Vuoden paras koulupäivä

Julkaistu: 27.5.2016

Tytöt_edestä

On taas se aika vuodesta, kun Särkänniemi täyttyy arkipäivisin riemukkaista koululaisryhmistä. Koulujen luokkaretkikausi on kiivaimmillaan, ja Särkänniemi pitää vuodesta toiseen pintansa koululaisten ykköskohteena. Särkänniemen laitteissa kieppuessa tulee huviteltua koko kouluvuoden edestä, ja elämyskohteet mahdollistavat myös opettavaisen sisällön lisäämisen retkipäivään. Päivään on mahdollista yhdistää esimerkiksi opastettu kierros Akvaariossa tai yhteinen Planetaario-näytös. Särkänniemessä opetuskin muuttuu hauskemmaksi, kun aiheena olevat eläimet pääsee todella näkemään luontaisessa ympäristössään ja Planetaarion tähtikupoli vie nojatuolimatkalle avaruuteen.

Paras ja odotetuin osa Särkänniemi-vierailua ovat kuitenkin huvilaitteet, joita löytyy jokaiseen makuun. Vuoden hurjin uutuus on tietenkin hengästyttävän hurja X, joka nostaa uskaliaimpia ja pyöritystä kestävimpiä hurjapäitä kohti taivaita. Myös vanhat hurjapäiden suosikit, kuten Tornado ja Half Pipe sekä Highwayn pyörittäjät TakeOff, High Voltage ja Troika varmistavat, että kampaukset saadaan luokkaretkipäivän aikana uuteen uskoon. Rauhallisemmasta kyydistä pitäville Särkänniemestä löytyvät esimerkiksi vesilaitteet Koskiseikkailu ja Tukkijoki sekä klassinen autorata Audi Racing.

Särkänniemi, luokkaretki, vuoden paras koulupäivä

Naantalista luokkaretkelle saapunut 6.-luokkalainen Fanni viihtyi Akvaariolla.

Naantalista Särkänniemeen saapuneiden kuudesluokkalaisten joukossa Akvaarion vesikilpikonnia tutki Fanni, joka jäi mielellään vastaamaan kysymyksiin luokkaretkestä, vaikka kaverit riensivätkin kameraa karkuun ja Akvaarion altaita eteenpäin. Naantalilaisten luokkaretki suuntautui vain Särkänniemeen, ja oppilaat saivat kiertää puiston laitteita ja kohteita itsenäisesti.
“Mut me syötiin yhdessä tortilloita siellä Välkkeessä.”

Särkänniemi oli Fannin mukaan ollut helppo ja oikea valinta luokkaretkikohteeksi. Texmex-buffetin tortillat maistuivat, ja ennen neljää hän ja kaverit olivat jo ehtineet kiertää kaikki laitteetkin. Akvaarioon tytöt olivat saapuneet laitteiden jälkeen ennen uusintakierrosta. Pian Fanni riensi kavereiden perään, ja luokkaretkeläisten matka jatkui jälleen kohti laitteita.

Jesse_Arttu_Matias

Eurajokelaiset Jesse, Arttu ja Matias söivät välipalat Koskigrillillä laitteiden kiertämisen välissä.

Särkänniemi mahdollistaa siis myös ryhmien ruokailut ravintoloissaan: Maisemaravintola Välke Näsinneulan juurella tarjoilee texmex-henkistä noutopöytäruokaa tortilloineen, Pizzeria Pellestä löytyy maukas salaatti- ja pizzabuffet ja Highway-alueella sijaitseva X-BRGR tarjoilee maukkaita hampurilaisaterioita. Tänä vuonna luokkaretkiryhmät ovat voineet tilata ennakkoon ja jakaa oppilaille myös Herkkuseteleitä, jotta oppilaat voivat itse valita, mitä tahtovat syödä, ja käydä ruokailemassa omaan tahtiin.

Koskigrillin pöydässä ranskanperuna-annoksiaan viimeistelivät eurajokelaiset Jesse, Arttu ja Matias, joille Särkänniemi oli opettajan valitsema mutta mieluinen luokkaretkikohde ja päivä Särkänniemessä vuoden paras koulupäivä. Tampereen-retki oli alkanut museokierroksella Vapriikissa, ja sen jälkeen Särkänniemeen saavuttiin noin puolenpäivän aikaan. Ensin käytiin yhdessä luokan kanssa syömässä Pizzeria Pellessä, ja sitten oppilaat päästettiin irti. Särkänniemen laitteet tarjosivat poikien mielestä parasta vastapainoa museon kiertämiselle, ja muissa kohteissa he eivät olleetkaan ehtineet käymään. Parhaaksi laitteeksi pojat arvioivat X:n, jonka pyörityksessä yksi ajokerta oli kuitenkin riittänyt ainakin toistaiseksi.

“X:ssä me on käyty tähän mennessä vasta kerran, Tornadossa joku kolme kertaa ehkä”, pojat laskeskelivat.

luokkakuva

Vieläkö luokkaretkikohde puuttuu?

Mikäli ryhmänne tahtoisi saapua Särkänniemeen huvittelemaan, valinta on mahdollista tehdä edelleen! Arkipäivien kevätetuna kaikki rannekkeet ovat myynnissä Särkänniemessä joka arkipäivä 2.6. asti klo 15 alkaen 10 euron alennuksella normaalihintaan verrattuna. Huvittelu on tällöin mahdollista kolmen tunnin ajan, ja esimerkiksi yli 120-senttisen Elämysrannekkeelle jää hintaa 31 € ja Laiterannekkeelle 26 €. Iltarannekkeita ei tarvitse varata etukäteen, vaan ne voi tulla ostamaan mistä vain Särkänniemen lipunmyynnistä päivittäin klo 15 jälkeen. Jos siis retkeilette Tampereella, päivän voi hyvin huipentaa Särkänniemi-vierailuun vaikka hetken mielijohteesta!

Iltarannekkeita on saatavilla läpi kesän, mutta normaalisti ne ovat myynnissä klo 17 alkaen.

tytöt_takaa

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , ,