Sumuiset aamut ja puiston purkaminen

Julkaistu: 12.9.2014

 Sumuiset aamut saavat työpaikalleen kävelevät särkänniemeläiset
hämmentymään. Missä on Näsinneula?

Syksy on tullut. Päivät lyhenevät ja viilenevät, lehdet putoavat maahan. Särkänniemen laitteet puretaan huoltoa varten, huvipuistoalue tyhjennetään ja istutukset poistetaan. Laitteet pääsevät vuosihuoltoihin hieman eri tahtiin: toiset odottavat kärsivällisesti paikoillaan vielä melkein kesäasussaan, osassa vaunut on peitetty toistaiseksi pressuilla ja muutamat on jo purettu osiin. Täydellinen vuosihuolto odottaa puiston jokaista laitetta, mutta myös kaikki muut Särkänniemen ympäristöön kuuluvat liikkuvat osat kuljetetaan suojiin. Penkit, roskapöntöt ja kukkaruukut on keräilty puiston eri puolilta nipuiksi jatkosijoituspaikkoihin siirtämistä varten.

Aamut ovat sumuisia, ja lähestyvän talven voi haistaa ilmassa. Purkamistilassa olevassa huvipuistossa on jotain pohjattoman haikeaa. Värit vaikuttavat haalistuneen, kun kesän aurinko ja ihmiset eivät enää kirkasta puistoa. Vai onko se vain se sumu? Lehdet putoavat tyhjälle asfaltille, jolla kuuluisi juosta lapsia hattarat käsissä laitteesta toiseen. Toisaalta kaikki nyt aloitettu työ tehdään ensi kautta ajatellen ja valmistellen. Laitteet ja muu irtaimisto suojataan ja huolletaan, jotta ne saataisiin ensi keväänä käyttöön entistä ehompina. Huollon tärkeydestä onkin puhuttu blogissa jo aikaisemmin.

 Roskapöntöt on kerätty armeijaksi Ilmaveivin kupeeseen.

 Maalari Marika hioo Tornadon jonotusalueen kaiteita uutta  maalikerrosta varten.

  Näyttääkö Tornado hassulta? Turvakaaria on jo alettu purkaa!

 Angry Birds Riden linnut nukkuvat talviuntaan pressujen alla.

 Menossa on selvästi harvinaisen hyvä sienisyksy!

 Hei, mihin Red Baronin lentokoneet ovat lentäneet?

 Taikajoen veneet pääsevät veteen taas sitten, kun Näsijärvestä lähtevät jäät seuraavan kerran.

 Troika on vielä jähmettyneenä paikoilleen kesän jäljiltä, mutta sen vaunut on suojattui kuin sormikkain.

 Sopu sijaa antaa Audi Racingillä – autorata taipuu niin autotalliksi, tukkivarastoksi, sikalaksi
kuin lentokonesuojaksikin, ja tarvittaessa kaikiksi näiksi yhtä aikaa.

 Isoilla laitteilla työskentely vaatii usein nosturin.

 Koskiseikkailunkin kourussa vettä nähdään taas ensi kesänä.

Koiramäen kyytöt ihmettelevät asiakaskatoa.
Ne odottavat vielä syysmuuttoa.

 

Vaikka huvipuistoa puretaan talveksi, koko Särkänniemi ei suinkaan nukahda talviuneen. Viikonloppuisin avoinna ovat Planetaario, Akvaario ja Delfinaario, ja lisäksi tarjolla on hauskaa ohjelmaa, kuten ruokintanäytöksiä Akvaariossa, poniratsastusta ja Karamelli-karuselli. Myös lampaita ja marsuja pääsee tapaamaan viikonloppuisin.

 Lampaita pääsee tapaamaan Särkänniemessä viikonloppuisin.

 Marsujen mökkikylässä on vipinää! Jyrsijät löytää Akvaario-rakennuksesta.

Kesäkauden päättäreistä on aikaa pari viikkoa, ja se tarkoittaa, että myös minun henkilökohtainen kesäni loppuu. Se alkoi maaliskuun puolivälissä ja jatkui läpi kesäkuun koleuden ja heinäkuun helteiden. Nyt se loppuu. Tämä on ainakin toistaiseksi viimeinen blogaus, jonka Huvin vuoksi -blogiin teen. (Mahdolliset myöhemmät nimelläni julkaistavat tekstit olen kirjoittanut valmiiksi jo aiemmin.) Vaikka vähän tekisi mieli sitoa itsensä Näsinneulaan ja kieltäytyä lähtemästä, tämän viikon jälkeen kutsuvat opinnot. Blogi ei tietenkään jää talveksi unhoon, vaan Särkänniemen vakiväki päivittää sitä läpi vuoden – pysy siis kuulolla. Niin minäkin aion.

Markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna kiittää ja kuittaa.

Tunnisteet: , ,