Testiryhmä: Särkänniemen pelitarjonta syynissä

Julkaistu: 27.6.2014

Pelipaketti on paras tapa pelata!

Urhea joukko seisoo Koiramäen maatilalla valmiina vastaamaan haasteeseen!

Mukavana, pilvipoutaisena keskiviikkona Särkänniemen pelitestiryhmä valmistautuu vastaamaan elämänsä tai ainakin tämän kesän suurimpaan pelihaasteeseen. Tarkoituksena on pelata läpi kaikki Särkänniemen pelit. Tavaravoittopelejä on Särkänniemessä yhteensä kaksitoista, ja niistä suurin osa on Pelitorilla. Kaksi peleistä sijaitsee Angry Birds Landissa ja yksi Koiramäessä.

Milka, 11, Heta, 8, ja Iina, 11, sekä Milkan ja Hetan ”ikuisesti 27-vuotias” äiti Johanna muodostavat Särkänniemen nelihenkisen testiryhmän. Päivä alkaa lämmittelyllä Koiramäessä. Maatilan aitassa on Tonkat-heittopeli, jossa palloja yritetään saada osumaan maitotonkkiin. Johanna-äiti näyttää mallia, eikä raivokkaasta paiskomisesta huolimatta osu yhteenkään tonkkaan. Hetalla ei mene sen paremmin. Tonkat-peli vaatii tarkkuutta sekä hyvää arviointikykyä, koska tonkkiin on osuttava ylhäältä päin. Milkalla ja Iinalla on sen verran pelisilmää, että he jättävät heittopelit muille.
”Mä oon ihan sairaan huono tähtäämään”, Iina toteaa Milkan nyökkäillessä.

 Pelimyyjä ohjeistaa Johannaa Tonkat-heittopelillä.

Hupsista.

Jos heittopeleissä jaettaisiin tyylipisteitä, Heta olisi vahvoilla.

Koiramäestä matka jatkuu huvilaitealueelle ja Pelitorille. Heta ja Iina pelaavat raivokkaan Delfiinipeli-turnauksen. Delfiinipelissä vieritetään palloja kourua pitkin reikiin, ja osumat liikuttavat delfiiniä aallokossa. Kahden hengen ottelu päättyy Hetan niukkaan voittoon. Uusintakierroksella muutkin osallistuvat peliin, ja voittajia saadaan joukkoon useampia. Iina saa revanssin Stinky feet -pelillä ja päihittää niin Hetan kuin Milkankin vesipyssyllä ampumisessa. Vesipyssyilyn jälkeen Johanna ja Heta testaavat heittopeli Air Ballia. Tulokset ovat samansuuntaiset kuin Tonkissa.

Hetken päästä koko joukko nuijii Myyrätällillä myyriä. Delfiinipeli, Stinky Feet ja Myyrätälli ovat useamman pelaajan vaativia pelejä, joissa aina yksi paras saa palkinnon. Peleissä on mahdollisuus kerätä pisteitä isompiin palkintoihin, mutta meidän testiryhmämme kelpuuttaa ilomielin pienet palkinnot, kuten limpparit ja kumiankat.

 Äitikin pääsee osallistumaan Delfiinipeliin.

Stinky Feet naurattaa.

AirBall nostaa myös katsojien pulssia!

Myyrätälli – tekniikka- vai voimalaji?

Matka jatkuu kohti Pelitorin toista rakennusta ja Dumle-rulettia, Narunvetoa sekä kolmea vierekkäin sijaitsevaa heittopeliä. Heta on viisastunut AirBallin jälkeen ja testaa Dumlen ja Narunvedon, mutta Johanna, jonka usko omiin heittotaitoihin ei horju vieläkään, päättää kokeilla Peikkopalloa – laihoin tuloksin.
”Okei, mä en yritä heittää enää mitään.”

Myös Milka ja Iina paiskovat palloja Peikkopallolla, heittävät frisbeetä Säkälätyllä ja renkaita Kyyrinkulalla. He näyttävät toteen aiemman väitteensä huonoista tähtäystaidoista. Ihme kyllä joukon nuorimmainen Heta yllättää Kyyrinkulalla, kunhan vain rohkenee yrittämään. Kerran kokeiltuaan hän omaksuu rennon yläkautta minne sattuu -taktiikan, ja renkaista kaksi lennähtää sievästi käärmeen kaulaan. Tulos riittää pieneen palkintoon, ja Heta valitsee yksisilmäisen minionin.

 Ja siellä lepää!

Kyllä pehmolelu on ihan eri juttu, kun sen eteen on taisteltu.

Pelitorilta matka jatkuu Angry Birds Landiin, jossa sijaitsevat tuuripeli Ankkalampi ja monen pelattava Pig Popper. Kaikki tytöt innostuvat onkimaan ankkoja, ja vaikka pääpalkinnot jäävätkin tänään seinälle, jaksavat tytöt innostua myös Särkänniemi-muistipeleistä, palloista ja hiekkaleluista. Angry Birds -teeman mukaisessa Pig Popperissa taas pumpataan pöydässä olevia ritsoja ja ammutaan palloja aukosta. Ilmiömäiseksi pelaajaksi osoittautunut Heta voittaa tämänkin erän ylivoimaisesti.

 Se kauimmaisena oleva ankka on perinteisesti aina se paras.

Pig Popper on tekniikkapeli hauskimmasta päästä!

Kun kaikki pelit on testattu ja jotkut on varmuuden vuoksi testattu vielä uudelleen, on summaamisen paikka. Iina, Milka ja Heta ovat kaikki sitä mieltä, että Delfiinipeli on Särkänniemen peleistä ylivoimaisesti paras. Delfiinipelin tekniikka on kaikkiin muihin peleihin verrattuna erilainen, ja palloja vierittäessä ehtii päästä mukavasti kisaamisen makuun.
”Siinä voi taktikoida sen syöttämisvauhdin kanssa”, selittää Milka.
Tyttökolmikko pitää kovasti myös Ankkalammesta, joka on mukavan yksinkertainen eikä tuota pettymystä ikinä.

Johannan mielestä Koiramäen Tonkat olisi muuten mainio peli, mutta ”miks siinä pitää heittää eikä edes osu ikinä.” Enemmän äidin mieleen onkin Pig Popper, vaikka siinäkään hänen omaksumansa rauhallinen silloin tällöin pumppaaminen ei tuonut toivottua ihan tulosta.

Pelitestiryhmä on tyytyväinen päivän saldoon, vaikka isoimpia palkintoja ei tänään irronnutkaan. Pelaamisen jälkeen kohdattiin uusi ongelma: miten kaikki palkinnot saataisiin mahtumaan laukkuun, jotta päivää olisi mukava jatkaa vielä laitteissa!

 Palkinnot eivät tahdo pysyä käsissä.

Voittajien on helppo hymyillä!

 

Pelipaketteja myydään Särkänniemen lipunmyynneissä sekä kaikilla peleillä. Lue lisää peleistä Särkänniemen nettisivuilta.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: