Kuningaspyton

Kuningaspyton (Python Regius)
Kotoisin: Afrikan länsi- ja keskiosista, mm. Senegal, Ghana ja Liberia
Koko: 90–180 cmn naaraat ovat yleensä koiraita isompia
Ikä: Keskimäärin 20–30 vuotta, vanhimmat yksilöt ovat olleet 50-vuotiaita
Ravinto: Hiiret, rotat, linnut

Kuningaspyton on pienin Afrikkalaisista pytoneista ja myös yksi maailman pienimmistä. Pieni koko yhdistettynä rauhalliseen luonteeseen on tehnyt kuningaspytonista erittäin suositun lemmikin maailmalla. Kuningaspytonit ovat tunnettuja nirsoudestaan; toisille kelpaavat ruoaksi vain hiiret ja toisille linnut. Kuningaspytonit voivat myös paastota pitkiä aikoja, jopa useamman kuukauden yhteen menoon. Kuningaspytoneiden englanninkielinen nimi Ball Python juontaa juurensa niiden tavasta kiertyä tiukaksi palloksi vaaran uhatessa.