Normipäivä Särkänniemessä: missejä, yritystilaisuuksia ja pop up -ravintoloita

Julkaistu: 27.8.2014

 

Särkänniemessä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Kesä vetelee viimeisiään, ja huvilaitteet ovat avoinna enää lauantaina 30.8. Loppukesästä huvilaitteiden aukiolon rajaaminen viikonloppuun aiheuttaa helposti sen, että monet eri tapahtumat osuvat päällekkäin. Yksi esimerkki riemukkaasta ja tapahtumientäyteisestä päivästä oli lauantai 23.8., kun Sonera järjesti yksityispuiston, Ravintola Näsinneula pani pystyyn pop up -ravintolan ja MissTampere -finalistit saapuivat mainoskuvauksiin. Sisällöntuottajana sain juosta koko päivän tapahtumasta toiseen ohjeistamassa ja kuvaamassa.

Aamu alkoi Soneran järjestämällä yksityispuistolla klo 10–13, joten huomasin käveleväni töihin yhtä matkaa yksityispuistoon saapuvien asiakkaiden kanssa. Sonera toi Särkänniemeen monituhatpäisen joukon asiakkaita, ja Elämyspuisto täyttyi violeteista ilmapalloista, joita tuntui olevan puistossa vähintään yhtä paljon kuin asiakkaita. Soneralla oli tavalliseen tapaan myös oma piste ala-alueella, ja asiakkaat saivat käydä keskustelemassa yrityksen edustajien kanssa huvittelun lomassa. Minä dokumentoin tapahtumaa valokuvaten muiden töiden lomassa.

 Ilmapallokasat lähes nostivat jakajansa lentoon.

Yksityispuiston vielä jatkuessa aukesi odotettu Näsinneula Goes Street Food -ravintola Aurinkoterassille. Ravintola Näsinneula jalkautui huvipuistoon tarjoten laadukasta ja edullista pikaruokaa, joka oli valmistettu lähituottajien raaka-aineista. Aamulla ohjeistin huoltoa kiinnittämään pop up -ravintolan mainostaulut ja hinnastot Aurinkoterassin omien kylttien päälle. Street Food -ravintolan oli tarkoitus aueta klo 12, mutta kasvava jono sai Ravintola Näsinneulan innokkaan henkilökunnan avaamaan verhot hieman etuajassa. Asiakkaita riitti ensi minuuteista lähtien, eikä into ainakaan laantunut klo 13, kun yksityispuisto päättyi ja Särkänniemi avautui kaikille asiakkaille.

Töissä Street Food -ravintolassa oli useita Ravintola Näsinneulan työntekijöitä. Työ oli mukavan erilaista verrattuna Ravintola Näsinneulan tavalliseen toimintaan. Laskeutuminen 124 metristä maan kamaralle oli ehkä jopa pienempi muutos kuin siirtyminen slow foodista fast foodiin. Palvelu kuitenkin pelasi hyvin, ja asiakkaat saivat annoksensa nopeasti. Etenkin briossileivän päällä tarjoiltu charolaise ja suklaakakku vadelmavaahdolla saivat asiakkailta paljon ylistystä. Street Food -ravintola oli avoinna koko viikonlopun.

En ehtinyt seurata katuruokaravintolan toimintaa kovinkaan kauaa, sillä kello 14.30 Miss Tampere -finalistit saapuivat Särkänniemeen mainoskuvauksiin. Olin tyttöjä vastassa portilla ja ohjasin heitä oikeisiin paikkoihin kuvauspäivän ajan. Finalistit herättivät kiinnostusta esimerkiksi Särkänniemen järjestyksenvalvojissa, mutta toki asiakkaatkin kiinnittivät huomiota siihen, miten kauniita neitokaisia puistossa pyöri.

Ravintoloiden mainoskuvauksissa sai syödä oikeasti!

 Pelimyyjä Joona peluutti missejä Stinky Feet -pelillä.

 Auditorio Uppelus viehätti finalisteja.

 Missejä valokuvattiin esimerkiksi Ravintola Näsinneulassa ja Näsinneulan näköalatasanteella, Ravintola Huvimajassa ja Auditorio Uppeluksessa sekä tietenkin huvilaitealueella: Angry Birds Land, Pelitori ja Karamelli-karuselli tulivat tytöille tutuiksi. Erityisesti missit nauttivat tavaravoittopeleistä, joissa he pääsivät pelaamaan toisiaan vastaan, ja joihin he suhtautuivat vähintään yhtä vakavasti kuin varsinaiseen missikisaan.

 Myös viime vuoden Miss Tampere Emma (oik.) osallistui kuvauksiin.

Päivä kului kuin siivillä – kuinkas muuten. Ällistyttävän pian oli aika sanoa missifinalisteille hyvästit ja toivottaa kolme heistä tervetulleiksi takaisin ensi lauantaina. Miss Tampere ja perintöprinsessat näet esiintyvät myös Särkänniemen Päättäreissä 30.8. klo 14.30.

Kirjoittaja on markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

 

Tunnisteet: , , , , ,