Lauantaina Koiramäessä aaseista asiaa

Julkaistu: 3.7.2014

 

 Ruukin Patruun von Töttermanin talli Koiramäessä

 

Lauantaina 5.7. vietetään valtakunnallista Aasitilojen avoimien ovien päivää klo 11-14. Tapahtuma on Suomen Aasiyhdistyksen koordinoima, ja sen ideana on, että aasifanit voivat paikan päällä käydä tutustumassa aaseihin sekä saada niistä halutessaan lisätietoa. Särkänniemen Koiramäen aasit osallistuvat myös osaltaan aasitietouden ja tunnettuuden lisäämiseen kotitilallaan Koiramäessä.

Aasipopulaatiomme tosin on tällä hetkellä hieman epätavallinen, sillä Koiramäessä vierailee juuri aasiori Jackpot. Jackpot asustelee aasiaitauksella meidän Alma-tammamme kanssa melkein koko heinäkuun. Alma on oikealta nimeltään Angelica ja saapunut Koiramäkeen viime kesänä Paimiosta. Vanhat tammat, Särkän Sanni ja Mustanlahden Mimmi, pääsivät täksi aikaa laidunlomalle Lempäälään, ettei nuorenparin lempeä suotta häirittäisi.

 Lemmenpari Alma ja Jackpot. 


Aasit laitumella

 Alma-aasi


Särkänniemen aasit: Mimmi, Alma ja Sanni.

Muulit kuuluvat myös Suomen aasiyhdistyksen innostuksen piiriin, ja siten myös Koiramäen muulia, Zikitaa, pääsee ihastelemaan Aasitilojen avoimien ovien päivänä hiukan lähemmin. Lauantaina klo 11, 12 ja 13 Koiramäen muuli otetaan aitauksestaan, ja sitä pääsevät kaikki halukkaat rapsuttelemaan. Lisäksi aasiaitauksen edessä on eläintenhoitaja tapahtuman ajan klo 11–14 kertomassa aaseista ja muuleista.

Särkänniemen aasitammavanhukset ovat siis tapahtuman aikaan kesälomalla laitumella, mutta ne ovat jälleen tavattavissa Koiramäessä heinäkuun loppupuolella. Mustanlahden Mimmi on jo 28-vuotias aasitamma ja aikoinaan saattanut maailmaan monta aasivarsaa. Särkän Sanni on syntynyt Särkänniemessä vuonna 1990, ja hänelläkin on siis ikää jo 24 vuotta.

Molemmat aasivanhukset ovat hyvin tyypillisiä aaseja: pitävät rutiineista, suhtautuvat uusiin asioihin hiukan epäilevästi mutta positiivisella asenteella ja kannustamisella tekevät mitä tahansa niiltä pyytääkin. Aasit ovatkin uskollisia ja kiintyvät tiukasti omistajaansa sekä omiin laumakavereihinsa. Aaseja suotta pidetään tyhminä, sillä ne ovat hyvin viisaita ja pitkämuistisia. Jos aasin kanssa ilmenee ongelmia, on vika yleensä käsittelijässä, joka ei osaa tulkita aasin käyttäytymistä ja lajille tyypillisiä toimintatapoja.

Lisää aaseista voit lukea Suomen aasiyhdistyksen sivuilta.

Tervetuloa lauantaina Koiramäkeen tutustumaan aasien kiinnostavaan maailmaan!

Koiramäkeen pääsee tutustumaan ostamalla joko Särkänniemen Avaimen tai Huvilippuja. Lipputuotteista löytyy tarkemmat hintatiedot Särkänniemen internetsivuilta.

 

Kirjoittaja on Särkänniemen Koiramäen eläintenhoitaja Teija. 

 

 

Tunnisteet: ,