Testiryhmä Kauhukinossa

Julkaistu: 17.7.2015

Huhtikuun loppupuolella saapui Särkänniemeen mystinen laite. Tai ei oikeastaan laite, vaan jotain ihan muuta. Tuon muun nimi oli 5D-Kauhukino, ja se lupasi aidon tuntuista kauhua kävijöilleen. Kauhukinossa asiakasparkaa säikytellään oikein olan takaa: tuolit liikkuvat, välillä kasvoille lentää vettä, tuuli puhaltaa, kaikenlaisia ääniä kuuluu selän takaa sekä sivuilta ja kaiken kruunaavat 3D-lasit, jotka tuovat valkokankaan tapahtumat ihan nokan eteen. Itse kävin Kauhukinossa esitettävän Asylum-elokuvan katsomassa jo aiemmin keväällä ja täytyy sanoa, että pieni naisellinen kauhunkiljahduskin suusta pääsi. Elokuvassa seikkaillaan vanhan hylätyn laitoksen syövereissä, ja siellä tulee vastaan vaikka mitä…

5D-Kauhukino, Särkänniemi, huvipuisto

IMG_9603_blogi

Päätin kuitenkin testata asiaa kahdella 13-vuotiaalla ja kysellä miltä Kauhukino tuntuu nuoremman väen mielestä. Testiryhmään päätyivät tarmokkaat teinit, Olli ja Julius. Kumpikaan pojista ei ollut kinossa aiemmin käynyt, joten siinä mielessä testiryhmä oli varsin otollinen. Kauhukinohan on alle 12-vuotiailta kielletty, joten pojat olivat juuri oikeaa kohderyhmää.

IMG_9627_blogi

IMG_9631_blogi

Särkänniemi, 5D-Kauhukino esittää: Asylum

Jonossa odoteltiin muiden huvipuistoasiakkaiden kanssa, ja ulospäin näkyvä jännitys taisi olla vain kuvaajalle tehtyä, vai mitä luulette?  Poikien kadottua ovista sisään ei auttanut kuin odotella kommentteja. Pojat sujahtivat takaisin nopeammin kuin ajatus, ja kappas miten kävikään. Siinä jonossa tohistessa olivat 3D-lasit unohtuneet tiskille! Elämyksestä siis puuttui oleellinen osa, itse elokuva. Joten ei muuta kuin uudestaan jonon hännille ja uusintakierrokselle. Joukkoon liittyi tässä vaiheessa myös Silja, jotta saataisiin asiaan myös naisnäkökulma. Elokuvan päätyttyä menimme Neulaseen lounaan merkeissä tekemään haastattelua.

IMG_9633_blogi

“Elokuva oli oikeasti hyvä, mutta tietysti kun ensimmäisellä kerralla unohdettiin ne lasit, niin tuo säikyttely ei tuntunut toisellakaan kerralla niin paljon”, kertoo Julius.
“Mutta ihan hyvä silti!”
“Penkeillä on vähän eroa, istuttiin eri saleissa ja efektit tuntuivat erilaisilta eri kerroilla”, jatkaa Olli.
No entäs Silja?
“Mä oon käynyt sen jo kerran aikaisemmalla Särkkä-reissulla katsomassa”, tunnustaa Silja.
“Mutta kyllä se oli vieläkin ihan hyvä. Ei liian pelottava.”  Olli innostuu demonstroimaan kuinka kamalasti oikein pelottikaan.

IMG_9635_blogi

Teinien tuomio: yllättävän hyvä. Kannattaa siis tulla itse katsomaan, kuinka hyvä 5D-Kauhukino Asylum-elokuva onkaan. Ainakin välillä kun itse olen kulkenut alueella, olen säikähtänyt Kauhukinosta kuuluvaa kiljuntaa.

Tervetuloa!

Kirjoittaja on kauhun erikoisasiantuntija, markkinointisuunnittelija Taru. 

Tunnisteet: , ,