Konna tuli taloon

Julkaistu: 26.3.2015

 

Yhtenä päivänä Akvaarion väki lähetti sähköpostia koko talolle. 16-vuotias reunuskilpikonnatyttö etsi uutta kotia. Terraarioon oli tullut uusi uroskonna, jonka kanssa menivät sukset ristiin pahemman kerran. Uusi tulokas oli turhan aktiivinen ja konnaneito puolusti kunniaansa kellauttaen innokkaan ihailijan selälleen sätkimään tai runttamaalla tämän seinän ja oman kilpensä väliin.

 

 

Toimistossa mietimme asiaa hetken ja päätimme sitten ryhtyä rohkeasti yhteishuoltajiksi ja tarjota konnalle turvapaikkaa. Kun Ikeasta ostettu kaapin runko oli koottu uuden kodin seiniksi, lämpölamppu, kylpypaikka, juoma-astia ja alusta tarpeineen sekä heinät laitettu paikoilleen, oli konnaneiti valmis muuttamaan uuteen kotiinsa.

 

 

Ensimmäinen päivä meni jännittyneissä merkeissä meillä kaikilla. Neitiä käytiin kuvaamassa ja ihailemassa vähän joka osastolta. Seuraavana päivänä konnamme päästettiin jo toimiston lattialle pötköttelemään. Yllättävän rohkeasti se uskalsi lähteä tarkkailemaan uutta maastoa. Seuraavina päivinä konna liikkui jo nopeammin ja tutkaili koko ajan uusia paikkoja, välillä palaten turvallisen kotipesänsä liepeille. Pesäpaikan lisäksi neiti näyttää viihtyvän parhaiten IT-osaston Artun työpisteen luona, liekö tuen tarpeessa?

 

 

Virallista nimeä ei konnaneidolla vielä ole. Kysyimme vinkkejä Facebookissa ja Instagramissa ja paljon on tullut hyviä ehdotuksia: Elsa, Lilli, Kippi, Konna-Liisa, Ottoliina ja vaikka mitä! Mutta meidän on nyt vain pakko valita kymmenistä vaihtoehdoista mieluisin.

Yhden kollegan Tunisiassa asuva ystävä oli viestitellyt, että siellä konnat tuottavat hyvää onnea ja toimivat onnentuojina ja -amuletteina. Tämän vuoksi niitä onkin monessa kodissa lemmikkeinä.

To be continued… Konnan seikkailuista kerromme lisää myöhemmin.

 

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinointisuunnittelija Taru

Tunnisteet: , ,