Theme Park Review Särkänniemessä

Julkaistu: 2.7.2014

 
Yhteiskuva otettiin Tornadon mäessä matkalla laitteelle. Tunnelma oli korkealla.

Huvipuistoharrastajista koostuva Theme Park Review -ryhmä vieraili Särkänniemessä 27. kesäkuuta osana pidempää matkaansa Skandinaviassa. TPR:läiset ovat kokeneita huvipuistoharrastajia, jotka kiertelevät ympäri maailmaa tutustumassa huvipuistoihin ja nauttimassa erityisesti maailman hurjimmista vuoristoradoista. TPR:n Skandinavian-reissuun osallistui noin 90 henkilöä – jäseniä klubissa on yli 4000.

TPR:läiset saapuivat Särkänniemeen jo aamukahdeksalta. Joukko sai testata Tornadon ja Half Pipen ennen puiston aukeamista. Aurinkoinen ja innokas jengi otettiin vastaan lipunmyyntiteltan luona, ja matka vei ensin Tornadolle.

Theme Park Review kokoontui lipputeltan edessä aikaisin aamulla. Käyttöpäällikkö Kirsi jakaa Elämysavaimia.

Huolto seurasi tilannetta, kun ryhmän jäsenet kiinnittivät kameroitaan Tornadoon.

Kaaret tarkastettiin tavalliseen tapaan.

Valmiina lähtöön!

Suurin osa vieraista oli amerikkalaisia, mutta joukossa oli myös ainakin australialaisia, meksikolaisia ja saksalaisia. Maailman suurimpia huvipuistoja kiertänyt porukka jaksoi olla innoissaan heidän mittakaavassaan varsin pienestä Elämyspuistostamme – minkäänlaista ylimielisyyttä ei innosta hihkuvissa vieraissa ollut havaittavissa. Maailman mittakaavassa uniikki järviympäristö sekä Tornado maanalaisine inversioineen innostivat vieraat jopa ylisanoihin, vaikka Suomen kesä kaikessa vilpoisuudessaan heitä vähän hämmensikin.

Tornadon kyytiin mahtuu joka ajolla 24 matkustajaa, joten 90 hengen ryhmä saatiin ajettua neljässä ajossa. Kaikki halusivat kuitenkin ainakin yhdelle uusinta-ajolle, ja Tornadolle varatut 45 minuuttia kuluivat nopeasti. Myös Tornadoa ajaville laitekuskeille TPR:läisten ajaminen oli mukavaa vaihtelua, koska kiitollinen yleisö nosti mukavasti motivaatiota. Kunpa asiakkaat aplodeeraisivat aina laitteen lähtiessä ja palatessa asemalle!

 Vierailta ei puuttunut asennetta.

Vieraat siirtyivät seuraavaksi Half Pipelle. Huvipuistoharrastajat pitivät kovasti myös Pipesta, vaikka sen lastaaminen täyteen aikuisia tuotti yllättävän ongelman: laite oli lastattu niin tasaisesti, että vapaasti pyörivät vaunut eivät pyörineet yhtä vauhdikkaasti kuin yleensä. Kun kaikki olivat testanneet laitetta kerran tai kaksi, innokkaimmat TPR:läiset tekivät hetken tieteellisiä kokeita ja kokeilivat lastata laitetta eri tavoin pyörimisen lisäämiseksi.

 Who wants to spin?

 Särkänniemi aukesi muille asiakkaille kymmeneltä, ja TPR jäi päiväksi tutustumaan myös muuhun Särkänniemen tarjontaan. Joukkion ainoa lapsijäsen piti kovasti Tyrskystä, ja nähtiinpä osa hurjapäistä myös Koiramäessä Ruukin Patruuna von Töttermanin tallissa silittelemässä vastasyntyneitä karitsoja.

Lue myös Theme Park Review:n omat tunnelmat Särkänniemestä täältä (klik)!

Tunnisteet: , ,