Avain onnistuneeseen päivään

Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden nouto

Noudolla tilatut tuotteet voi hakea mistä tahansa avoinna olevasta Särkänniemen lipunmyyntipisteestä. Karmivan karnevaalin aikana palvelevia lipunmyyntipisteitä ovat alalipunmyynti Särkänniemen alaparkkipaikan päässä Ilmaveivi-karusellin vieressä sekä Näsinneulan ala-aulan lipunmyynti.

Kesäkaudella huvilaitteiden ollessa avoinna lipunmyyntipisteinä toimivat telttalipunmyynti Särkänniemen pääportin ulkopuolella (se on yleensä myös nopein lipunmyyntipiste, sillä siinä lippukassoja on eniten) sekä pääportin info, Näsinneulan aulan lipunmyynti sekä Pelitalon lipunmyynti (Pizzeria Pelleä vastapäätä). Talvikaudella huvilaitteiden ollessa suljettuna lipunmyyntipisteenä toimii Näsinneulan aulan lipunmyynti.

Noudolla tilatut tuotteet voi hakea lipunmyynnistä aikaisintaan n. 2 h tilauksen tekemisen jälkeen. Tuotteet ovat noudettavissa niiden voimassaoloajan loppuun saakka. Tilauksen kaikki tuotteet tulee lunastaa kerralla ja annettavat rannekkeet ovat aina kuluvan päivän rannekkeet. Mikäli tuotteita halutaan lunastaa eri päivinä, tulee niistä tehdä erilliset tilaukset.

Tuotteita noutaessa mukana tulisi olla sähköpostitse toimitettu tilausvahvistus joko tulostettuna tai esimerkiksi älypuhelimen näytöltä esitettynä. Lataathan sähköpostissa tilausvahvistuksen kuvat, jotta tilausvahvistuksessa oleva QR-koodi tulee näkyviin. Mikäli tilausvahvistusta ei ole, tulisi noudettaessa kertoa tilausnumero ja esittää henkilöllisyystodistus.

Maksuvälineet

Särkänniemen myyntipisteissä maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa, Diners Club, OK, American Express, Eurocard, Mastercard) sekä Visa Electron. Myyntipisteissä on käytössä sirukorttilukijat.

Kulttuurisetelit

Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit eivät valitettavasti käy maksuvälineenä Särkänniemessä, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvipuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin.

Savuttomuus

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Tupakointipaikat ovat merkittynä Särkänniemen alueella ja esitteessä olevassa kartassa. Koiramäen eläinpuistossa tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Liikuntarajoitteiset

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin. Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, ja alakertaan pääsee vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä: ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan. Koiramäen eläinpuistoon on esteetön kulku.

Liikuntarajoitteiset asiakkaat pääsevät pyörätuolilla seuraaviin laitteisiin joko rampin, ulosmenon tai erikseen merkityn reitin kautta: Karmivan karnevaalin aikana Tornado, Troika, Karamelli-karuselli ja Crazy Bus sekä kesällä lisäksi Tukkijoki, Koskiseikkailu, Half Pipe ja Huvimaja-karuselli. Vaunuun tai lauttaan siirtymisessä tarvitaan avustajaa. Särkänniemen alueella ei ole tarjolla pyörätuolia.

Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo-, tai näkövammaisen maksavan asiakkaan avustaja voi saada maksuttoman avustajakortin, jota näyttämällä avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Avustettavalla tulee olla lipputuote. Avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme. Avustettavan tulee olla mukana avustajakorttia haettaessa.

Pituus- ja kokorajoitukset

Laitteiden pituusrajat ovat laitevalmistajien määrittämiä ja viranomaisten hyväksymiä turvallisuusrajoja, joista emme voi tinkiä. Tarkista pituus jo ennen laitejonoon menoa, jotta vältytään pettymyksiltä. Huomaathan, että mittaamme asiakkaat kengät jalassa!  Turvakaaret saattavat rajoittaa isokokoisten pääsyä laitteeseen. Muutamaa lastenlaitetta lukuun ottamatta mitään varsinaisia yläpituus- tai painorajoja laitteilla ei ole, mutta kaikkien turvakaarien ja -vöiden on aina mahduttava kiinni. Turvakaaret ja niistä muodostuvat rajoitukset ovat yksilöllisiä joka laitteessa. Parhaiten mahdolliset rajoitukset saa selville menemällä laitteeseen ja kokeilemalla, miten turvakaarien sulkeutuminen onnistuu. Laitehenkilökuntamme auttaa ja opastaa mielellään tällaisissa tilanteissa.

Terveydelliset rajoitukset

Jos olet raskaana, sinulla on sydän- ja verisuonitauteja tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, emme suosittele etenkään hurjimpia laiteajoja. Mikäli epäilet laitteen aiheuttavan itsellesi terveysriskejä, älä mene kyytiin.

Jonossa ja laitematkalla

Mahdollisen jonotuksen tulee sujua rauhallisesti ilman tönimistä ja ohittamista. Laitteessa on oltava paita päällä ja kengät jalassa. Ennen laitematkaa tulee varmistaa, ettei taskuista putoa irtoesineitä. Tupakointi jonossa ja laitteessa on kielletty. Syöminen ja juominen laitteissa on kielletty. Laitehenkilökunnan ohjeita tulee noudattaa.

Kuvaaminen Särkänniemen alueella ja huvilaitteissa

Tavallisia kameroita tai älypuhelimia ei saa viedä huvilaitteisiin. Särkänniemi ei ole velvollinen korvaamaan laitealueella hajonneita tai hävinneitä tavaroita. Mikäli asiakkaalla on oma GoPro- tai muu valjas- tai kypäräkamera, jonka saa tukevasti kiinni valjaisiin tai kypärään, asiakkaan on mahdollista pyytää ajolaitteenhoitajien esihenkilöltä erityislupa kameran käyttämiseen laitteissa. Tavallista, vain pään ympäri kiertävää kypäräkameraa ei voi käyttää laitteissa, joissa mennään pää alaspäin (esim. Hype, Tornado, Trombi ja High Voltage). Valjaskameraa tai tukevaa, leuan alta kiinnitettyä kypäräkameraa on mahdollista käyttää kaikissa laitteissa. Huvilaitteiden kuljettajat voivat asiakkaan toiveesta pyytää esihenkilönsä paikalle mille tahansa laitteelle arvioimaan kameran kiinnityksen riittävyyden.

Tuotantoyhtiöiden ja median kuvausluvat: Ota yhteys markkinointisuunnittelija Krista Tuleen (krista.tuli(a)sarkanniemi.fi, puh. +358 (0)207 130 217). Yhteydenotto kuvauslupatoiveista tulisi tehdä viimeistään kolme (3) päivää ennen kuvauksia.

Säilytys

Pääportin läheisyydestä löytyy säilytyslokeroita, joiden käyttö maksaa 1 € / avaus.

Kulkuvälineet

Särkänniemen alueella ei saa liikkua polkupyörällä, segwaylla, hover boardilla, potkulaudalla, rullalaudalla tai rullaluistimilla.

Muutokset

Sään tai teknisten ongelmien vuoksi Särkänniemi voi joutua sulkemaan kohteita tai muuttamaan ennalta ilmoitettua ohjelmaa. Ostettuja lipputuotteita ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Lastenhoito

Lastenhoitohuoneet löytyvät Akvaarion aulasta ja Koiramäessä Koiramäen portilta sekä Koiramäen maatilan navetasta. Lisäksi maisemaravintola Välkkeen naisten WC:issä on hoitopöytä. Osassa lastenhoitohuoneita on lisäksi mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lastenruokia.

Eksyneet lapset

Eksyneitä lapsia kuulutamme ensiavusta. Lipunmyynneistä saat eksymisen varalta tarroja, joihin voit kirjoittaa lapsen nimen ja omat yhteystietosi.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti löytyy Näsinneulan ala-aulasta.

Postilaatikko ja postimerkit

Postilaatikko on pääportilla. Myös henkilökunta toimittaa kortteja eteenpäin. Postimerkkejä voi ostaa myymälöistä ja Koiramäellä sijaitsevasta Gunnas Kirjakaupasta.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä henkilökuntaamme. Ensiapupisteemme sijaitsee Pelitalossa Pizzeria Pelleä vastapäätä. Pihlajalinna Särkänniemessä työskentelee Särkänniemen koulutettu ensiapuhenkilökunta ja tarvittaessa ensihoitopisteestä ohjataan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon.

Asiakaspalaute

Kirjallista palautetta voi jättää palautepisteisiin. Asiakkaan on mahdollista jättää palautetta myös kaikissa myyntipisteissä olevilla palautelomakkeilla. Myös nettisivuilla on mahdollista jättää palautetta huvipuistovierailusta.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella Särkänniemen vaihteesta puh. 0207 130 200. Löytyneet tavarat voi noutaa Särkänniemestä, tai ne voidaan toimittaa postiennakolla (asiakas maksaa postikulut, hinta alkaen 6 €/lähetys löytötavaran koosta riippuen). Yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Tampereen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Alkoholijuomat

Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Koirat

Koiria voi tuoda Särkänniemeen kytkettyinä. Huomioithan kuitenkin muut kulkiessasi lemmikkisi kanssa. Koiria ei saa viedä sisätiloihin eikä Koiramäen eläinpuistoon, poikkeuksena opas- ja avustajakoirat.

Tekijänoikeuslaki

Tekijänoikeuslaki kieltää ohjelmaesitysten taltioimisen.

Ympäristö

Huomioithan vierailullasi, että roskat menevät niille tarkoitettuihin astioihin, näin alue säilyy siistinä ja kaikki viihtyvät alueella. Pyrimme myös kierrättämään kaiken syntyvän jätteen, joten roskien lajittelu kannattaa myös huomioida.

Laatu, ympäristö ja turvallisuus

Tampereen Särkänniemi Oy:llä on alallaan ensimmäisenä Pohjoismaissa laatu- (ISO 9001), ympäristö (ISO 14001:2004) turvallisuus-sertifikaatit (OHSAS 18001) osoituksena näiden asioiden hyvästä hoidosta ja jatkuvasta parantamisesta.

Ankkalampi, Särkänniemi, huvipuisto