Särkänniemi chillaa ja grillaa – niin minäkin

Julkaistu: 23.5.2014

 

Kevätkarnevaalista selvittiin, ja Softengine villitsi nuorison odotetusti. Tällä viikolla koululaiskausi on lähtenyt mukavasti käyntiin, aurinko paistaa ja kevään pahin kiire alkaa hitaasti mutta varmasti hellittää. Seuraava suuri tapahtuma on kuitenkin jo ihan nurkan takana: huomenna lauantaina Särkänniemi nimittäin grillaa ja chillaa isosti.

Ensinnäkin aurinko grillaa Särkänniemessä chillaavia asiakkaita takuuvarmasti, sillä lämpötilan odotetaan kohoavan jopa 29 asteeseen. Tässä taitavat kalveta jopa heinäkuun helteet, eli jos aiot tulla Särkänniemeen tänä kesänä, nyt voisi olla sopiva tilaisuus. Muista riittävä aurinkosuojakerroin!

Puistossa grillataan myös oikeasti, kun Chef Santeri haastaa tamperelaiset keittiömestarit grillauskisassa. Kahdeksan kokkia ottaa mittaa toisistaan päälavalla klo 15, ja tuomaristona toimii Moron valitsema yleisöraati. Mukana grilliä kuumentamassa myös Ravintola Näsinneulan edustajana Reino Sarka. Santeri Vuosara kuvailikin tunnelmiaan tarkemmin jo aiemmassa blogikirjoituksessa (klik!).

Yleisöraadin ulkopuolelle jääneidenkään ei tarvitse vain katsella, kun muut syövät. Itse kasvissyöjänä en taitaisi uskaltaa raatiin mukaan. Onneksi Särkänniemen grilleistä saa esimerkiksi vegehodareita, joihin olen tehnyt tällä viikolla jo itse tuttavuutta. Kolme kertaa. Myös hampurilaisravintola Burgersista saa maistuvan kasvishampurilaisen.

Särkänniemestä löytyy monipuolinen ravintolatarjonta. Burgersin lisäksi asiakkaita palvelevat ravintola Huvimaja, Pizzeria Pelle, hampurilaisravintola Midhill ja Ravintola Näsinneula puhumattakaan lukuisista kahviloista, herkkukioskeista ja grilleistä. Ravintola Näsinneulan arjen yläpuolisia nautintoja pääsee muuten huomisessa tapahtumassa testailemaan myös jalat tiukasti maan pinnalla, sillä Ravintola Näsinneula pitää pop up -ravintolaa Tornado-kioskissa huvilaitealueella kello kahdestatoista puoli kuuteen.

 

 Mitäköhän herkkuja on tarjolla Ravintola Näsinneulan pop up -ravintolassa?

Lauantaina alue on muutenkin täynnä mahdollisuuksia herkutteluun. Särkänniemen yhteistyökumppanit esittelevät tuotteitaan huvilaitealueen Ruokatorilla läpi päivän. Maistatuksia tarjoavat esimerkiksi Minetti ja Ylöjärven Suklaatila, ja lisäksi maistatuksia on Särkänniemen omissa kioskeissa. Koko puisto juhlii, ja erilaiset kaupanpäälliset, kasvomaalaukset ja sirkusesiintyjät täyttävät päivän ohjelmalla. Särkänniemen alueellehan on ilmainen sisäänpääsy, joten tunnelmasta voi tulla nauttimaan kuka tahansa.

Viikon aikana olemme valmistautuneet huomiseen moninaisesti. Olemme esimerkiksi piilottaneet tiistaista alkaen joka päivä kaksi Särkänniemen tuotteilla täytettyä herkkukassia eri puolille kaupunkia ja kertoneet kassien piilopaikoista vihjeitä Facebook-sivuillamme (klik!). Tempaus on innostanut tamperelaisia aarteenmetsästykseen kiitettävästi – ehkä siksi, että kassien löytäjät ovat saaneet palkinnoksi myös Särkänniemen Elämysavaimia. Kaikkia kasseja ei muuten ole vieläkään löydetty…Puisto on auki ja täynnä ohjelmaa huomenna kello 12–19. Tule mukaan nauttimaan! Chill & Grill @Särkänniemi 24.5.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityötekijä, sisällöntuottaja Marianna. 

 

Tunnisteet: , ,