelyissä tutustutaan myös sirkkojen kasvatukseen.

Testiryhmälle tarjolla oli sirkkoja sisältävää ötökkämysliä jogurtilla sekä snacksiksi soveltuvaa sirkka-pähkinäsekoitusta. Lähes kaikki testiryhmäläiset uskaltautuivat maistamaan omalla vastuulla tarjoiltavia sirkkoja. Sirkkojan mieto maku ja rapsakka suutuntuma miellyttivät etenkin Markkua, joka vakuutti siirtyvänsä pysyvästi hyönteissnackseihin.

Särkänniemi, Karmiva karnevaali, karmivat herkut, Aamulehti, Moro

EntoCuben kotisirkkamiksauksiin pääsee tutustumaan Karmivassa karnevaalissa.

Kaikki testiryhmäläiset löysivät ruokatuotteista omat suosikkinsa ja lähtivät Pizzeria Pellestä vatsat pullollaan. Uudelle kierrokselle päästään jo ensi lauantaina, kun Karmiva karnevaali avaa ovensa kaikelle kansalle.

Karmivaa karnevaalia vietetään syyslomalla lauantaista alkaen 14.–15.10. ja 17.–21.10. (la 16.10. pimeyden olennot huilivat ja puisto on suljettu). Lue lisää tapahtumasta ja osta edullisemmat liput verkkokaupasta etukäteen!

Kirjoittaja on Särkänniemen sisällöntuottaja ja johdon assistentti Marianna.

Kuvat napsi Särkänniemen virallinen paparazzi Heidi.

Tunnisteet: , , , , , , ,

24.8.2017

Vakavissaan Vauva.fi:stä Komediakeskiviikoilla

Särkänniemi, Konsertti, Kalevauva, Snacks & Drinks, Komediakeskiviikko

Uudella Hype Squaren terassilla on tarjolla juomia sekä maukkaita nachoannoksia.

Särkänniemen uudella kaksikerroksisella maisematerassilla Hype Squarella on kesän mittaan nähty kaikenlaista: monet kesällä pidetyt Hype-haasteiden alku- ja loppuhaastattelut on tehty terassilla, ja Iltaviikoilla terassi on kunnostautunut myös keikkapaikkana, kun viime viikolla stand up -koomikko Tomi Haustola ja tällä viikolla Kalevauva.fi houkuttelivat nauruherkkää yleisöä paikalle.

Viileä sää ja pohjoistuuli eivät haitanneet, kun iso joukko asiakkaita pakkautui terassin alakertaan kuuntelemaan Kalevauva.fi-duon sulosäveliä ja tarinoita Vauva.fi-keskustelupalstan syövereistä. Nykypäivän kansanrunoudeksi tuotantoaan kuvaileva yhtye on kuluneen vuoden aikana kerännyt laajan fanikunnan, mikä näkyi muun muassa siinä, että kun muusikot johtivat yleisöään yhteislauluun, yleisö osasi kaikki sanat ulkoa.

Särkänniemi, Konsertti, Kalevauva, Snacks & Drinks, Komediakeskiviikko

Särkänniemi, Konsertti, Kalevauva, Snacks & Drinks, Komediakeskiviikko

Kalevauva.fi-duon sanoituksissa käsitellään internetin keskustelupalstoille tyypillisesti koko elämänkirjoa syntymästä synkimpiin salaisuuksiin. Herkät ja henkilökohtaiset kappaleet saivat yleisön ulvomaan naurusta. Yleisössä oli todistettavasti mukana paljon somekansaa, ja biisit tallentuivat keikan aikana myös useisiin puhelimiin. Konsertin aikana kuultiin muun muassa hittikappaleet Mies syö lapsen vanukkaat sekä Kuorsaava kissa.

Ihan kaikki kuuntelemaan tulleet eivät mahtuneet terassin istumapaikoille, mutta ääni ja tunnelma kantoivat onneksi Hype Squarelle asti. Keikan loputtua muusikot jakoivat vielä nimikirjoituksia ennen hyppäämistä Hypen kyytiin.

Särkänniemi, Konsertti, Kalevauva, Snacks & Drinks, Komediakeskiviikko

Särkänniemi, Konsertti, Kalevauva, Snacks & Drinks, Komediakeskiviikko

Särkänniemi, Konsertti, Kalevauva, Snacks & Drinks, Komediakeskiviikko

Iltaviikot viimeistellään huomenna perjantaina 25.8., ja päivittäin Särkänniemi on avoinna vielä tämän viikon loppuun, 27.8. asti. Kesäkauden viimeiset aukiolopäivät ovat lauantaina 2.9. ja lauantaina 9.9., jolloin vietetään Kesäkauden Päättäreitä mahtavien esiintyjien kanssa. Tervetuloa mukaan ottamaan viimeiset riemut irti kesästä! Tänä vuonna kannattaa myös muistaa, että huvittelu jatkuu Karmivissa tunnelmissa syyslomalla

Kirjoittaja on Särkänniemen johdon assistentti Marianna. 

Tunnisteet: ,