Kummitusjuhlan kunniaksi: 5 jännittävää faktaa Koiramäestä

Julkaistu: 30.10.2015

Kummitusjuhla, Koiramäki, Särkänniemi

Tänä viikonloppuna juhlitaan Särkänniemen Koiramäen historian ensimmäistä kummitusjuhlaa. Kummitusjuhlan kunniaksi kerrottakoon viisi jännittävää faktaa Koiramäestä. Jokunen Koiramäen vieras on saattanut nämä kutkuttavat asiat jo bongatakin…

1. Lohikäärme Sytkänen ja Drakkulan linna

Mauri Kunnaksen Vampyyrivaarin tarinoita -kirjasta tuttu Lohikäärme Sytkänen hönkii kuorsatessaan tulta. Tämän vuoksi lohikäärme on muuttanut asumaan Drakkulan vanhan sukulinnan pannuhuoneeseen, ja hengityksellään Sytkänen huolehtii linnan lämmityksestä. Sytkäsen voi tavata Koiramäen Drakkulan linnan sisäänkäynnillä toivottamassa kummitusjuhlan vieraat linnan uumeniin seikkailemaan.

Kummitusjuhla, Koiramäki, Särkänniemi

2. Koiramäen talo ja mörkö

Koiramäen talon sängyn alla asustaa mörkö. Mörkö vaikuttaa ujolta ja kiltiltä, ehkä se vähän jopa pelkääkin ihmisiä. Kurkkaappa ensi kerralla sängyn alle, mahtaako mörkö olla paikalla?

3. Heikki Hämähäkki

Heikki Hämähäkki on tuttu hahmo Mauri Kunnaksen kirjoista, hämähäkin voi bongata kirjan sivuilta yllättävistä paikoista. Heikki Hämähäkki seikkailee myös Koiramäessä. Pidäthän ensi kerralla silmät tarkkana Koiramäessä, mistä kaikkialta Heikin löydätkään? Koiramäen kummitusjuhlassa Prännäristä löytyy askartelupaja, jossa voi askarrella oman versionsa Heikki Hämähäkistä.

Kummitusjuhla, Koiramäki, Särkänniemi

4. Talli ja tonttu

Koiramäessä tonttuillaan ympäri vuoden. Tallin ylisillä asustaa tallitonttu, jonka voi nähdä kurkistavan talliin kattoluukusta. Tonttu tarkistaa tasaisin väliajoin, että hevosilla on kaikki hyvin ja tutkailee samalla uteliaana myös talliin tupsahtaneita vieraita. Vaikka tonttu taatusti päivystää myös Koiramäen kummitusjuhlassa, uskoisin kuitenkin, että tontun mielestä paras aika vuodesta on kuitenkin joulu. Tonttua taatusti ilahduttaa se, että Koiramäen joulu onkin sitten seuraava juhla Koiramäessä. Koiramäen joulua vietetään tänä vuonna 28.11.2015-3.1.2016.

5. Drakkulan linnan hautausmaa

Drakkulan linnan välittömässä läheisyydessä on hautausmaa, jossa on vanhoja hautoja. Hautakivistä voi lukea wanhojen wainajien nimiä, viimeisen leposijansa ovat linnan juuresta saaneet mm. Carl Carl Carlström ja Aadolf Albert von Draccula.

Drakkulan linna, Koiramäki, Särkänniemi

Halloweenin aikaan 30.-31.10. klo 16-20 Koiramäessä vietetään siis ensimmäistä kertaa koko perheen kummitusjuhlaa. Kummitusjuhlassa askarrellaan puuhapajoissa, osallistutaan luuta- ja velhokouluun, kuullaan kummitustarinoita, seikkaillaan Drakkulan linnassa sekä tavataan Koiramäen suosikkieläimet ja –hahmot.

Kummitusjuhlan myötä Särkänniemen Koiramäessä tavataan myös täysin uusia hahmoja: Mauri Kunnaksen kirjoista tuttu kummitusperhe esittäytyy ensimmäistä kertaa kummitusjuhlassa. Tassuteatterin ohjelmalavalla nähdään Kreivi Drakkulan esiintyminen sekä kummitusten tanssiesitys. Illan ohjelma huipentuu tulishow’hun. Lue lisää kummitusjuhlasta täältä.

Kummitusjuhla, Koiramäki, Särkänniemi

Kummitusjuhla, Koiramäki, Särkänniemi

Kummitusjuhla, Koiramäki, Särkänniemi

Kummitusjuhla, Koiramäki, Särkänniemi

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointipäällikkö Tiia, joka itsekin aikoo vierailla kummitusjuhlassa hurjiin naamiaisasuihin pukeutuneiden lastensa kanssa. Vinkkinä kerrottakoon vielä, että kummitusjuhlassa naamiaisasuun pukeutuneet juhlavieraat saavat kivan yllätyksen!