Särkänniemen herkullisin koulutus

Julkaistu: 28.4.2015

Huvipuiston avajaiset lähestyvät ja kesätyöntekijöitä perehdytetään monenlaisiin tehtäviin. Yksi herkullisimmista perehdytyksistä on jäätelökoulutus. Tänä vuonna Pingviini palaa Särkänniemeen ja juhlii yhdessä Särkänniemen kanssa syntymäpäiviään. Pingviini täyttää jo komeat 80 vuotta.

 

 

JäätelöAkatemian jäätelörehtori Armi opetti ensin teoriaa jäätelön käsittelystä, pallon pyörityksestä ja hygieniasta ja näytti sitten vielä käytännössä, miten vohvelit ja pallot punnitaan, kuinka syntyy hattu ja tuplapallo ja miten tehdään näyttävä jäätelöannos pikariin. 40 tulevaa jäätelökioskin pitäjää kuunteli tarkkaavaisena.

 

 

Sitten päästiin harjoittelemaan. Zeinabin ensimmäisestä pehmiksestä tuli hieman liian suuri, 157 grammaa, kun tavoite oli 120 grammaa. Tämä on 20-vuotiaan Zeinab Dahanin ensimmäinen työkesä Särkänniemessä. Hän työskentelee 20 hengen ryhmässä, joka pyörittää Voffelikulmaa, Peliherkkua ja Torikahvilaa.

 

 

Pehmisainetta laitettiin koneeseen 12 litraa, jotta harjoitteluun riitti varmasti raaka-ainetta.

 

 

Paula (etuvasemmalla), Pinja ja Laura harjoittelivat pallojen pyöritystä myyntiedustaja Juhan opastuksessa. Laura ja Paula tulevat työskentelemään Koiramäen kahviloissa. Paulalle tämä on jo toinen kesä Mauri Kunnaksen satumaailmassa. Pinja tehtailee jäätelöannoksia Koskiaukion Koskikioskissa ensimmäistä kesää.

 

 

Lauran pallo jäi hieman liian pieneksi, 78 grammaan. Ihannepallo painaa 90 grammaa. Harjoitus tekee mestarin.

 

 

Kesän uutuusmakuja irtojäätelöistä ovat Nestlén banaani-kinuski (VL), Ainon vaniljainen suklaahetki (L) ja Ainon marjainen jogurttijäätelöhetki. Aino-jäätelöä tarjoaa Kahvila von Guggelböö. Tuuteista ja puikoista löytyy myös uutuuksina Pingviini nougat sydän, Aino-tuutit, Classic maitosuklaa-lakritsi, TuttiFrutti-puikko (L) ja Pirulo Watermelon -mehujää.

 

 

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointiviestinnän harjoittelija Tanja.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , ,