Roiskis! Vesi virkistää helteellä

Julkaistu: 23.7.2014

Nyt on meinaan kesä. Aurinko hyväilee Tamperetta jo kolmatta viikkoa, ja lähipäivien ennustekin näyttää lupaavalta. 28 asteen helle voi tietysti tuntua myös pakahduttavalta, eikä lasten tuominen huvipuistoon päiväksi paahtumaan välttämättä houkuttele ihan jokaista. Onneksi Särkänniemi tarjoaa kuumimpina päivinä myös raikkaita ja viilentäviä vaihtoehtoja: Näsijärveltä puhaltava tuulenvire tekee niemestämme yhden Tampereen parhaiten tuuletetuista paikoista, ja lisäksi vesilaitteet tarjoavat mukavaa viilennystä.

 

Suomen ensimmäinen vesivuoristorata on Tukkijoki, joka tuli puistoon jo vuonna 1982. Laitteessa kiertää vettä noin 200 m³ eli 200 000 litraa. Radan pituus on 440 metriä, ja mukavan leppoisa ajo puiden siimeksessä päättyy vesiputoukseen ja takuuvarmaan kastumiseen. Tiesitkö, että Tukkijoen vesi on peräisin Näsijärvestä? Tukkijoki on rakastettu klassikkolaite, johon etenkin lapset ihastuvat sukupolvi toisensa jälkeen. Tukkijokeen pääsee aikuisen kanssa jo 100 cm pitkä lapsi, ja se sopii myös liikuntaesteisille. Ilman aikuista pituusraja on 120 cm


Vuonna 1999 Särkänniemeen tullut Koskiseikkailu on puolestaan isomman volyymin vesilaite: laitteessa kiertää vettä peräti 2000 m³ eli kaksi miljoonaa litraa. Radan pituus on noin 490 metriä. Myös Koskiseikkailun vesi on peräisin Näsijärvestä. Siinä missä Tukkijoki kastelee takuuvarmasti, Koskiseikkailussa saa jännittää: joskus lautta kääntyilee matkustajansa läpimäriksi, ja toisinaan taas laitteesta voi selvitä lähes kuivana! Koskiseikkailun pituusraja on 120 cm, ja se soveltuu erinomaisesti myös liikuntaesteisille.

Vesi kiertää myös Taikajoessa, mutta se ei kuitenkaan kastele. Sen sijaan hyvää tuuletusta tarjoavat vauhdikkaat vuoristoratamme, esimerkiksi vesiteemoitettu Tyrsky-laite, uutuuslaitteemme High Voltage ja tietenkin Tornado, MotoGee ja Half Pipe… Perheen pienimmät tuulettuvat mukavasti esimerkiksi Pikku hinaajassa, Vauhtimadossa ja Kahvikupeissa!

 

Yli 140-senttisille Särkänniemellä on tarjota myös todellista vesihurjastelua. Pikavene SpeedBoat kiihdyttelee Näsijärvellä sään salliessa aina puiston ollessa auki klo 12–18. Ajo maksaa ennakkoon Särkänniemen Nettipuodista ostettuna 13 € ja puistosta ostettuna 15 € eikä se sisälly Elämysavaimeen. Se kuitenkin täydentää mainiosti huvittelupäivän, tai sitä voi pitää vaihtoehtona Avaimelle, jos joskus ei huvita viettää puistossa ihan koko päivää. SpeedBoat-ajo kestää noin 15 minuuttia, kastelee takuuvarmasti, hirvittää hieman ja virkistää mielen pitkäksi aikaa.

Psst! Varaamalla veneen etukäteen täyteen voit myös järjestää SpeedBoat-ajon yksityisesti vain omalle porukallesi. Aika mainio ohjelmanumero esimerkiksi polttareihin tai työporukan virkistyspäivään.

Vesi on totta tosiaan Särkänniemessä tärkeässä osassa. Sopivasti läpimärkänä on hyvä jatkaa kierrosta Elämyspuistossa ja vaikka tavata muitakin vedeneläviä esimerkiksi Akvaariossa ja Delfinaariossa. Muista myös juoda riittävästi. Ulkoisesta ja sisäisestä nesteytyksestä on onnistunut hellepäivä Elämyspuistossa tehty!

 

 

Kirjoittaja on markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: