Robin villitsi Särkänniemen

Julkaistu: 16.5.2015

Lauantaina 16.5. Särkänniemessä kuvattiin Yle Galaxin Soundi-bändikilpailun finaali, joka näytetään televisiosta heti seuraavana päivänä (17.5. TV2 klo 9.27. Katso, jos haluat tietää voittajan – me emme sitä paljasta!). Myös iki-ihana Robin oli mukana finaalissa, ja samaan syssyyn kuvattiin Robinin 30-minuuttinen erikoiskeikka, joka esitetään Galaxin sunnuntaissa heti viikon päästä (24.5. TV2 klo 9.27).

Robinin keikkaa oli odotettu viikkokaupalla, ja niin Särkänniemen henkilökunta kuin runsaslukuisina paikalle saapuneet asiakkaatkin olivat innoissaan ilmaisesta konsertista: Robinin keikka kuuluu saman ilmaisen sisäänpääsyn piiriin kuin muutkin Särkänniemessä kesän aikana esitettävät konsertit.


Ensimmäisenä jonottamassa olivat Mira, Janette ja Susanna, jotka ovat jo tottuneita telttailijoita.

 

Ensimmäiset fanit olivat saapuneet paikalle jo edellisen vuorokauden puolella. Turkulaiset Mira, 18, Janette, 17 ja Susanna, 17, olivat ensimmäiset jonottajat ja saapuivat Särkänniemeen puoli yhdentoista aikaan perjantai-iltana. Tytöt yöpyivät teltassa Särkänniemen lipunmyynnin ja Delfinaarion väliin rajatulla alueella. Heille Robinin keikkoja edeltävä telttailu on tullut tutuksi jo monilla keikoilla aiemmin. Vaikka yön aikana jonottamaan tuli muitakin tosifaneja, kovin paljoa hyvin aikaisia jonottajia ei ollut.

”Me ihan hämmästyttiin kun oltiin ekat. Viime viikolla Kuopiossa oli ykstoista telttaa, nyt vaan pari”, laskeskeli Mira.


Robin odotteli konserttiaan tyynesti Särkänniemen päälavan backstagella.

 
Särkänniemi-irvistys!

 

Vaikka yön yli -jonottajia ei ollut hurjasti, melkoisen paljon yleisöä virtasi Särkänniemeen päivän aikana. Kaikki tahtoivat nähdä pojan erivärisissä tennareissa.

Robin itse oli saapunut Särkänniemeen hyvissä ajoin. Hän odotteli backstagella aamupäivän rauhassa keikan alkua, vaikka tekemättömät koulutehtävät vähän pyörivät mielessä.

”Ens viikolla alkaa vuoden viimeinen koeviikko, ja pitäisi varmaan lukea nytkin. Mutta täällä ollaan. Luetaan kokeisiin sitten huomenna.”

Liki ensimmäisen lukiovuotensa selvittänyt artisti oli mielellään Särkänniemessä, vaikka tämänkertaiseen visiittiin eivät huvilaitteet mahtuneetkaan.

”On siitä jo varmaan kolme vuotta kun viimeksi pääsin Särkänniemeen.”

Robin viihtyisi kyllä huvipuistoissa, mutta nykyään kesät kuluvat pitkälti keikkareissuilla. Siitä Robin ei tietenkään valita.

”On ihan sikasiistiä kun tulee kesä ja pääsee taas kesän keikoille, kesällä rundaaminen on ihan parasta!”

Huvipuistoissa käynti on saavutetun suursuosion myötä myös muuttunut hankalammaksi.

”Jos menee paikkaan, missä on paljon ihmisiä, pitää olla valmis ottamaan kuvia ja jakamaan nimikirjoituksia. Mä oon oikeastaan oppinut välttelemään tietynlaisia ruuhkapaikkoja – tai ainakin tiedän että tarviin paljon aikaa, kun käyn sellaisissa.”

 
Ennen Galaxin Soundin kuvausten alkua Robin kävi tirkistelemässä yleisöä backstagen verhojen raosta.

 


Innokasta yleisöä oli silmän kantamattomiin – telttailijat tietysti eturivissä.

Robin muistaa lapsuudestaan – tai ainakin hänelle on kerrottu – kuinka hän jo hyvin pienenä pääsi Tukkijokeen äitinsä kanssa. Ajo oli muuten mukava, mutta lopun jyrkkä pudotus ja loiskahdus eivät olleet pikku Robinin mieleen.

”Siitä alkoi kauhea huuto!”

Nykyään Robin ei enää hätkähdä kastumista tai korkeita paikkoja, vaan kaikki laitteet hurjimpia myöten kelpaisivat kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita rakastavalle artistille. Kun vain ehtisi joskus.

 

Konsertissa Robin teki tietenkin sen, minkä osaa parhaiten: hurmasi monituhatpäisen yleisönsä täydellisesti. Pienet tekniset ongelmatkaan eivät haitanneet, ja Galaxin Soundin Robin-erikoisjakso saatiin liki ongelmitta purkkiin. Pariin kertaan Robin ehti myös vaihtaa vaatteita.

 


Vaikka keikan yhteydessä ei ollut aikaa erityiselle nimmareiden jakamiselle, Robin kyllä nimmaroi yhden tietyn Särkänniemi-T-paidan… sen kohtaloon palaamme pian!

Särkänniemen kesän konsertit eivät tietenkään lopu tähän. Toukokuun lopussa 30.5. on luvassa vielä Voicen Herättäjien konsertti, jossa pääesiintyjänä on Nopsajalka! Lue myös muusta kesän ohjelmasta Särkänniemen nettisivuilta.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , , , ,