Tampereen seurakuntien yksityistilaisuus Koiramäessä

Julkaistu: 22.12.2014

 Kuvassa pastorit Jussi Laine (vasemmalla) ja Jari Pulkkinen ennen tapahtuman alkua.

 Tapahtuma alkoi joulukirkolla. Lyhyitä kirkkohetkiä olikin useampi illan aikana.

 

Tampereen seurakunnat viettivät Koiramäessä jouluista iltaa yksityistilaisuutena keskiviikkona 17.12.2014. Ajatuksena oli antaa hyvää mieltä tamperelaisille jakamalla sisäänpääsylippuja diakoniatyönjärjestöjen ja muiden toimijoiden kautta sekä Moro-lehden toimesta Tampereen Joulutorilla. Tapahtumaan sisältyi Joulukirkon ja seurakuntien järjestämän ohjelman lisäksi tuttu Koiramäen joulun tarjonta ohjelmineen, puuhapajoineen ja eläinystävineen.

Idean isä, pastori Jussi Laine kertoo tapahtuman synnystä näin: “Halusimme tarjota tamperelaisille perheille jotain samaan aikaan perinteistä, mutta uuttaa mukavaa yhdessäoloa joulun ja sen sanoman äärellä. Koiramäen joulu oli upea mahdollisuus siihen ja hyvin pienillä lisillä siitä muotoutui mahtava Joulukirkko Särkänniemen Koiramäessä. Meille on tärkeää, että tapahtumaan on jaettu sisäänpääsyjä diakoniatyön ja järjestöjen kautta, jolloin mukaan pääsevät erityisesti ne, joiden joulumieli voi olla vähissä.”

Järjestämisen helppous oli myös yksi syy järjestää tapahtuma juuri Koiramäessä: “Valmiit, upeat puitteet ja hieno ohjelmakokonaisuus, jota ei juurikaan tarvinnut tuunata joulukirkkoa varten”, sai seurakuntien väen valitsemaan Koiramäen tapahtumapaikakseen.

“Liput tapahtumaan menivät nopeasti. Niitä jakeneet työntekijät, järjestöt ja Moro-lehti ovat kilvan kiitelleet, että tällaiselle tapahtumalle on tilausta juuri seurakuntien joululahjana tamperelaisille perheille.” jatkaa pastori Jussi Laine.

 

 

  Koiramäen tiernapojat esiintyivät illan aikana. Tässä odotellaan vuoroa lavalle.

 Eri puolella Koiramäkeä kaikuivat joululaulut Harjun lapsikuoron laulamina. Kuoroa johtaa Sanna Vihervirta.

 Markku ja Johanna Komulainen Harjun seurakunnista olivat yhdellä rastipisteellä. Tarroja keräämällä sai yllätyspalkinnon.

 

Lukuisat seurakuntien työntekijät olivat mukana joulutapahtumassa mm. erilaisilla puuharasteilla juttelemassa ihmisten kanssa.

Mukavassa talvisäässä koristeltiin myös joulupipareita, askarreltiin erilaisissa puuhapajoissa ja paahdettiin vaahtokarkkeja. Tassuteatterin lavalla kuultiin tietysti myös Koiramäen tiernapoikien esitys ja Haukutuimmat joululaulut Koiramäen tapaan sekä kuntoiltiin hetki Tiltan tonttujumpan tahdissa.

Loppuun vielä Jussi Laineen jouluterveiset: “Hyvää joulua kaikille. Tähti loistaa Betlehemin tallin yllä.Siinä on toivo rauhasta maan päällä ja Jumalan hyvä tahto.”

 

 

 Joulupukkikin oli tavattavissa illan aikana.

Tunnisteet: , ,