TTY Särkässä eli viisikymppiset nelikymppisissä

Julkaistu: 8.5.2015

 Tampereen teknillisen yliopiston koordinaattorit Kristiina Tattari ja Mira Toroi toivat Särkänniemeen TTY:n 50-vuotisjuhlailmettä ilmapalloin ja banderoillein.

Särkänniemen kesän 2015 avajaispäivänä lauantaina 2.5. juhlittiin myös toisia pyöreitä vuosikymmeniä. Ennen kuin iltapäivällä käynnistettiin huvipuiston 40-vuotisjuhlahumu, juhlittiin aamulla yksityistilaisuuden merkeissä 50-vuotiasta Tampereen teknillistä yliopistoa.

Tapasin tapahtuman koordinaattorit Kristiina Tattarin ja Mira Toroin Särkänniemessä kahvilassa. Juttelimme päivän juhlajärjestelyjen sujumisesta ja tapahtuman onnistumisesta. TTY:n juhlatapahtuman suunnittelu ja järjestelyt aloitettiin jo hyvissä ajoin. Varaus tapahtumapäivälle ja ensimmäiset neuvonpidot Särkänniemen myynnin Saija Pajuojan kanssa tehtiin jo reilu vuosi sitten, ja syksyllä 2014 käynnistettiin suunnittelu täysillä.

Kristiinan ja Miran mukaan Särkänniemen valinta juhlapaikaksi oli luonteva. Tarvittiin Tampereella sijaitseva suuri tila, jossa eri ikäiset ihmiset viihtyisivät. Kristiina ja Mira kertoivat, että 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään useita tapahtumia, mutta Särkänniemessä järjestettävä tapahtuma oli nimenomaan TTY:n henkilökunnan perhepäivä. Ajatuksena oli, että henkilökunta sai kutsua mukaansa Särkänniemeen halutessaan viisi läheistään.

Tapa muistaa henkilökuntaa ja heidän läheisiään Särkänniemi-huvittelulla sai positiivisen vastaanoton. Ison organisaation yhteistapahtuman järjestäminen Särkänniemen porttien sisäpuolella koettiin korostavan yhteisöllisyyttä hauskanpidon kootessa ihmiset yhteen. Tapahtuma oli myös sopivasti vapun jälkeen: vappuna TTY näkyi vahvasti esimerkiksi Koskenrannan teekkarikasteessa, jossa se oli juhlavuoden kunniaksi mukana jakamassa ilmapalloja ja karkkia. Särkänniemen tapahtuma oli seuraavana päivänä kuin jatkumona vapulle. Myös Särkänniemessä juhlatunnelmaa toivat ilmapallot ja banderollit.

Entä sitten tapahtuman puuhanaisten omat huvittelut? Kristiina kertoi jo käyneensä “törmäilyautoissa” (toim. huom. Audi Racing) ja Mira vielä suunnitteli autoilemaan menemistä. Kumpikin tuumaili, että päivän jälkeen olo on taatusti huojentunut hyvin sujuneista juhlista, mutta myös virkistynyt hauskasta päivästä ja raittiista ulkoilmasta Särkänniemessä. Kumpikin vakuutti vielä juttuhetkemme lopuksi olevansa tulossa käymään Särkänniemessä kesällä vielä toisen kerran. Tervetuloa vaan, täällä ollaan!

 


TTY:n työntekijä Tiina Vuorio oli ottanut mukaan perhepäivään tyttärensä Nina Rajamäen perheineen. Hän oli ilahtunut siitä, että kutsu oli nimenomaan suunnattu läheisille, eikä ainoastaan saman katon alla asuville perheenjäsenille. Nyt mummo pääsi seuraamaan lastenlastensa iloa ja itsekin toki ajelemaan mm. Kantti x Kantti -autoilla. Vaikka sää oli vielä keväisen viileä, ei se iloista tunnelmaa latistanut.

 
Nea ja Niko ajelivat hymyssä suin Leppäkertuilla. Pikkusiskon perässä ajellut Niko kertoi, että hänen laitesuosikkinsa on Vauhtimato.

 


Itsekin aiemmin TTY:llä työskennellyt Tiiti Kellomäki oli lähtenyt viettämään koko perheen voimin päivää. Virallisen kutsun saajana oli mies, joka hurvitteli perheen 3-vuotiaan pojan kanssa laitteissa sillä välin, kun Tiiti ja 7-kuukautinen Kerttu ihmettelivät Angry Birds Landin menoa. Tiiti tuumasi, että TTY:n tapa viettää 50-vuotisia on ehdottomasti hauskempi kuin “pönötysjuhlat”. Hän itse aikoi kuitenkin pysyä pois laitteista ja seurailla muiden huvittelua, sillä pelkästään kaupungin linja-autot riittävät tuomaan Tiitille huonon olon.

 
Angry Birds Landistä bongattu Minna Teittinen kertoi tulleensa perhepäivään TTY:llä työskentelevän miehensä mukana. Matkaan oli lähdetty koko perheen voimin. Mukana huvittelemassa oli miehen lisäksi 3-vuotias lapsi. Päivä oli Minnan mukaan mennyt vauhdikkaasti ja pääosassa oli ollut lapsen huvittelu. Minna oli itsekin käynyt Huvimaja-karusellissa ja aikoi ehtiä vielä ennen kotiinlähtöä karkkiostoksille.

 

 
Tampereen teknillisellä yliopistolla oli tilaisuudessaan käytössä myös Koiramäki. Koiramäessä sai samalla myös ensi-esityksensä kesän uusi Tassuteatterin näytelmä Elsa, Kille ja Sammon ryöstö.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointipäällikkö Tiia.

Tunnisteet: , , ,