Avain onnistuneeseen päivään

Maksuvälineet

Särkänniemen Elämyspuiston myyntipisteissä maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa, Diners Club, OK, American Express, Eurocard, Mastercard) sekä Visa Electron. Särkänniemen myyntipisteissä on käytössä sirukorttilukijat.

Kulttuurisetelit

Kulttuurisetelit eivät valitettavasti käy maksuvälineenä Särkänniemessä, sillä nykyisen lainsäädännön mukaan huvipuistojen ei katsota kuuluvan kulttuuritoiminnan piiriin.

Savuttomuus

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä alueilla. Tupakointipaikat on merkittynä Särkänniemen alueella ja esitteessä olevassa kartassa. Koiramäessä tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Liikuntarajoitteiset

Planetaarioon pääsee Näsinneulan näkötornin oikealla sivustalla olevaa luiskaa pitkin, Näsinneulan aulasta pääsy Planetaario-kerrokseen vain portaita pitkin. Akvaario on kahdessa kerroksessa, kulku alakertaan vain portaita (ei hissiä/luiskaa). Näsinneulan näköalatasanteelle pääsee hissillä. Ravintola Näsinneulaan pääsee näköalatasanteelta tuolihissillä (ottakaa yhteys ravintolan henkilökuntaan). Koiramäelle on esteetön kulku.

Henkilökohtaiset avustajat

Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo-, tai näkövammaisen maksavan asiakkaan avustaja voi saada maksuttoman avustajakortin, jota näyttämällä avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Autististen lasten ja dysfasia-lasten avustajien osalta noudatamme samaa käytäntöä. Avustettavalla tulee olle lipputuote. Avustajakorttia voi tiedustella paikan päällä lipunmyynneistämme.

Pituusrajat ja terveydelliset rajoitukset

Laitteiden pituusrajat ovat laitevalmistajien määrittämiä ja viranomaisten hyväksymiä turvallisuusrajoja, joista emme voi tinkiä. Tarkista pituus jo ennen laitejonoon menoa, jotta vältytään pettymyksiltä. Huomaathan, että mittaamme asiakkaat kengät jalassa!  Turvakaaret saattavat rajoittaa isokokoisten pääsyä laitteeseen.

Jos olet raskaana, sinulla on sydän- ja verisuonitauteja tai tuki- ja liikuntaelinsairauksia, emme suosittele etenkään hurjimpia laiteajoja. Mikäli epäilet laitteen aiheuttavan itsellesi terveysriskejä, älä mene kyytiin.

Muutokset

Sään tai teknisten ongelmien vuoksi Särkänniemi voi joutua sulkemaan kohteita tai muuttamaan ennalta ilmoitettua ohjelmaa. Ostettuja lipputuotteita ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Lastenhoito

Lastenhoitohuoneet löytyvät Akvaarion aulasta, Koiramäen portilta sekä Koiramäen maatilan navetasta. Lisäksi ravintola Huvimajan naisten WC:issä on hoitopöytä. Osassa lastenhoitohuoneita on lisäksi mikroaaltouuni, jolla voi lämmittää lastenruokia.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti löytyy Näsinneulan ala-aulasta.

Postilaatikko ja postimerkit

Postilaatikko on pääportilla. Myös henkilökunta toimittaa kortteja eteenpäin. Postimerkkejä voi ostaa puodeista ja Koiramäellä sijaitsevasta Gunnas Kirjakaupasta.

Omat kamerat laitteessa

Tavallisia kameroita tai älypuhelimia ei saa viedä huvilaitteisiin. Särkänniemi ei ole velvollinen korvaamaan laitealueella hajonneita tai hävinneitä tavaroita. Mikäli asiakkaalla on oma GoPro- tai muu valjas- tai kypäräkamera, jonka saa tukevasti kiinni valjaisiin tai kypärään, asiakkaan on mahdollista pyytää ajolaitteenhoitajien esihenkilöltä erityislupa kameran käyttämiseen laitteissa. Tavallista, vain pään ympäri kiertävää kypäräkameraa ei voi käyttää laitteissa, joissa mennään pää alaspäin (esim. Tornado, Trombi ja High Voltage). Valjaskameraa tai tukevaa, leuan alta kiinnitettyä kypäräkameraa on mahdollista käyttää kaikissa laitteissa. Huvilaitteiden kuljettajat voivat asiakkaan toiveesta pyytää esihenkilönsä paikalle mille tahansa laitteelle arvioimaan kameran kiinnityksen riittävyyden.

Ongelmatilanteet

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä henkilökuntaamme. Ensiapupisteemme sijaitsee Pelitalossa Pizzeria Pelleä vastapäätä. Koskiklinikka Särkänniemessä työskentelee Särkänniemen koulutettu ensiapuhenkilökunta ja tarvittaessa ensihoitopisteestä ohjataan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon.

Asiakaspalaute

Kirjallista palautetta voi jättää palautepisteisiin. Asiakkaan on mahdollista jättää palautetta myös kaikissa myyntipisteissä olevilla palautelomakkeilla. Myös nettisivuilla on mahdollista jättää palautetta huvipuistovierailusta.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella Särkänniemen vaihteesta puh. 0207 130 200. Yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Tampereen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Alkoholijuomat

Alkoholijuomien tuominen alueelle on kielletty.

Koirat

Koiria voi tuoda Elämyspuistoon kytkettyinä. Huomioithan kuitenkin muut kulkiessasi lemmikkisi kanssa. Koiria ei saa viedä sisätiloihin eikä Koiramäkeen, poikkeuksena opaskoirat.

Tekijänoikeuslaki

Tekijänoikeuslaki kieltää ohjelmaesitysten taltioimisen.

Ympäristö

Huomioithan vierailullasi, että roskat menevät niille tarkoitettuihin astioihin, näin alue säilyy siistinä ja kaikki viihtyvät alueella. Pyrimme myös kierrättämään kaiken syntyvän jätteen, joten roskien lajittelu kannattaa myös huomioida.

Laatu, ympäristö ja turvallisuus

Tampereen Särkänniemi Oy:llä on alallaan ensimmäisenä Pohjoismaissa laatu- (ISO 9001), ympäristö (ISO 14001:2004) turvallisuus-sertifikaatit (OHSAS 18001) osoituksena näiden asioiden hyvästä hoidosta ja jatkuvasta parantamisesta.

Ankkalampi, Särkänniemi, huvipuisto