Lounastauolla Särkänniemessä eli raskas työ vaatii raskaat ruuat

Julkaistu: 18.7.2014

Särkänniemen ravintolatarjonta on melkoisen laaja. Nälkäiselle on tarjolla kaupungin hienointa á la carte-ruokaapizzaa, kotiruokaa, hampurilaisia, salaatteja ja totta kai myös grilliruokaa, ehkä sitä perinteisintä huvipuistosapuskaa.

Viime viikon torstaina päätimme testata Elämyspuiston grillitarjontaa alan todellisten asiantuntijoiden, siis Särkänniemen komeiden mutta tehokkaiden huoltomiesten kanssa. Ville, Marko, Pasi ja Esa lähtivät mielellään kanssani lounaalle yläalueen Koskigrilliin. Kaikki laitteet huolletaan joka päivä ennen puiston aukeamista, joten huollon miehet olivat tänäänkin tulleet töihin aamuviiteen. Ei ihme, että yhdeltätoista oli jo nälkä. Kun aamuhuollon joukkoon liittyi vielä myyntisihteeri Henkka, saatiin aikaiseksi hyvän kokoinen testiryhmä.

Työn raskaan raatajat matkalla lounaalle.

 Aamupäivän jono Koskigrillillä koostui pelkästään henkilökunnasta.

Särkänniemen grilleissä on kaikissa hieman eri valikoima: esimerkiksi Pelitorin grillistä saa kebab- ja falafel-annoksia, ja Koskigrilliltä chicken fingersejä ja juustokolmioita. Kaikista grilleistä saa tietenkin perinteisiä makkaraperunoita, ranskalaisia, hot dogeja ja mustaamakkaraa. Chicken fingersien houkuttelemina suuntasimme tällä kertaa Koskigrillille.

 Esa ja iso annos makkaraperunoita.

 Marko esittelee kana-annostaan.

 Pasi maistoi chicken fingersejä ensimmäistä kertaa. 

 Villestä on hienoa, että Särkänniemestä saa tamperelaista perinneruokaa.

 Esa otti miehekkäästi isot makkaraperunat. Ville söi mustaamakkaraa puolukkahillolla, Henkka lähileipomon lihapiirakan pitkällä nakilla, ja Marko ja Pasi testasivat aikuisten chicken fingers -annokset. Allekirjoittanut söi tietenkin vegehodarin, joka on etenkin Koskiaukion grillillä muodostunut tavaramerkikseni. (Oikeasti ei tarvitse kuin astua grillille niin työntekijät osaavat tilata puolestani: ”niin se oli vegehodari ilman sinappia?”)

Koskigrillin terassi Koiramäen kupeessa on mukava paikka syödä. Pasi söi chicken fingersejä ensimmäistä kertaa ja kehui annosta erinomaiseksi. Markokin piti kyllä paljon annoksen kanasta ja ranskalaisista, mutta ihmetteli hieman, että ”mitä nää porkkanat ja kurkut täällä tekee”. Ville arvioi Tapolan mustanmakkaran yhtä täydelliseksi kuin aina, ja Henkka totesi lihapiirakan olevan joka kerta yhtä takuuvarma nälänpoistaja. Haastavimmaksi syöminen osoittautui Esalle, koska isoissa makkaraperunoissa oli syötävää vaikka pienelle kylälle. Urheasti mies kuitenkin jaksoi syödä annoksen loppuun asti.

Lautaset tyhjenivät nopeasti, ja kylläinen huoltotiimi lähti vyörymään takaisin ala-alueelle. Työpäivää oli jäljellä vielä pari tuntia.

 Ruokia voi maustaa oman maun mukaan.

 

 Raskas työ vaatii raskaat ruuat!

 Esa taiteili ylijääneet kurkkusalaatit ilmaisemaan ruokailun jälkeisiä tunnelmiaan.

 Vatsa täynnä on helppo hymyillä.

Huollon fyysinen ja aikaisia aamuja vaativa työ on ilman muuta sen verran raskasta, että makkaraperunat ovat perusteltu lounas. Toista se on meillä markkinoinnissa: fyysisesti kevyt päätetyö saa jatkuvan grillillä ramppaamisen aiheuttamaan huonon omantunnon. Onni ovat esimerkiksi Ravintola Huvimajan ja Pizzeria Pellen salaatit! Tämän vuoden uutuutena Angry Birds Landin vieressä oleva Aurinkoterassi tarjoilee myös texmex-ruokaa.

Huollon testiryhmää seuraavana tiistaina sain markkinointisuunnittelija Tarun mukaani lounastamaan Aurinkoterassille. Terassi sijaitsee mukavasti järven rannalla, Angry Birds Landin ja Puistopuodin välissä. Moni ei tiedäkään, että terassilla on B-oikeuksien lisäksi myös ruokalista. Aurinkoterassi tarjoilee nacholautasia ja tortilla-annoksia. Tilasimme tortilla-annokset nachoilla. Taru valitsi täytteeksi broilerin ja minä vuohenjuuston.

 

 

 Aijai mitä herkkua, mutta jaksaako tämän muka syödä?

Annokset maistuivat kerrassaan herkullisilta. Kolmella eri kastikkeella (salsa, jusuto ja guacamole) kuorrutetut nachot kruunasivat maistuvan tortillan. Vuohenjuustotäyte sopi kaltaiselleni juustofriikille kuin nenä päähän, ja Taru kehui myös broileria toimivaksi. Lisäksi Aurinkoterassia ruokailupaikkana on kehuttava. Angry Birds Landin musiikit kuuluvat hiljaisina taustalla, Näsijärvi liplattaa vieressä ja katokset suojaavat sekä sateelta että kovimmalta paahteelta. Amppelikukat ovat kauniita.

Suuri annos vei voiton Tarusta, mutta minä jaksoin tingillä syödä annokseni loppuun. Ei tortilla-annoskaan ollut ruokana kevyimmästä päästä, mutta annoksen kiistatonta herkullisuutta ei voi sivuuttaa. Mahtavan erilaista huvipuistoruokaa!

 

Jos jokin tuli näissä testeissä selväksi, niin se, että nälkäiseksi ei Särkänniemessä vierailevan ikinä tarvitse jäädä. Lue täältä lisää Särkänniemen pikaruoista ja ravintoloista. Ja kun pääruoasta on päästy, on tarjolla mitä mahtavimmat jälkiruokavaihtoehdot. Lämpimästi suosittelemme erityisesti Minetti-jäätelöä.

Kirjoittaja, joka pysyi tällä kertaa tiukasti kameran takana, on markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: