Neulan uusi à la carte -lista vie taivaalliselle makumatkalle

Julkaistu: 11.2.2016

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Kuvassa hedelmäkakkua, appelsiinikreemiä ja luomusuklaata.

Mikä piristäisikään loskaisen masentavaa talvea paremmin kuin makumatka korkeuksissa? Kirjaimellisesti Tampereen ravintolakulttuurin kärkeen kuuluva 124 metrin korkeudella palveleva Ravintola Näsinneula julkaisi helmikuussa uudistuneen ruokalistansa, joka on voimassa huhtikuun alkupuolelle asti. Lisäksi 9. helmikuuta alkoivat bliniviikot. Suussasulavia vehnä-spelttiblinejä pääsee nauttimaan alkuruokana Alvettulan muikunmädillä tai merileväkaviaarilla höystettynä helmikuun loppuun asti.

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Suussasulavan blinin pariksi sopii Alvettulan muikunmäti. Vaihtoehtoisena lisukkeena on saatavilla merileväkaviaaria.

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Kasvismenun aloittaa annos, josta löytyy maa-artisokkaa, kikherneitä ja tomaattia. Juureslastut vievät kielen mennessään!

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Vai maistuisiko alkupalaksi kyyttövasikka timjamikastikkeella?

Ravintola Näsinneula panostaa kauden aineksiin sekä lähituotantoon. Listalta löytyy aina maistuvia ruokia niin lihan, kalan kuin kasvisruoankin ystäville. Tarjolla on esimerkiksi Rantsilan hirveä kahdella tavalla, Tiitolan luomukaritsaa sekä savojinkaalikäärylettä tai vaikkapa järvikuhaa. Ruokailija voi valita jonkin viiden ruokalajin menuista, kuten vuodesta toiseen suosituimman Finlandia-menun, Kasvismenun tai  Keittiömestarin maistelumenun, tai koostaa annoksista oman kokonaisuutensa. Todellisille kulinaristeille tarjolla on myös yhdeksän ruokalajin OJ’s yhdeksäs taivas -maistelumenu, joka valmistetaan aina koko pöytäseurueelle.

Lounasaikaan tarjolla on à la carte -listan sijaan kahden ruokalajin lounasmenu sekä päivän suositusmenu, johon kuuluu viisi ruokalajia. Ravintola Näsinneula huomioi siis erikseen lounastajat ja illastajat.

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Ravintola Näsinneulassa on kiva käydä, kuha maistuu. Tässä tarjolla järvikuhaa, fenkolia ja tomaattikastiketta – ja kyllä muuten maistuu.

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Kasvismenun pääruokana on savojinkaalikääryle ja salviagnoccheja.

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Maistuisiko pääruoaksi Tiitolan luomukaritsaa, lakritsi-punajuuripyreetä ja rosmariinikastiketta

Jälkiruoaksi Näsinneulassa on tarjolla lähijuustoja sekä pihlajanmarjaa. Viiden ruokalajin menukokonaisuuksiin juustot kuuluvat automaattisesti ennen varsinaista jälkiruoka-annosta. Kevättalven jälkiruokavaihtoehtoina on esimerkiksi mustikkaa, valkosuklaata ja laventelia, rommibaba kinuskin ja vaniljan kanssa sekä hedelmäkakku appelsiinikreemillä ja luomusuklaalla. Jo annosten nimet tuovat veden kielelle esilleasettelusta puhumattakaan! Ravintola Näsinneulassa jälkiruokaa ei missään nimessä kannata jättää väliin.

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Finlandia-menun jälkiruoka sisältää mustikkaa, valkosuklaata ja laventelia. 

Ravintola Näsinneula, Särkänniemi, blinit, ruokalista, a la carte

Kasvismenun osana nautitaan jälkiruoaksi rommibaba, kinuskia sekä vaniljaa.

Uusi lista on voimassa 4.4. asti, joten nautinnollisen illan alkukeväisten annosten parissa ehtii varata esimerkiksi talvi- tai pääsiäisloman yhteyteen. Toki ilta arjen yläpuolella sopii piristämään vaikka ihan tavallista arkipäivää, jolloin siitä voikin tulla viikon kohokohta! Ravintola Näsinneula on avoinna kaikkina muina päivinä paitsi maanantaisin. Pöytävarauksen voit tehdä ravintolan nettisivuilla, joilta löytyy myös puhelinnumero viime hetken varauksia sekä yli 10 hengen seurueiden tarjouspyyntöjä varten. Särkänniemen nettisivuilta voit tarkistaa ravintolan ja muun Särkänniemen aukioloajat.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , ,