Tutustumassa työelämään Koiramäessä

Julkaistu: 26.11.2016

Sanni ja Helmi, Mimosa ja Alma

Koiramäen eläintarhalle otetaan vuosittain muutamia työharjoittelijoita ja työelämään tutustujia. Syksyllä 2016 tamperelaiset 8.-luokkalaiset Helmi ja Mimosa viettivät kaksi viikkoa Koiramäessä tutustuen eläintenhoitajan työhön. Tytöt kirjoittivat TET-jaksostaan blogin lukijoille.

Helmi

TET -viikko Koiramäessä oli hauska ja mielenkiintoinen. Tutustuimme uusiin eläimiin ja niiden hoitoon ruokinnan ja siivouksen kautta. Päivä alkoi joko ruokkimisella tai siivouksella. Ruokkimisessa parasta oli antaa ruokia sekä katsoa, mitä eri eläimet söivät. Kiersimme hoitajan kanssa antamassa rehut eläimille ja vaihtamassa vedet niille. Joitakin eläimiä piti myös vahtia etteivät ne söisi toistensa ruokia, ahneita kun olivat.

Ruokintakierroksen jälkeen vadit tiskattiin. Sain myös kokeilla Iiris-kyytön lypsämistä, joka olikin hauskaa puuhaa.

Siivouksen yhteydessä välillä rapsuttelimme eläimiä ja haravoimme tarhat siistiin kuntoon. Kaikki eläimet olivat ihania. Minun suosikeikseni nousivat aasivarsa Amelie, shetlanninponi Jacki sekä molemmat mikropossut.

Aamupäivällä ennen ruokailua hoidimme ruokkimisen ja osan siivouksesta. Ruokailun jälkeen siivosimme yleensä marsut ja kanit, jonka jälkeen harjasimme ponit ja aasit. Amelie piti huolta siitä, ettei harjauksesta tullut tylsää näpistämällä harjaämpärin heti tilaisuuden tullen. Shetlanninponit olivat erittäin kilttejä ja vain seisoivat paikoillaan harjattaessa. Muuli puolestaan tarjosi hieman haastetta.

Kävimme myös taluttelemassa poneja sekä aaseja ympäri Koiramäkeä. Lähellä oli pieni syöttöpaikka, jossa ne saivat vihreää ruohoa. Viimeisenä päivänä saimme ratsastaa Lissulla ja Emmalla. Ponit sekä ratsastajat olivat innoissaan.

Hauskoja muistoja tuli paljon, mm. kun villasika Maurix innostui juoksemaan tarhaa ympäri ja yritimme siivota samaan aikaan, sekä Iiriksen hassu vasikka, joka pinkoi ympäri tarhaa.

Viikko oli erittäin onnistunut, mistä kuuluu kiitos kivoille hoitajille. Paras TET-paikka ikinä!

Helmi ja Pipsa

Helmi ja Pipsa

Mimosa

Koiramäessä pääsin tekemään asioita joita en olisi uskonut koskaan tekeväni. Pääsin ruokkimaan eläimiä ja siivoamaan eläinten aitauksia. Siivoaminenkin oli hauskempaa kuin ennen. Harjailin poneja ja aaseja päivittäin. En olisi uskonut, että aasitkin voivat olla niin hauskoja kavereita. En myöskään olisi uskonut, että alkaisin tykkäämään niin paljon erillaisista eläimistä, kuten lehmistä ja lampaista. Nykyään en voisi enää sanoa lempi eläintäni, sillä kaikki ovat omalla tavallaan ihania.

Koiramäessä työporukka oli todella kiva. He kertoivat hyvin eri eläimistä ja tiedän nyt paljon enemmän kuin TETiin tullessani.  Olivat he hauskoja ja mukavia muutenkin, ei siellä koko aikaa eläimistä puhuttu.

Loppujen lopuksi viikko oli yksi elämäni parhaista viikoista. Kuudelta herääminen ei haitannut yhtään. Mahtavaa viikossa oli, kun pääsimme syöttelemään aaseja ja poneja. Loppuviikosta pääsimme myös ratsastamaan poneilla. Mutta parasta oli kun sai vain olla eri eläinten kanssa.

Mimosa ja lehmät

Mimosa ja kyytöt