Syyslomalla syysseikkaillaan Särkänniemessä

Julkaistu: 7.10.2014

 

Syyslomalla 11. – 19.10. Särkänniemessä Elämysavaimen ostajille tarjoillaan hauska tutkimusretki luonnon ihmeisiin yhdessä Luonto-Liiton Hämeen piirin kanssa, Tampereen luontokoulu Korennon sekä valmistuvien luonto- ja ympäristöneuvojien kanssa. ”Puut ja luonto olivat luonteva vaihtoehto Syysseikkailun aiheeksi, nyt kun uusi planetaarioelokuvammekin kertoo luonnonsuojelun tärkeydestä”, kertoo tapahtumasta vastaava tuotepäällikkö Maria Eskelinen. Syysseikkailu tarjoaa ihmeellistä nähtävää ja hauskaa koettavaa koko perheelle.

Lauantaina 11.10. saa siis ensi-iltansa Särkänniemen uusi planetaarioelokuva nimeltään “Puiden elämä“. Ohjelma on sallittu yli 3-vuotiaille ja se sopii erityisen hyvin ala-asteikäisille. Elokuvassa seikkailevat tulikärpänen Mike sekä leppäkerttu Dolores. Nämä veikeät hyönteiskaverukset tutustuttavat hauskalla tavalla katsojansa puun saloihin. Puiden elämä -planetaarioelokuvan on tuottanut Reef Production ja jokaista ostettua lisenssiä kohden Plant-for-the-Planet – organisaatio istuttaa 50 puuta.

 

 

Jokaisen on hyvä välillä pysähtyä pohtimaan sitä, mitä luonto minulle merkitsee. Särkänniemessä ollaan nyt tämän asian äärellä Syysseikkailun aikaan ja esitelläänkin luontoa eri näkökulmista. Särkänniemen kohteita kierretään erilaisten toiminnallisten seikkailurastien kautta. Rastien ohjaamana katsotaan maailmaa Näsinneulasta käsin lintuperspektiivistä, heittäydytään avaruuden pyörteisiin Planetaariossa, hämmästellään tropiikin kasvien ja eläinten väriloistoa sekä merenalaisia maisemia Akvaariossa.

Luonto-Liiton Hämeen piirin rastilla luodaan yhdessä piirtäen ja askarrellen Ystävyyden Metsä. Keitä tuossa metsässä elelee ja millainen metsän asukas sinä olisit? Rastilla askarrellaan kierrätys- ja luonnonmateriaaleista metsään asukkaita sekä esitellään mm. Tampereen alueen luonnonsuojelukohteita.

Tampereen luontokoulu Korennon kanssa rakennetaan puolestaan Elämänpuu ja tehdään puuhoroskooppi. Rastilla pääsee myös tunnustelemaan puun eri osia (kuten kävyt, pajunkissat ja kaarna) sekä kokeilemaan sitä, miltä puu tuoksuu. Lisäksi tutkitaan puun tuholaisten salakirjoituskoodeja. Jäljennettyä salakirjoituskoodia saa tapahtumasta halutessaan mukaan kotiinvietäväksi muistoksi. Myös luonto- ja ympäristöneuvojat tutustuttavat syysseikkailijoita suomalaisen puun elämään. Sään salliessa leikitään ulkona ja tutustutaan puiden tärkeisiin tehtäviin.

 

 Syksyistä puiden elämää: vaahtera väriloistossaan

 Akvaariosta löytyy trooppisten elävien lisäksi ihmeteltäväksi myös kotimaisten vesistöjen vonkaleita.

Syysseikkailun aikaan voi huvitella myös Karamelli-karusellin kieputuksessa. Lisäksi tarjolla on päivittäin poniratsastusta ja Akvaarion aulassa pääsee ihastelemaan marsujen elämää heidän pienessä mökkikylässään. Akvaariossa järjestetään ruokintanäytöksiä, joiden ohessa on mahdollisuus myös oppia Akvaarion asukkaista. Planetaariossa esitetään uutusohjelman lisäksi myös Kosminen seikkailu -ohjelmaa, joka vielä mennessään huimaavalle nojatuolimatkalle avaruuteen.

Nälkäiselle syysseikkailijalle löytyy vaihtoehtoja ravintolatarjonnassa. Ravintola Huvimaja tarjoaa Elämysavaimen ostajalle lounaan 5 euron hintaan ja Ravintola Näsinneulassa Tampereen kattojen yläpuolella tarjoillaan Hop up -lounasmenua 15 euron hintaan.

Särkänniemen liput ja hinnat sekä aukioloajat voit tarkistaa Särkänniemen internetsivuilta. Lisää tietoa Syysseikkailusta löytyy täältä.

Nähdään syysseikkailemassa!

 

 Karamelli-karuselli iltavalaistuksessaan

  Akvaarion ihmeellinen eväkäs

 

  Dolores-leppäkerttu ja Mike-tulikärpänen odottavat syysseikkailijoita!

 

 

Tunnisteet: , ,