Mitä yhteistä on koiralla, hevosella ja elefantilla?

Julkaistu: 1.10.2014

Ainakin se, että esimerkiksi kaikkia näitä eläimiä ovat amerikkalaiset Precision Behaviorin eläinkouluttajat Angi Millwood ja Thad Lacinak kouluttaneet. Nyt kaikilla muillakin on mahdollisuus oppia eläinten kouluttamista alan parhailta asiantuntijoilta, koska Angi ja Thad ovat tulossa pitämään kaksipäiväistä kurssia Särkänniemeen 1. – 2.11. Molemmat ovat tehneet huikean uran eläintenkouluttajina eri puolilla maailmaa. Angi on toiminut mm. merinisäkkäiden, apinoiden ja kissaeläinten kanssa. Thad on taas puolestaan kouluttanut kymmeniä vuosia merinisäkkäitä ja kirjoittanut useita menestyskirjoja aiheesta. Meriittilista on niin pitkä, että kannattaa lukea lisää Precision Behaviorin internetsivuilta.

 Kuva: Precision Behaviorin www-sivut.

Angi ja Thad vierailivat Suomessa ja päätin tehdä pienen haastattelun koskien kurssia ja siellä opittavia asioita. Angi ja Thad ovat hymyileviä ja helposti lähestyttäviä. Vaikka aina tuo englanniksi puhuminen vähän hermostuttaa, niin heidän seurassaan on helppo rentoutua ja kysellä vähän tyhmiäkin. Vaikka kurssi siis pidetäänkin englanninkielellä, sitä ei varmasti tarvitse jännittää.

Olin tehnyt lyhyen haastattelurungon valmiiksi, mutta sitä en paljoakaan tarvinnut. Ystävälliset amerikkalaiset kertoivat paljon kurssista ilman kysymyksiäkin

 Kuva: Precision Behaviorin www-sivut

Charmantti Thad kertoo, että kurssi soveltuu kaikille ammattilaisista harrastajiin. Kurssille kannattaa tulla, jos vaikka haluat oppia enemmän omasta lemmikistäsi tai jos esimerkiksi pidät itse eläintenkoulutuskursseja ja haluat tulla paremmaksi kouluttajaksi. Viehättävä ja iloinen Angie kertoo myös, että kurssi soveltuu tosiaan kaikille eläinlajeille, koirista hevosiin ja aina elefantteihin asti, koska samat käyttäytymiseen perustuvat metodit käyvät kaikille lajeille. Kurssi perustuukin alan viimeisimpään tietoon ja tieteelliseen lähestymistapaan.

 Kuva: Precision Behaviorin www-sivut

Yllätyksekseni kuulen, että samaa koulutusmenetelmää voidaan soveltaa myös ihmisiin. Voisinko siis tuoda hankalan murrosikäisen kurssille? Luulen, että se saattaisi olla perheneuvottelun paikka, joten jätän ehkä väliin tällä kertaa. Mutta Angi ja Thad ovat vetäneet monia johtajuus- ja käyttämistiedekursseja yritysjohtajille ja kirjoittaneet kirjoja mm. pienten lasten vanhemmille. Kyselen lisää koulutuksesta ja Thad selvästi innostuu kertoessaan mm. siitä, miten viimeisen kahden vuoden aikana on opittu paljon uusia asioita aivoissa tapahtuvista reaktioista koulutuksessa sekä esimerkiksi dopamiinin välittymisestä aivoissa eri aktivoinneilla.

 Angi ja Thad kouluttavat myös löytöeläintarhoissa.

Kyselen myös koulutuspäivien ohjelmasta ja otan esimerkiksi ohjelmassa olevan kohdan ”Making the most of toys, play and other fun activities”. Mitä siis leikki tarkoittaa eläimille? Thad vastaa, että leikkimisen ja aktiviteettien tärkein tarkoitus on vahvistaa omistajan ja eläimen välistä suhdetta, ja leikkiminen on osa eläimen tarpeista huolehtimisesta, myös älyllisisellä tasolla. Angi ja Thad lupaavatkin kertoa kurssilla, miten leikkimisestä ja aktivoinnista saadaan kaikki irti. Ja toki paljon muutakin.

 Kuva: Precision Behaviorin www-sivut

Haastattelu päättyy iloisissa merkeissä ja he toivottavat kaikki kurssilaiset lämpimästi tervetulleiksi oppimaan uusia asioita.

Kuva: Precision Behaviorin www-sivut

Mietin matkalla takaisin työpaikalleni, pitäisikö itsekin osallistua? Lasten Eläintarhasta jokunen vuosi sitten kotiini päätynyt Rauha-koira on aivan ihana, mutta muutamaan asiaan voisin kyllä haluta vastauksen: miksi Rauha ei pidä mustapukuisista miehistä (ja mikä tärkeintä, mitä sille voisi tehdä) ja miksi oravat ovat niin kamalia eläimiä (ja voisiko sen melkein puuhun kiipeämisen saada loppumaan)? Ehkäpä nähdään kurssilla!

Kurssiohjelma ja tarkat ilmoittautumisohjeet löytyvät Särkänniemen www-sivuilta.

 

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointisuunnittelija Taru

Tunnisteet: , ,