Vappu Särkänniemessä: Vilma Alina ja Ellinoora aloittivat huikean konserttikesän

Julkaistu: 11.5.2016

Särkänniemen vappu alkoi hulinalla, kun 500 alkavan kesän ensimmäistä huvipuistovierasta kirmasi ämpärijonoon. Särkänniemen värikkäisiin hiekkaämpäreihin oli piilotettu kivoja yllätyksiä, kuten rintamerkkejä, Särkänniemen lipputuotteita, herkkuseteleitä ja jopa kolme Kesäkausaria.

vappu, ämpärit, Särkänniemi

Aamulehti, Särkänniemi

Vapputapahtuman yhteistyökumppani, Aamulehti, jakoi paikan päällä ilmapalloja huvipuistokävijöille. 

Ämpärijonosta ihmiset suunnistivat innolla laitteisiin, kesän ensimmäiset kiepit pystyi ottamaan valtaosassa Särkänniemen huvilaitteita. Yksi erityinen huvilaite kuitenkin odottaa vielä testaajiaan aina 14.5. asti. Tuolloin – ihan siis pian! – Särkänniemen kävijät pääsevät vihdoin testamaan Särkänniemen kesän uutuuslaitetta, X:ää.

Vappuaattona Särkänniemen huikean konsertti- ja tapahtumakesän starttasivat kotimaiset nousussa olevat naisartistit: Vilma Alina ja Ellinoora.

Istahdin juttelemaan Vilma Alinan kanssa ennen hänen keikkaansa. Vilma Alina muisteli olleensa Särkänniemessä viimeksi vuosi sitten, jolloin hän esiintyi huvipuiston lavalla Robinin bändissä. Oman artistiuransa lisäksi valloittava Vilma Alina soittaa siis koskettimia Robinin keikkabändissä. Vappuaattona Vilma Alina ei harmikseen ehtinyt huvilaitteisiin vaan joutui kirmaamaan keikan jälkeen kohti Helsinkiä ja Robinin keikkaa Kaivohuoneella.

Vilma Alina

Pienen juttelumme aikana Vilma Alina paljastautui melkoiseksi hurjapääksi. Hän tiedusteli innoissaan Särkänniemen uuden huvilaitteen, X:n, liikeratoja ja kertoi Tornadon olevan hänen lempilaitteensa. Lapsuudessaan Vilma Alina kavereineen juoksi Tornadon kierroksen päätyttyä aina takaisin hurjan vuoristoradan jonoon varmistaen mahdollisimman monta vuoristoratakierrosta yhdellä huvipuistovisiitillä.

Vilma Alina kertoi myös vierailleensa USA:n matkallaan Six Flags -huvipuiston Kingda Ka -vuoristoradassa. Kingda Ka on 139 metrin korkuinen ja saavuttaa parhaimmillaan huippunopeudekseen 206 kilometriä tunnissa. Vaatii melkoista kanttia nousta tällä hetkellä maailman korkeimman vuoristoradan kyytiin!

Vilma Alinan tekee musiikkihommia kokopäiväisesti, viikkoihin mahtuu studiopäiviä ja keikkoja. Vilma Alina pohti viime aikoina kovasti soittoaikaa saaneen Juha88-biisin suosiota. Hän kertoi miettineensä, että voikohan aluksi hieman “läpällä” syntynyt biisi oikeasti toimia. Hyväntuulisuutensa, toimivan kertosäkeensä sekä nykyaikaisen nettitreffailuun liittyvien lyriikoidensa ansiosta biisi on saanut todella hyvän vastaanoton. “Ehkä tuohon nettitreffailuun moni voi samaistua ja kertsi on kovin tarttuva”, Vilma Alina tuumaili.

Vilma Alina

  • Esikoisalbumi Ufoja ilmestynyt helmikuussa 2016
  • Särkänniemen keikalla kuultiin mm. Ufoja, Hullut asuu Kallios ja Juha88
  • Suosikkilaite: Tornado
  • Suosikkihuvipuistoherkku: pehmis

Vilma Alina

Ihastuttavalla Ellinooralla oli aikaa jutella kanssani soundcheckin jälkeen Särkänniemen keikkaansa odotellessa. Ellinoora muisteli silmät loistaen lapsuutensa visiittejään Särkänniemeen. Luokkaretken lisäksi erityisesti oli jäänyt mieleen se kesä, kun Ellinoora saavutti Tornadoon tarvittavan mitan 140 cm.

Tuolloin Ellinoora keräsi koko päivän rohkeutta hypätä Tornadon vauhdikkaaseen kyytiin. Viimein juuri ennen lähtöä hän uskaltautui laitteen kyytiin isänsä kanssa. Sisäänkäynti ja jonotusmatka Tornadoon tuntuivat kestävän ikuisuuden piinaavassa jännityksessä, mutta kun kyytiin päästiin, oli vauhdin hurma mukaansatempaava ja vielä kotimatkallakin jännitys purkaantui tärinänä.

Ellinoora Särkänniemessä

Ellinoora on singahtanut radioiden soittolistoille vuosien 2015 ja 2016 aikana hittiensä Minä elän, Carrien ja viimeisimpänä ilmestyneen Leijonakuninkaan myötä. Ellinoora tekee oman musiikkinsa yhdessä tuottajansa kanssa, ja lisäksi hän myös kirjoittaa biisejä toisille artisteille. Hän kuvaili biisien kirjoittamista muille terapeuttisena prosessina, sillä biisien teon yhteydessä voi astua aivan toisenlaisiin saappaisiin ja eläytyä erilaisiin ihmiskohtaloihin.

Oman musiikkinsa hän kuvaili syntyvän aina jostain yksittäisestä impulssista, tunnetilasta tai sanasta. Ellinoora biisien tekeminen lähtee liikkeelle siitä, että hänellä on jotain sanottavaa maailmalle. “Biisin teossa ei pidä yrittää sanoa liikaa yhdessä biisissä. Parempi työstää yksi asia kerrallaan, jolloin pienistä tarinoista kasvaa suuria juttua”, Ellinoora kertoo.

Ellinoora

  • Esikoisalbumi ilmestyy syksyllä 2016
  • Särkänniemen keikalle kuultiin mm. Ei hävittävää (AEIOUAO), Carrie ja Leijonakuningas
  • Suosikkilaite: Tornado
  • Suosikkihuvipuistoherkku: hampurilainen

Ellinoora Särkänniemessä

Ellinoora
Ellinoora ehti keikkansa jälkeen vielä huvilaitteidenkin kyytiin. Kuva: Ellinooran Instagram-tili

Vilma Alina ja Ellinoora aloittivat upealla naisenergialla Särkänniemen konsertti- ja tapahtumakesän. Seuraavaksi musiikki raikaa 14.5. X-avajaisissa, jolloin huvipuiston lavalla nähdään Roope Salminen ja Koirat sekä . Kannattaa nyt jo merkitä kalenteriin kesän tulevat keikat, sillä uniikin huvipuistotunnelman lisäksi ovat Särkänniemen konsertit ilmaisia sekä ikärajattomia.

Särkänniemen kesän ohjelma

14.5. X-avajaiset feat Radio Nova ja KISS: Yö, Roope Salminen & Koirat
5.6.
Kummipäivä 2016. Huvipuistossa joukko yhteistyökumppanien toimintapisteitä, mukana menossa Tapparan mestaruusjoukkueen pelaajia, Kanada-malja ja lavalla esiintymässä Mansesteri
9.6. Sottiisi-päivä: Lasten tanssiryhmä Cifroško, kansantanssiryhmä Tyrni ja kansantanssiryhmä Jippo
11.–12.6. Lake City Weekend Särkänniemi. Luvassa mm. melontaa, suppaamista ja tehtäväratoja!
19.6. Anssi Kela
24.–25.6.
Koiramäen juhannusjuhla
2.7. Lomakauden avajaiset feat KISS: Benjamin Peltonen, Isac Elliot
16.7.
Trial-pyöräilyn SM-kisat
6.8.
Back to School: Teflon Brothers, Evelina
19.8.
Radio Novan Retroperjantai: Pandora ja DJ Oku Luukkainen
26.8. Radio Novan Retroperjantai: Movetron ja DJ Esko Eerikäinen
3.9. Särkänniemen ja Radio Novan kauden päättäjäiset: esiintymässä mm. Erin, Jonne Aaron, Happoradio

Särkänniemen vappuaatto

Siskokset Laura ja Julia fiilistelemässä Särkänniemessä. Siskoset olivat tulleet katselemaan esiintyjiä ja aistimaan huvipuistotunnelmaa.

Särkänniemen vappuaatto, Karamelli-karuselli, huvipuisto, Särkänniemi

Särkänniemen vappuaatto

Siskokset Vilja ja Pihla testasivat vapun kunniaksi hurjan määrän Särkänniemen huvilaitteita, ja myös konsertit kiinnostivat tyttöjä. 

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointipäällikkö Tiia. Kuvaajana Särkkäpaparazzi Heidi.

Tunnisteet: , , ,