Tamperelaisten huippukokkien grillauskisa Särkänniemessä 24.5., haastajana Chef Santeri

Julkaistu: 15.5.2014

Heitin tuossa alkukeväästä muutamalle kokille haasteen. Nyt hieman puntti tutisee kun uutinen julkistettiin Moro-lehdessä, ja huomaan kuinka kovia kokkeja onkaan vastassa. Särkänniemessä 24.5. järjestettävän grillikisan oli tarkoitus olla ihan vaan leikkimielinen iloittelu ja uuden kirjani markkinointipläjäys, mutta ei kai sitä nyt kukaan kokki voi ihan niin kevytkenkäisesti ottaa. Kieli poskessa, mutta sopivasti hampaat irvessä mennään.

Toistaiseksi kukaan kilpailijoista ei ole paljastanut kilpailustrategiaansa, mutta sen verran olen saanut vihiä, että kovat on piipussa: Berthan ja Huberin ravintoloitsija Mika Roito tuo kuulemma paikalle uuden päheän Green Egg -grillinsä. Ravintola C:n Ilkka Isotalon on nähty reenailevan takapihallaan uuden pallogrillinsä kanssa jo kun vielä oli lumet maassa. Poppamiehen päämajassa on hiottu reseptejä kuntoon ja etsitty täydellistä chilikastiketta tuomariston vikittelemiseksi, ja 4 Vuodenajan salaisessa testikeittiössä on kuulemma kehitteillä sellainen makkara että oksat pois! Katseet kannattaa kääntää myös Laukontorin uuden Gastrolaivan M/s Tampereen suuntaan, jonka takakannella mahdollinen nuori yllättäjä Joona Lähdesluoma hioo grilliskilssejään huippuunsa. Enää en ihmettele yhtään, että pari nimeltämainitsematonta julkkiskokkia jänisti kisasta.

En ole vielä tarkaan päättänyt omaa kisa-annostani, mutta jonkinlainen irtiotto pitänee ottaa, jos aikoo noin kovassa seurassa palkintosijoille. Se on ainakin varmaa, että roudaan paikalle uskollisen pallogrillini. Luotan vahvasti sen tuomaan aromiin ja sympaattisuusvaikutelmaan. Varmaa on myös, että kisasta tulee hauska tapahtuma, olipa voittaja sitten kuka vaan. Ja vielä varmempaa on se, että joka raatiin pääsee, kokee melkoisen maistuvan elämyksen, ainutlaatuisen kahdeksan ruokalajin grillimenun! Kannattaa siis osallistua Moron kisaan, jossa on mahdollistaa lunastaa paikka grillauskilpailun raatiin. Yksi kahdeksasta onnekkaasta voit olla juuri Sinä.

Toivottavasti nähdään Särkänniemessä 24.5.!Herkullisin grilliterveisin, Chef Santeri

 

Kirjoittaja on Chef Santeri alias Santeri Vuosara.
Hän on tamperelainen gastronomian sekatyömieheksi itseään tituleeraava kokki ja illallispalveluyrittäjä.

Lue lisää Chef Santerin Facebook-sivuilta (klik!)

Chef Santerin grillaushaaste Särkänniemen Chill & Grill -tapahtumassa lauantaina 24.5.! Mukana grillauskisassa myös Ravintola Näsinneulan edustajana Reino Sarka. Tuomaristona toimii Moron valitsema yleisöraati.

Tule kannustamaan suosikkiasi ja saamaan uusia vinkkejä grillaukseen. Koko Chill & Grill -päivä Särkänniemessä on täynnä myös muuta herkullista sisältöä.

Tunnisteet: , ,