Vauhtia juhannukseen Särkänniemestä

Julkaistu: 18.6.2014

Juhannus näyttäisi olevan sääennustusten valossa kolea, mutta ei anneta sen haitata iloista juhannustunnelmaa. Särkänniemi on säästä riippumatta mitä mahtavin paikka juhannushuvitteluun. Jos siis jäät kaupunkiin juhannukseksi, niin miksi et piipahtaisi myös Särkänniemessä.

Juhannukseen voi ottaa varaslähdön jo torstaina, jolloin Elämyspuiston päälavalle kiipeää Uniikki klo 16. Koska huvipuistoon on tänä kesänä ilmainen sisäänpääsy, on siis konserttikin ilmainen ja ikärajaton. Uniikin Särkänniemi-muistelot ja vinkit varmoista huvipuistoherkusta voit kurkata aikaisemmasta blogikirjoituksesta (klik!).

Kaupunkijuhannuksen viettäjälle Särkänniemi tarjoaa vauhdikkaan vaihtoehdon ja puisto kaikkine palveluineen on auki koko juhannuksen ajan. Särkänniemestä löytyy taatusti perinteisestä poikkeavia tapoja juhannuksen viettoon. Juhannukseen voi ottaa vauhtia mm. kieppumalla karusellissa tai viilettämällä jalkaterät taivasta kohden vuoristoradassa. Perinteikkäämmästä juhannusmenosta pitäville löytyy Särkänniemestä aitoa keskikesän tunnelmaa ja suomalaista kansallismaisemaa upean Näsijärven ympäröimänä. Juhannusaattona järvellä poltetaan perinteiseen tapaan kokkoa kello 18 alkaen.

Särkänniemen ravintolatarjonnassa on paljon vaihtoehtoja juhannusruokailuun. Voit nauttia vaikkapa tamperelaisittain mustaa makkaraa, italialaisittain pizzaa ja Minetti-jäätelöä tai herkutella makealla hattaralla. Näin juhannuksen kynnyksellä tarjouksessa on munkkeja sekä mm. grilliannoksen ostajalle tuplalimut.

Koiramäen vanhanajan juhannustunnelmaan pääsee perinteikkäässä maalais- ja kaupunkimiljöössä, joka somistetaan juhannukseksi juhannuskoivuin ja luonnonkukin. Lisäksi alueella on harmonikkamusiikkia. Tassuteatterin lavalla nähdään juhannuksenakin päivittäin näytelmät Saimapossu ja Ruuneperi sekä Ruisleipää ja heinäsavottaa. Koiramäessä täytyy tietenkin käydä tervehtimässä myös eläinystäviä. Mitäköhän kuuluu Iiris-lehmän kasvavalle mahalle poikimisajankohdan lähestyessä? Myös Särkänniemen villasika Maurix virittäytyy muiden eläinystävien tavoin juhannustunnelmaan.

Maurixista eli kavereiden kesken Maukasta on tulossa ihan lähiaikoina eläintenhoitaja Teijan kirjoittama juttu myös tänne blogiin. Sitä odotellessa voi piipahtaa Maurixin lähikaiman Mauri Kunnaksen kanssa Koiramäessä. Huomenta Suomi kävi haastattelmassa Mauri Kunnasta kesäisessä Koiramäessä ja tuon visiitin aikana käydyt keskustelut voit katsoa Mtv:n Katsomosta.

Särkänniemen juhannuksen aikatauluihin ja ohjelmaan voi tutustua Särkänniemen internetsivuilla (klik!)

Koiramäen isäntä ja emäntä odottavat juhannusvieraita

 

 

 Villasika Maurix paistattelee päivää Koiramäessä 

Tunnisteet: , , ,