Kummipäivä 2015 – hauskaa tekemistä yhdessä!

Julkaistu: 3.6.2015

Rakkaat kummit!

kummiuslogo

Päästessäni mukaan suunnittelemaan ihka ensimmäistä kummipäivää Särkänniemessä tuli mietittyä suhteita omiin kummilapsiin, omien lapsien kummeihin ja myös omaan kummiin. Totta, kummius eri muodoissaan on tärkeä osa omaa elämääni. Oma kummitätini, ihana täti-Helvi, on jo yli 80-vuotias. Lapsena vietin monia kesiä Tampereen lähistöllä kummitätini perheen luona. Hän erosi muista tädeistä, koska hän oli valittu nimenomaan minun “aikuisekseni” ja se teki hänestä niin erityisen. Jotenkin samat asiat äitini tai Helvin sanomina tuntuivat ihan erilaisilta, ja yleensä hyvät opit menivätkin paljon paremmin perille kummitädin suusta.

Oma kummilapseni on jo yli 20-vuotias ihana nuori nainen. On ollut ilo seurata Katrin kasvua pienestä tytöstä aikuiseksi ja vielä suurempi ilo on ollut saada olla siinä mukana. Olemme tehneet paljon asioita yhdessä ja Katri on ollut melkein perheemme kolmas lapsi.  On helpompi välittää ja neuvoa erilaisissa asioissa, kun kyseessä ei ole äiti-lapsi -suhde. Myös omien lapsieni kummit ovat huikeita tyyppejä, jotka ovat mukana perheemme arjessa.

0089

Kaikki kummit ja mummit mukaan Kummipäivänä!

Tein lyhyen gallupin työpaikallani ja tajusin, että näköjään kummisuhteet vaihtelevat paljon. Osa ei ole kummiensa kanssa missään tekemisissä, osa luonnehti kummejaan, että “kyllä sieltä aina tekstari synttäripäivänä tulee”.  Mutta, tämähän ei ole kilpailu. Jokainen kummi on omalle kummilapselleen tärkeä ja ainutlaatuinen. Ja toisaalta, jos ei omaa kummilasta ole, lähipiirissäsi varmasti on joku, joka kaipaa yhteistä aikaa kanssasi.

Kummipäivä sai alkunsa, kun Kummius.fi:n Ville Lähdesmäki päätti toimia. Hän otti meihin yhteyttä, kokosi ison joukon yhteistyökumppaneita ja alkoi järjestämään Suomen ensimmäistä Kummipäivää, joka pidetään Särkänniemessä siis 6.6.2015. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Suomen HipposSalibandyliitto (KooVee), Mansen Räpsä, Pesäpalloliitto, Silja Line, Tampereen seurakunnat, Tappara sekä Varalan Urheiluopisto. Paikalla on myös eri urheilulajien tähtiä ja lähettiläitä, kenties kummilapsineen! Kummipäivänä Särkänniemessä on lukuisia tapahtumapisteitä ja hauskoja kilpailuja. Voit myös kerätä leimoja Kummipassiin ja osallistua upeiden palkintojen arvontaan.

Mansen Räpsä
Mansen Räpsä on “Armoton Hurmaaja”, Pirkanmaan pesäpallon keihäänkärki joka aloittaa kolmannen kautensa Suomen seuratuimmassa naisten palloilusarjassa Superpesiksessä. “Armoton Hurmaaja” haluaa hurmata myös Sinut, tule mukaan tunnelmaan! Mansen Räpsän pisteellä voit kokeilla kuinka lujaa sinä heität! Haasta kummi mukaan kisaan.

Salibandyliitto
Salibandyliitto rakentaa Särkänniemeen oman pienen salibandykentän, jolla järjestetään pienpelejä ja lajikokeiluja. Mukana on KooVeen liigapelaajia. Tule kokeilemaan, miten salibandy sinulta sujuu! Lisäksi alueelle on piilotettu 20 salibandypalloa. Seuraa ohjeita ja voit voittaa liput salibandyn MM-kisoihin! Ohjeet saat tapahtumapisteeltä. Salibandy-kaukalon ja lajin edustajat löydät Trombin edustalta.

Silja Line
Silja Linen pisteellä voi tavata Harri Hylje –maskotin ja hyödyntää erilaisia risteilytarjouksia. Ohjelmassa on myös erilaisia pelejä ja leikkejä.

Suomen Hippos
Suomen Hippos ry on raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö. Raviurheilun nuorisotoiminnan parissa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tutustua lajiin, oppia sen alkeita sekä harrastaa ohjatusti ja turvallisesti. Poniraviurheilu on tärkeä osa raviurheilun nuorisotoimintaa. Särkänniemessä Hippoksella on mukana raviponi ja ohjastaja kilpailuvarusteissa sekä monté- eli raviratsastusponi kilpasatuloituna. Tule katsomaan poneja ja tutustumaan Hippoksen toimintaan.

2512

Vaikka sinulla ei kummilasta olisikaan, varmasti sinulla on joku läheinen, jonka kanssa haluat viettää aikaasi.

Tampereen seurakunnat
Tampereen seurakuntien pisteella voi askarrella ja tehdä omia rintanappeja. Ja jos päivä käy liian hektiseksi, niin täällä voit myös hengähtää hetken kummien omalla levähdys- ja juttelupisteellä.

Tappara
Tapparalla on menossa 60-vuotisjuhlavuosi. Mukana menossa on Tapparan Tapsu-maskotti ja tähtipelaajia. Päivän aikana kuulet myös Tapsubiisin! Myös Tapparan tähtipelaajia on paikalla! Tapparan piste löytyy esiintymislavan läheisyydestä.

Varalan Urheiluopisto
Varalan pisteellä voit osallistua tarkkuusheittokilpailuun – haasta kummisi!  Kolme parasta voittaa lahjakortit Varalaan.

 

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointisuunnittelija Taru