Näsinneula Spiced Up!

Julkaistu: 18.2.2015

Ravintola Näsinneulan kokit haaveilivat lämmöstä ja kaukaisista maista. Matkustamisen sijaan keittiössä käärittiin hihat ja ideoitiin uusi lämmittävä ja mausteinen Spiced Up -menu, josta löytyy mm. korianteria, passionhedelmää, chiliä, kookosta ja inkivääriä. Tarjolla on siis taattua Neulan laatua rennolla ja hauskalla twistillä.

Menua piti tietysti testata samantien. Helmikuun aurinkoiset päivät ovat kyllä ihania. Pilvet liikkuivat upeasti Näsijärven jäällä. Ja kyllä, jäällä kannattaa olla varovainen, muutamia railojakin siellä täällä näkyi.

 

Alkuruokana tarjoillaan haudutettua turskaa. Itse asiassa annos on hauskasti toteutettu kalakeitto. Turska on annoksessa kokonaisena kirkkaassa liemessä. Annokseen kuuluu myös marinoituja sinisimpukoita ja lisukkeena on korianterilla ja chilillä maustettu vihersalaatti. Keitto on ihanan mausteinen aloitus menulle. Chili antaa pientä potkua ja korianteri tuo ihan uutta ideaa turskaan.

Ja vaikka luulette, että siellä sitä vain olutta juodaan, niin ei sitten kuitenkaan. Vaikka lasissa on Pyynikin Käsityöläispanimon Kauppa ipaa, niin se on vain kuvausrekvisiittaa. Menun kanssa voi tilata tosiaan myös olutmenun Pyynikin Käsityöläispanimon tuotteista. Jälkiruoallekin löytyy oma olut. No olkoon, ihan pienen siemauksen maistoin alkuruoan kanssa ja täytyy sanoa, että se toi alkuruokaan ihan oman lisänsä. Olutmenun voi ottaa myös puoliksi kaverin kanssa, jos tuntuu, että koko menu on liikaa.

Pääruokana tarjoillaan Hauhalan hanhea, mutta sekin aivan uudella potkulla. Teema pääruoassa on sweet & sour, lisukkeena chilillä maustettu polenta ja chilihilloke. Hanhea löytyy lautaselta kahdella tavalla valmistettuna, ylikypsänä ja fileenä. Kumpikin vaihtoehto on aivan loistava, itse pidän ehkä enemmän fileestä. Makumaailma on hallittu, pientä potkua löytyy, mutta mikään ei ole liian päällekäyvää. Chilipolenta on myös sellainen, mitä olisi mukava osata ihan itsekin tehdä.

 

 

Ja mikä taideteos tuodaan viimeisenä pöytään! Jälkiruokana on kookosvanukas kaakaosorbetilla. Annoksesta löytyy myös inkiväärivaahtoa, chililunta ja passionhedelmää. Nyt täytyy kyllä sanoa, että on täydellinen jälkiruoka. Kookos yhdistyy passionhedelmän ja kaakaosorbetin kanssa niin, että sanat loppuvat. Näitä voisi tuoda pöytään useammankin (ainakin minulle).

 

Suosittelemme lämpimästi! Ota perhe mukaan ja käykää käppäilemässä vaikka Näsijärvellä (olkaa kuitenkin varovaisia, jäätilanne muuttuu nopeasti auringon paistaessa). Sen jälkeen on mukava nauttia huikeasta ruoasta huikeassa maisemassa!  Menu on tarjolla rajoitetun ajan: 17.2. – 8.3.

Lisätietoa löytyy Ravintola Näsinneulan internetsivuilta.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointisuunnittelija Taru. 

 

Tunnisteet: