Viikonloput täynnä ohjelmaa

Julkaistu: 4.9.2014

Särkänniemen kesäkausi on saatu päätökseen, mutta syyskaudellakin Särkänniemen viikonloput ovat täynnä kivaa ohjelmaa. Tule mukaan Karamelli-karusellin kyytiin ja tapaamaan Särkänniemen eläinystäviä. Tarjolla on esimerkiksi poniratsastusta sekä tietoiskuja ja ruokintanäytöksiä Tampereen trooppisimpia eväkkäitä esittelevässä Akvaariossa.

Planetaario-näytökset vievät hurjalle nuojatuolimatkalle avaruuteen Kosmisen seikkailun mukana, ja Särkänniemen pullokuonodelfiinit hurmaavat yleisönsä Delfinaario-näytöksissä 14.9. asti. Särkänniemi on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–17, jolloin ovat avoinna myös Tornipuoti ja hauska Ankkalampi-peli. Ravintola Huvimaja ja Ravintola Näsinneula palvelevat päivittäin.

Särkänniemen Akvaariossa asustaa yli 200 kala- ja vesieläinlajia, jotka ovat kotoisin maailman eri kolkissa sijaitsevista meristä ja järvistä. Akvaarion ensimmäisessä kerroksessa majailee pahamaineinen piraijaparvi. Luonnossa Amazonjoessa elävillä punapiraijoilla on sadekaudella riittävästi ravintoa, eivätkä ne tällöin aiheuta vaaraa ihmiselle. Tulvavesien laskiessa ja parven jäädessä loukkuun kuivuvaan lampeen ovat ne nälkäisiä ja vaarallisia. Piraijoiden ruokintaa pääsee seuraamaan Akvaariossa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12:30.

Särkänniemen Akvaariossa on vedenalaisten asukkaiden lisäksi myös matelijoita ja sammakkoeläimiä. Kameleontit ovat tunnettuja kyvystään vaihtaa väriä. Toisin kuin yleensä ajatellaan, kameleontti, ei vaihda väriä niinkään taustan, vaan mielialan ja lämpötilan mukaan. Saalistaessaan kameleontti sinkoaa kielensä hämmästyttävän pitkälle ja kiskoo suuhunsa niin suuria saaliita, että vastaavaan pystyäkseen ihmisen pitäisi liikutella kielellään 10 kg:n kappaleita. Akvaariossa päästäänkin seuraamaan sunnuntaisin klo 13:30 sitä, kuinka kameleontti ruokailee.

Päivän huvitteluissa ja ruokintanäytösten lomassa täytyy huolehtia myös omasta ruokailusta. Ravintola Huvimaja tarjoilee kotiruokalounasta viikonloppuisin klo 11–16. Elämysavaimen ostajalle on lounas on tarjouksessa edulliseen hintaan: 5 euroa per henkilö.

Aukiolokalenterista löydät kaikkien kohteiden aukioloajat. Tutustu täällä lipputuotteisiin ja hintoihin.

 

 

Tunnisteet: , ,