Tampere Food Club kävi Spiced-upeilla

Julkaistu: 10.3.2016

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Auringonlaskun katseleminen Ravintola Näsinneulassa on elämys itsessään.

Maaliskuun alussa Ravintola Näsinneulassa alkoivat Spiced Up -viikot, joiden aikana tarjolla on herkullinen, itämaisen lämpimiä makuja tarjoileva teemamenu. Neljä bloggaajaa Tampere Food Clubilta saapui maistelemaan menun hämärtyvässä tiistai-illassa auringon viime säteiden hehkuessa taivaanrannassa. Annukka Mansen Muijat -blogista, Minka Kipparin morsian -blogista, Jani Sivumaku-blogista ja Maiju Asikaine-blogista nauttivat mausteisen teemamenun ruokajuomineen. Ilta alkoi Neulan omalla Neula-drinkillä ja jatkui neljän ruokalajin mausteisen makumatkan parissa. Samalla ihailtiin pimenevää Tamperetta.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Alkudrinkkinä oli raikas, tyrninen Neula.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Kipparin morsian Minka sekä Kippari itse, Jani.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Maiju Asikaine-blogista ja Annukka Mansen Muijat -blogista.

Spiced Up -menun alku- ja pääruoissa on tarjolla kaksi vaihtoehtoa: mausteisen alkukeiton saa joko tiikeriravuilla tai tofulla ja pääruoan karamellisoidulla porsaalla tai paahdetulla turskalla. Menu sopii siis moneen ruokavalioon. Maistelun aikana turska havaittiin curryisena porsasta tulisemmaksi, mutta kaikkia annoksia pidettiin herkullisina. Pääruokien jälkeen suu huuhdeltiin avokadosorbetilla sekä tomaatti-oliiviöljylumella. Limestä raikkautta saava sorbetti oli jännittävä ja maukas, ja etenkin Mansen Muija Annukka ihastui siihen ikihyviksi.

Ruokailun aikana toisensa ennestäänkin tuntevat bloggarit ehtivät myös käydä läpi kuulumisia, ja keskustelusta paistoivatkin keväiset tunnelmat. Aiheet sivusivat muun muassa kesän odotusta, mökkeilyä, matkailua ja puutarhanhoitoa. Ilta pimeni, ja valoisa Tampereen keskusta peittyi sumuverhon taakse: yllättävästi oli lähes mahdotonta päätellä, missä kohtaa pyörivän ravintolan kierros oli milloinkin menossa. Tämä oli kokeneille Neulan-vieraille hauskan erilainen kokemus.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Ennen syömistä jokainen annos piti tietenkin valokuvata.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Pääruoaksi oli mahdollista valita paahdettua turskaa, kampasimpukkaa ja paksoita…

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

…tai sitten karamellisoitua porsasta, inkivääriä ja seesamia.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Pääruokaan päästessä ilta on jo pimennyt. Annokset toivat hymyn huulille.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Jälkiruokana tarjoiltiin herkullinen banaanikakku mangon ja kookoksen kanssa.

Jälkiruokana oli banaanikakkua, mango-porkkanalientä, kookossorbettia ja krokanttia. Erikoinen makuyhdistelmä herätti monenlaisia, yllättyneitäkin tunnelmia, mutta kaikki söivät herkun hyvällä halulla. Ravintola Näsinneulan jälkiruoat ovat aina takuuvarmoja elämyksiä ja kruunaavat illan kuin illan.

Tällaisen illallisen myötä ei malttaisi lähteä kotiin ollenkaan. Illan päätteeksi vuoromestari Reino saapui keittiöstä esittäytymään ja vastaanottamaan palautetta. Etenkin Sivumaku-blogin Jani oli sitä mieltä, että koko Ravintola Näsinneulan à la carte -listaa voisi viedä Spiced Up -suuntaan, minkä myötä olisi mahdollista laajentaa Neulan tavallista mukavuusaluetta. Spiced Up -viikot järjestettiin nyt toista kertaa, ja Reino myönsikin, että tänä vuonna oltiin uskallettu lähteä ronskimmin mausteiseen suuntaan kuin viime vuonna. Kaikki vieraat löysivät ateriasta jotain itselleen erityisen mieleenjäävää ja sykähdyttävää.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

“Ruoka ei petä koskaan”, kommentoi Minka Ravintola Näsinneulaa Kipparin morsian -blogissaan.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, Tampere Food Club, bloggarit, ruoka, Spiced Up

Vuoromestari Reino otti nöyränä kiitokset vastaan.

Olette lämpimästi tervetulleita testaamaan mausteisemman version Ravintola Näsinneulasta myös itse! Spiced Up -teemamenu on saatavilla Ravintola Näsinneulassa 20.3. asti. Tutustukaa myös ravintolan à la carte -listaan ja tehkää pöytävaraus!

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , , , ,