Ravintola Näsinneulan blinit, mikä ihana tapa aloittaa uusi vuosi!

Julkaistu: 15.1.2015

Työnteko on joinakin päivinä vaikeampaa ja joinakin helpompaa. Näihin selkeästi mukaviin päiviin kuului herkullisten blinien maistelu Ravintola Näsinneulassa.

Näkymä Näsinneulasta on aina yhtä vaikuttava. Tampere näyttää joka katselukerralla erilaiselta. Tänään oli vuorossa kauniit harmaat talvipäivän sävyt.

Näsinneulassa on valittavana blinejä kolmella erilaisella lisukkeella: muikunmädillä, siianmädillä tai merileväkaviaarilla. Tai sitten voi valita blinimenun, johon kuuluu blini siianmädillä, paistettua järvikuhaa sekä Latinia-kahvi ja pieni makea. Päätimme mennä pidemmän kaavan mukaan ja maistella koko menun.

Ensimmäisenä pöytään tarjoiltiin paksu tattariblini siianmädillä. Blinitaikinahan valmistetaan etukäteen, jotta taikina ehtisi saada makua juurikäymisestä. Ennen paistamista taikinaan lisätään valkuaisvaahto, joka antaa kuohkeuden taikinalle. Sen jälkeen blinit paistetaan kirkastetussa voissa kullanruskeaksi.

Ah, mikä herkku! Päälle kaadettu kirkastettu voi kruunasi kaiken. Blini oli rapea ja herkullinen ja vei kerta kaikkiaan kielen mennessään!

 

 Tässä blini siianmädillä.

  Ja vaaleampi versio on taas merileväkaviaaria.

 

Perinteisesti Venäjällä ja Suomessa nautitaan blinien kera esimerkiksi erilaisia mätejä, sipulisilppua, sienisalaattia ja graavilohta. Venäjällä klassikkoyhdistelmä on suolakurkku, hunaja ja smetana.
Blinien kanssa suositellaan nautittavaksi hennon paahteista samppanjaa, hedelmäistä ja kuivaa tai puolikuivaa kuohuviiniä tai raikkaan hapokasta valkoviiniä. Koska oli kuitenkin työpäivä, niin laseissamme oli vain alkoholitonta valkoviiniä.

Seuraavana menussa oli vuorossa paistettua järvikuhaa. Kuha on perinteisesti Näsinneulassa aivan huipputasoa, joten odotukset olivat korkealla. Eikä pettyä tarvinnut tälläkään kerralla.

 

Kuhan kanssa tarjoiltiin sahramirisottoa, kukkakaalikuskusia, sahramivoikastiketta, kukkakaalipyrettä, karamellisoitua fenkolia sekä haudutettua purjoa ja fenkolia.

Kuha oli täydellisesti paistettu ja lisukkeet olivat todella herkullisia. Risotto suli suussa ja erilaiset makukokonaisuudet ja rakenteet tekivät annoksesta aivan erinomaisen. Ja juu, me olemme tietysti markkinointiväkeä, mutta nyt ei kyllä liioitella yhtään. Tätä kannattaa ehdottomasti maistaa.

Tällä välillä lähestyi myös lumikuuro Näsijärveltä. Sään vaihteluiden seuraaminen on myös yksi Näsinneulan erityispiirteistä.

Vatsat täynnä odottelimme kuitenkin vielä jälkiruokaa. Jälkiruoat vaihtelevat päivittäin, ja tänään oli vuorossa suklaakakkua, maitosuklaamoussea ja vadelmasorbettia.

 

Erittäin herkullista tämäkin. Vadelmasorbetti oli mukavan raikas yhdistelmä makean suklaan kanssa.

 

Tyytyväisinä kömmimme takaisin toimistoon. Tätä voi suositella aivan ehdottomasti kaikille hyvän ruoan ystäville.

Bliniviikot Ravintola Näsinneulassa 13.1. – 1.2.
Katso lisää Ravintola Näsinneulan sivuilta (klik).

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointisuunnittelija Taru. 

Tunnisteet: ,