Pakko tehdä Särkänniemessä -lista

Julkaistu: 31.7.2014

Särkänniemessä riittää puuhaa ja nähtävää kaikille niin paljon, että yksi päivä ei tahdo kaiken kokemiseen riittää. Huvilaitteet, Delfinaario, Koiramäki, Akvaario, Planetaario, Näsinneula, Angry Birds Land, Sara Hildénin taidemuseo… Yksittäiseen kohteeseenkaan tutustuminen ei välttämättä tarkoita, että on nähnyt ja kokenut kaiken, sillä esimerkiksi pelkästään Koiramäessä riittää katseltavaa ja leikittävää vaikka koko päiväksi.

Siltä varalta, että puistossa ei ole mahdollista viettää putkeen useampaa päivää, listaamme nyt ne elämykset, jotka ainakin on Särkänniemi-vierailuun sisällytettävä. Tässä tulee Särkänniemen markkinoinnin kehittämä lista asioista, jotka Särkänniemessä on pakko kokea!

1.  Käy Tornadossa

Vuonna 2001 Särkänniemeen tullut Tornado on edelleen Suomen hurjin vuoristorata. Ihanan hirvittävä rata sisältää surmansilmukan ja kobrasilmukan, kääntää pään alaspäin ajon aikana yhteensä viisi kertaa ja kiihdyttää 75 kilometrin tuntinopeuteen. Radan pituus on 700 metriä ja enimmäiskorkeus 25 metriä. Laite ei sovi perheen pienimmille. Se kuitenkin tarjoaa elämyksen myös niille, jotka ovat vielä liian pieniä kyytiin, sillä mitään muuta laitetta ei katsella yhtä ihastellen. Tornado tarjoaa pienillekin jotain, mitä odottaa, ja saa sukat pyörimään myös isin jaloissa!

 

2. Katso näytelmä Koiramäessä

Koiramäessä, Käpälämäen Tassuteatterissa esitetään näytelmiä monta kertaa päivässä. Musiikkinäytelmät ”Ruisleipää ja heinäsavottaa” sekä ”Saima-possu ja Ruuneperi” vuorottelevat lavalla. Iloiset musiikkinäytelmät sisältyvät Koiramäki-lippuun ja kestävät kukin noin vartin verran. Esiintyminen ei kuitenkaan lopu aplodeihin, vaan Koiramäen hahmot kulkevat ja esiintyvät alueella jatkuvasti läpi päivän. Juttele Kreivi Drakkulan kanssa hampaiden pesun tärkeydestä tai auta Juho Tassulaista laskemaan kanalasta löytyvät munat. Saatat myös nähdä koko Koiramäen joukon mattopyykillä!

3. Tervehdi Koiramäen eläimiä
Tiesitkö, että Koiramäessä asustaa yli 20 eläinlajin edustajia? Moikkaa alpakoita, nauru- ja riikinkukkokyyhkyjä, riikinkukkoja, kalkkunoita, vuohia, poneja, aaseja, muulia, mikropossuja, villasikaa, sikoja, kyyttöjä, koiranpentuja, marsuja, kaneja, kanoja, hanhia, lampaita… Eläimet löytyvät Koiramäen Maatilalta sekä Käpälämäestä. Myös poniratsastus ja kärryajelu onnistuvat Koiramäessä. Jos sinulla on jotain kysyttävää eläimistä tai niiden hoidosta, voit aina kääntyä henkilökunnan puoleen. Koiramäen aaseista on kerrottu blogissa aiemmin täällä ja villasiasta ja lampaista täällä.

4. Käy Angry Birds Landissa

Angry Birds Land oli kesän 2012 uutuus, ja sen kiukkuiset hahmot viehättävät lapsia ja aikuisia edelleen. Ilmaisen sisäänpääsyn myötä myös Angry Birds Landin suuri leikkipuisto on tullut ilmaiseksi: lue siitä lisää täällä. Teemoitus näkyy Landissa kaikkialla: jopa roskapöntöt näyttävät possuilta ja linnuilta! Kiipeilytelineen lisäksi Angry Birds Landista löytyy muutakin: alue on täynnä hauskoja lastenlaitteita sekä perhelaitteita, joihin aikuiset pääsevät mukaan. Lisäksi siellä on ruoka- ja herkkukioski, Angry Birds Shop, kaksi huvipuistopeliä ja myös mahdollisuus testata varsinaista Angry Birds -peliä. Voit testata kaikki laitteet, pelit ja kiipeilytelineen tai tyytyä vain ihailemaan rakennuksia, palmuja ja kaunista järvimaisemaa. Angry Birds Land on elämys jokaiselle.

 

5. Syö hattara
Huvipuistopäivän aikana on tärkeä muistaa herkutella riittävästi. Huvipuistoherkuista klassisin lienee hattara, tuo makoisa sokeripilvi, joka valtavasta koostaan huolimatta hupenee vauhdikkaasti. Vauhtia tarvitaankin, sillä kuumassa auringossa pehmoinen hattara sulaa melkein kuin jäätelö! Tämä selittää sen, että hattara tahmaa syömisen loppuvaiheessa paljon enemmän kuin aluksi. Mutta eihän tuo haittaa: tärkeintä on, että se maistuu hyvältä! Hattaroita saat Särkänniemestä lukuisista myyntipisteistä. Jos hattara ei maistu, tämän kohdan voi suorittaa myös syömällä metrilakua, Slush-jäähilejuomaa tai Minetti-jäätelöä! Muista myös juoda tarpeeksi.

6. Kasta talviturkki Tukkijoessa
Särkänniemen vesilaitteista puhuttiin blogissa jo aiemmin. Kesäkuumalla ei haittaa kastua! Suomen ensimmäinen vesilaite, Tukkijoki, kutsuu virkistäytymään koko perheen voimin. Helteellä jonotus palkitaan, ja hauska tukinuittomatka kuljettaa lukuisten ylä- ja alamäkien kautta viimeiseen roiskahdukseen. Tukkijoki on mitä mahtavin tapa viilentää kesäkuumalla, ja se tarjoaa sopivasti jännitystä jokaiselle.

Oletko listastamme samaa mieltä? Mitä sinä kirjoittaisit omaan listaasi? Kerro meille, mitä sinun mielestäsi Särkänniemessä on pakko tehdä!

Tunnisteet: , , ,