Mahtava päätös kesälle!

Julkaistu: 2.9.2014

Päättäripäivänä 30.8. Särkänniemessä juhlittiin I love Manse -teemalla. Portit aukesivat asiakkaille kello 13, ja puisto oli avoinna peräti iltakymmeneen asti. Tampere-teema näkyi niin esiintyjävalinnoissa, tarjouksissa kuin päivän tampereenkiälisissä kuulutuksissakin. Ravintola Näsinneula tarjosi Tampere Menun alennettuun hintaan, ja manserock raikasi Elämyspuiston lavalta.

Viileä säätila ennakoi aavistuksenomaisesti syksyn lähestymistä, mutta tunnelma oli lämmin ja hilpeä. Karnevaalitunnelma sai potkua esimerkiksi huikeista tarjouksista, joita oli Särkänniemen puodeissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Myös kesähenkilökunta oli perinteiseen tapaan pukeutunut viimeisen päivän kunniaksi naamiaisasuihin.

 

 

Elämyspuiston lava oli täynnä ohjelmaa. Herra Heinämäen lato-orkesteri esiintyi vain puoli tuntia puiston aukeamisen jälkeen ja viihdytti erityisesti pikkuväkeä ja lasten vanhempia. Pian konsertin jälkeen kehitysjohtaja Ville Aarresuo haastatteli lavalla edellisenä iltana valittua Miss Tamperetta ja tämän kahta perintöprinsessaa sekä Ilveksen ja Tapparan jääkiekkoilijoita. Ville veti kiekkoilijoille ja misseille myös leikkimielisen, Tampere-aiheisen tietovisan. Voittajajoukkuetta oli tasaväkisistä Tampere-tietäjistä vaikea erottaa, mutta niin kisaajilla kuin yleisölläkin oli oikein hauskaa.

 Missien ja jääkiekkoilijoiden poistuttua oli aika nostalgisen manserock-konsertin. Mikko Alatalo veti Tammerkosken sillalla -ohjelmasta tutun yhteislaulutilaisuuden, joka kasvoi loppua kohden rokkikonsertiksi, kun suomirock-orkesteri Kormus saapui lavalle. Alatalo ja Kormus esittivät uudehkoja, vanhoja ja vielä vanhempia ikivihreitä manserock-kappaleita, ja yleisö sai laulaa mukana läpi keikan.

Samalla teemalla jatkettiin, kun illan alkaessa hiljalleen hämärtyä lavan valtasi uutta manserockia esittävä Rockwalli-yhtye. Nuoret muusikot villitsivät yleisön energisellä esiintymisellään. Viisihenkinen yhtye esitti myös encoreita, ja keikka kesti lopulta yli tunnin. Lisää väkeä kerääntyi lavan edustalle katselemaan läpi keikan.

Viimeisen aukiolotunnin aikana poistotarjoukset lähtivät käsistä, ja myös kaikki pelien palkinnot myytiin poistohintaan. Pimenevästä puistosta kannettiin ulos valtavat määrät erikokoisia minioneja ja muita pehmoleluja. Särkänniemen sulkeutuessa oli jo aivan pilkkopimeää. Pimentyneessä Elämyspuistossa oli omanlaistaan tunnelmaa, kun huvilaitteiden valaistukset pääsivät esille aivan uudella tavalla.

 

 

Kun päivä kääntyi iltaan ja pimeys laskeutui, lavan valloitti Nopsajalka. Lavan edustalle oli kerääntynyt jo etukäteen paljon innokasta yleisöä odottamaan keikkaa. Nopsajalka lunasti lupaukset ja hurmasi yleisönsä reilun tunnin mittaisella keikallaan. Lupaan olla -hitti päätti hienon konsertin, ja Särkänniemen kesän päättävä ilotulitus alkoi heti musiikin hiljennyttyä.

Ja millainen ilotulitus! Näsinneula näytti räjähtelevän ulkoilmatasanteelta ammuttujen ilotulitteiden loisteessa, ja tornin pimentyessä niemen kärjestä ammutut ilotulitteet valaisivat taivaan. Ilotulitus oli ehkä Särkänniemen historian hienoin, ja sitä ihailtiin Särkänniemen lisäksi monessa paikassa ympäri kaupunkia. Näsinneulasta ammutut raketit näkyivät ainakin Pirkkalaan asti.

 

Ilotulituksen päätyttyä oli aika kiittää asiakkaita hienosta kesästä. Haikein mielin asiakkaat ja henkilökunta jättivät Särkänniemen ja kesän 2014 taakseen. Huvilaitealue avautuu taas ensi kesänä, ja Koiramäki avataan jo jouluksi. Planetaario, Akvaario ja Delfinaario ovat syyskaudella avoinna viikonloppuisin – lukuun ottamatta syyslomaviikkoa, jolloin kohteet ovat auki päivittäin. Näsinneulaan pääsee syyskaudellakin joka päivä. Ajantasainen tieto syksyn ja talven ohjelmasta löytyy aina Särkänniemen nettisivuilta.

Kirjoittaja on markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , , , ,