Ultimaattinen huvipuistohaaste ja Särkänniemen kesänavaus

Julkaistu: 4.6.2015

IMG_3976

Lauantai 30. toukokuuta valkeni lämpimänä ja aurinkoisena, kun The Voicen Herättäjien Anssi Honkanen, Noora Hautakangas ja tuottaja Jääskeläinen odottelivat tiimejään kasaan Särkänniemen ala-alueella. Herättäjät olivat valinneet itselleen joukkueet Voicen sivuilla olleen hakulomakkeen kautta ja olivat vakuuttuneita kukin oman tiiminsä mahtavuudesta. Tiimeiksi oli valittu yksi polttariporukka, yksi ystäväjoukko ja yksi perhe.

IMG_3939

Nooran joukkue valmiina lähtöön!

IMG_4009

Kuka kiljuu kovimmat desibelit? Ainakin mittaajien korvat soivat pitkään.

IMG_4270

Hattaran pikasyöntiin on monia tekniikoita.

Päivä alkoi Särkänniemen ykköslaite Tornadolla – tietenkin. Kun äänijänteet oli venytelty 75 kilometrin tuntinopeudessa, oli aika kiljua desibelimittariin. Tämän jälkeen kiusattuja kurkkuja pehmitettiin hattaransyönnin nopeuskilpailussa. Hieman myöhemmin myös muilla Särkänniemen asiakkailla oli mahdollisuus yrittää peitota kiljumis- ja hattaransyöntiennätykset. Etenkin hattaransyönnissä saatiin nähdä mielenkiintoisia tekniikoita aina hattaran pusertamisesta pieneksi palloksi ennen suuhun työntämistä ja sikin sokin hotkimisesta järjestelmälliseen ja hämmästyttävän vauhdikkaaseen riekaleen kerrallaan kielen päällä sulattamiseen.

IMG_4134

Jääskeläinen tuulettaa joukkueensa Delfiinipeli-voittoa.

Kun hattarasta oli päästy, siirryttiin Särkänniemen hilpeiden huvipuistopelien pariin. Delfiinipelillä joukkueiden edustajat vierittivät palloja, ja kannustusjoukot auttoivat kannustuksellaan delfiinejä vauhdikkaasti kohti maalia. Peliä pelattiin monta kierrosta, ja voittajan ratkettua kisa näytti suorastaan huolestuttavan tasaväkiseltä.

Särkänniemen tuotepäällikkö Maria juonsi villin tapahtuman johdattaen kilpailijoita tehtävä kerrallaan läpi huvipuistohaasteen. Joihinkin tehtävistä osallistui koko joukkue, joihinkin osa, ja osaan joukkue valitsi yhden edustajan. Esimerkiksi Audi Racingilla järjestettyyn kierroshaasteeseen mahtui joka autoon kerrallaan kaksi kisaajaa, joista toinen ajoi. Audilla myös Herättäjien juontajat pääsivät itse autoilemaan toisiaan vastaan.

IMG_4173

Audilla kisattiin nopeudessa.

Haasteeseen kuului myös palapelinpalojen etsiminen Drakkulan linnasta sekä eläytyminen Särkänniemen 5D-Kauhukinon hirmuisiin tunnelmiin: pisteitä jaettiin överiksi menevästä heittäytymisestä. Muutenkin läpi kilpailun pisteitä jaettiin varsinaisten kisatehtävien lisäksi fiiliksestä ja asenteesta.

Finaalinumerona järjestettiin klassiset Näsinneulan porrasjuoksut. Joukkueet valitsivat keskuudestaan edustajat, jotka edustivat kaveriporukassa arkkityyppiä pikkuruinen, polttariporukassa arkkityyppiä morsian ja perheporukassa arkkityyppiä isä. Näsinneulan 700 rappusta tarjosi jokaiselle mukavan haasteen, mutta kaikki pääsivät hyvillä ajoilla portaat ylös asti.

Ensimmäinen Näsinneulan rappusten selättäjä ampaisee liikkeelle.

Ensimmäinen Näsinneulan rappusten selättäjä ampaisee liikkeelle.

Voittajan ei aina ole helppo hymyillä – ainakaan jos on juuri juossut ylös 700 rappusta ja perhe hyppää niskaan.

Voittajan ei aina ole helppo hymyillä – ainakaan jos on juuri juossut ylös 700 rappusta ja perhe hyppää niskaan.

Näsinneulasta laskeuduttiin alas (hissillä) jakamaan palkinnot. Voittajaksi selviytyi tiukasti Anssi Honkasen perhetiimi, joka riemuitsi voitostaan oikeaoppisesti. Päivä jatkui – Särkänniemen laitteissa tietenkin. Sopivasti palkintojenjakojen jälkeen alkoi myös Nopsajalan keikka, joka oli houkutellut paikalle yleisöä nautiskelemaan kevätjuhlapäivästä ja kesän alusta.

Herättäjien ultimaattinen huvipuistohaaste sujui mallikkaasti. Härdelliltä ei tietenkään vältytty: Herättäjien suorat radiojuonnot vedettiin vähän väliä kesken kaiken, ja kun Sima valloitti Särkänniemen päälavan klo 14 ja Nopsajalka klo 16, juontajat joutuivat juoksemaan lavalle – ensin Audi Racingin kilpa-ajoista ja sitten kilpailun palkintojenjaosta. Tiukka aikataulu ei tietenkään menoa haitannut, päinvastoin: mitäpä ultimaattinen huvipuistohaaste olisi ilman vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

IMG_4417

Nopsajalka avasi kesälomakauden.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , , , ,