Syysseikkailua Särkänniemessä

Julkaistu: 16.10.2014

Luontokoulu Korento ja Luonto-Liiton Hämeen piiri ovat järjestäneet Särkänniemessä ohjelmaa tällä viikolla pienille ja isoille syyslomalaisille. Syysseikkailun pääosassa on Suomen luonto, metsä ja puut. Kävin tutustumassa miltä rasteilla näytti keskiviikkona.

Planetaarioaulasta löytyi Luontokoulu Korennon puuhapiste. Lapsia leikittänyt Anne Viitalaakso sanoi, että väkeä on riittänyt mukavasti. Lapset pitävät puuhailusta ja pienistä peleistä, joiden avulla luontoon liittyvät asiat jäävät paremmin mieleen. Korennon vetäjät eivät enää ole loppuviikosta paikalla, mutta puuhapisteet löytyvät kyllä koko loppuviikon.

 Luontokoulu Korennon Anne Viitalaakso vetämässä puiden tunnistuspeliä Särkänniemessä vierailulla olleelle Lauralle ja hänen äidilleen.

 

Myös Lauran veljet Alex ja Nico osallistuivat peliin. Pelin tarkoituksena oli tunnistaa puita ja nopein joka ehti kärpäslätkällä löytämään oikean puun, sai pisteen.

 

8-vuotias Juho oli tarkkana ja voittohan sieltä sitten tuli.

  Oman sielunpuun löytäminen oli vaikeaa, kaikki puut ovat upeita! Omani oli kuitenkin tammi, jykevä ja mökiltä tuttu pihapuu.

 Tuoksupurkkeja nuuhkimalla saattoi tunnistaa tuttuja tuoksuja metsästä.

 

Alakerrassa Luonto-Liiton Hämeen piiri rakensi Ystävyyden Metsää yhdessä lasten kanssa. Jokainen sai lisätä oman pienen hahmonsa metsän asukkaaksi. Hahmot rakennettiin kierrätysmateriaaleista ja aivan ihania hahmoja metsästä löytyikin. Pisteen vetäjä Heini Ojala kertoi vähän lisää pienistä metsän asukkaista ja vinkkasi myös Luonto-Liiton 25.10. järjestettävästä Syysmyrsky-luontotapahtumasta Rauhaniemessä. Luonto-Liitolta ollaan ohjaamassa askartelijoita koko viikon ajan.

 

 Nämä kaksi hahmoa olivat eilen viimeisimmät Ystävyyden Metsän asukkaat.

 

 Huhuu! Pöllö huhuili metsän siimeksestä.

Mutta oli metsään eksynyt myös avaruusalus (kuvassa vasemmalla). Liekö tullut etsimään uusia ystäviä metsän asukkaista.

Mitä kummaa? Heini Ojala kertoi, että metsään on askarreltu myös valvontakamera 🙂 No, turvallisuus ennen kaikkea.

 

Sisarukset Ada ja Emil askartelivat uusia asukkaita Ystävyyden Metsään.

Adan hahmosta tuli ihan selvästi tonttu.

 

Emilin hahmo oli vielä rakenteilla, mutta hienolta näyttää!

Lisäksi Delfinaarion aulasta löytyy askartelupiste, jossa voi tehdä itse vaikka hämähäkin, hui! Karamelli-karuselli pyörittää vieraita ja myös poniratsastusta kannattaa kokeilla. Koiramäen lampaat ovat myös lasten ilona, kuten myös aulan marsutkin. Ja tietysti Akvaarion eväkkäät ja Planetaarion uusi ohjelma ilahduttavat vierailijoita. Puodeissa on myös huikeita syyspoistoja -40 % alennuksella. Lisäksi ravintola Näsinneulassa jatkuu Hop up -lounasmenutarjous 15 € vielä sunnuntaihin asti. Särkänniemen Syysseikkailu jatkuu vielä tämän viikon loppuun, tule sinäkin!

Tervetuloa seikkailulle Särkänniemeen!


Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointisuunnittelija Taru

Tunnisteet: , , ,