Ravintola Näsinneula ja kevään ruokalista

Julkaistu: 8.4.2016

On aina juhlan paikka, kun Ravintola Näsinneulan ruokalista uudistuu. Parhaimmillaan muutos on tähän aikaan vuodesta, kun vuodenaikoja seuraava ruokalista kääntyy kevättalvesta kohti kevättä ja kesää. Uusi ruokalista on voimassa 6. kesäkuuta asti, ja siinä maistuvat keväiset maut, kuten parsa ja varhaisperuna. Tarjolla on perinteisiä kotimaisia raaka-aineita, kuten Kaldoaivin poroa ja suomalaista kuhaa, ja kuten aina, Ravintola Näsinneula tarjoilee gastronomiselle tutkimusmatkailijalle myös pieniä yllätyksiä. Tutustu kuviin, ihastu ja tule maistamaan annoksia myös paikan päälle.

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Kasvismenun alkupalana tarjoillaan maa-artisokkaa ja vihreää parsaa. Annos on kuin huvipuisto!

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Vai maistuisiko alkupalaksi haudutettu porsaanposki ja karamellisoitu endiivi?

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Hirvipastramia ja sienivanukasta on tarjolla alkupalaksi vihreän parsan kanssa.

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Väliraikastuksena on tarjolla puolukka-kuusenkerkkä- tai avokadosorbetti. 

Kaldoaivin poronvasaa on Finlandia-menun klassikkoannos, jota uudistetaan aina kauden mukaan. Tähän aikaan vuodesta annokseen kuuluu punajuuripestoa sekä sinappikastike. Muita pääruokavaihtoehtoja ovat vastaavasti klassinen kuha, joka on tässä listassa tarjolla haudutettuna ja sinisimpukkakastikkeella. Vaihtoehtona on myös kyyttövasikkaa perunasta ja karamellisoidusta kaalista valmistetulla muhennoksella ja kapriskastikkeella. Kasvisvaihtoehtona on ruisgnoccheja, valkoista parsaa ja savuhollandaisea.

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Finlandia-menun annoksena on Kaldoaivin poronvasaa kahdella tavalla.

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Pääruoaksi on saatavilla myös haudutettua kuhaa ja sinisimpukkakastiketta.

Ravintola Näsinneulan jälkiruoat pelastavat varmasti huonoimmankin päivän. Listalla on aina perinteisesti kotimaisia juustoja vaihtuvan lisäkkeen kera, mutta varsinaisena makeana jälkiruokana on tämän listan ajan valittavissa valkosuklainen Crème Brûlée appelsiinilla sekä tyrniä ja lakritsaa. Tämä makukombo onkin yllätyksellinen ja mainio! Kolmanteva vaihtoehtona on maitosuklaa-hasselpähkinämoussea ja mustaherukkaa.

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Jälkiruokana on tarjolla hurmaava, valkosuklainen Crème Brûlée karamellisoidulla appelsiinilla ja appelsiinicrumblella.

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Tarjolla on myös tyrnikakkua lakritsifudgella, tyrnisorbetilla, tyrnigeelillä ja rosmariinivaahdolla. 

Ravintola Näsinneula, menu, à la carte, annos, kuhaa, jälkiruoka, possua, poroa, kasvisruoka

Näin kauniin talon saa rakennettua jälkiruoka-annoksesta, jonka nimi on maitosuklaa-hasselpähkinämoussea ja mustaherukkaa. 

Ravintola Näsinneulassa on tarjolla viiden ruokalajin Finlandia-menu, Kasvismenu ja Keittiömestarin maistelumenu sekä yhdeksän ruokalajin OJ’s Yhdeksäs taivas -menu, joka valmistetaan vain koko pöytäseurueelle. Tarjolla on myös kolmen ruokalajin lasten menu. Tule arjen yläpuolelle nauttimaan henkeäsalpaavista makuelämyksistä sekä Tampereen huikeimmista maisemista. Tee pöytävaraus!

Tunnisteet: , ,