Koiramäen joulu tarjoaa paljon tekemistä

Julkaistu: 11.12.2014

Koiramäen joulussa kannattaa varautua ajan kanssa askarteluun ja puuhaan! Tänä vuonna tiloja on suurennettu ja ohjelmaa on lisätty viime vuoden yllätettyä suurella suosiollaan.

Koiramäen kaupungissa ensimmäisenä on vastassa Joulupukki, joka on tavattavissa Kimnaasissa, samassa rakennuksessa kuin Kahvila von Guggelböö. Joulupukin tapaaminen taitaa jännittää sekä lapsia että aikuisia,  mutta voin vakuuttaa, että siihen ei ole mitään syytä. Pukin kanssa voi napata yhteiskuvan ihan itse tai käydä katsomassa Tropin Nekussa ja Apteekissa minkälainen tuli joulupukin omalla kameralla otetusta kuvasta.

 

 Voit ottaa itse kuvan joulupukin kanssa tai ostaa joulupukin kameralla otetun kuvan tällaisella kuvakehyksellä varustettuna 5 euron hintaan Tropin ja Nekun Apteekista.

 

Seuraavaksi kannattaa kurkata Raatihuoneelle, joka on muuttunut autopajaksi näin joulun alla. Varsinkin pojat ovat innostuneet tuunaamaan pieniä pyykkipoika-autoja itselleen.

Pikkuautopajassa syntyy hienoja menopelejä pyykkipojista ja värikkäistä napeista.

 

Raatihuoneelle kantautuukin varmasti iloinen laulu ja soitto Käpälämäen lavalta missä Tassuteatteri esiintyy monta kertaa päivässä. Joululaulujen ystävät saavat laulaa Haukutuimpia joululauluja tai nauttia Koiramäen Tiernapoikien esityksestä:

“Ja me toivotamm’, ja me toivotamm’ onnellista ja hyvää joulua,
ja sitä taivaallista ystävyyttä, joka meidän kaikkeimme ylitse käy.”

Samalla kannattaa paistaa vaahtokarkit herkullisen pehmeiksi Tassuteatterin lavan läheisillä nuotioilla. Haribon vaahtokarkit sisältyvät lipun hintaan ja niitä voi paahtaa haluamansa määrän.

 

 Koiramäen jouluvieraat voivat paahtaa nuotiolla vaahtokarkkeja makean nälkään.

 

Käpälämäestä löytyy myös hurja kreivi Drakkulan sukulinna, joka kuitenkin kätkee sisälleen yllätyksen: hauskat liukumäet ja seikkailuradat viihdyttävät pikkuväkeä vallan mainiosti.

 

Drakkulan linna näyttää ulkoapäin pelottavaltakin, mutta pitää sisällään pelkkää hauskuutta!

 

Käpälämäestä matka jatkuu eläinaitausten kautta Koiramäen maatilaa kohti. Eläimet ovat sään mukaan joko ulkona tai sitten Patruuna von Töttermanin tallissa. Maurix-villasika on viihtynyt muutaman asteen lämmössä vallan hyvin omassa ulkoaitauksessaan. Paksu turkki suojaa hyvin ja Maurixille viety joulukuusi toimii hyvin pehmikkeenä.

 

Maurix-villasika saa jouluherkkuja hoitajaltaan Teijalta.

 

Melkein heti Maurixin aitauksen jälkeen saavutaan piparinkoristeluteltalle. Jokainen saa oman, ihanan ison possupiparin, jonka voi koristella mieleisekseen. Fiina-emännän apuna piparinleivonnassa ovat olleet Royal Bakeryn ahkerat leipuritontut. Koristeina käytetään Dr. Oetkerin värikkäitä sokerikuorrutteita, koristerakeita ja strösseleitä.

 

Näin hurmaavia possupipareita syntyy piparipajan tohinoissa.

 

Piparipajasta onkin helppo kurvata Koiramäen maatilalle. Koiramäen päätalossa voi leikkiä vanhanajan leikkejä sekä mm. laskea liukumäkeä pitkin uunin luukusta ulos. Sen jälkeen suunnata joko Mummulan tai Prännärin puuhapajoihin. Mummulassa koristellaan kortteja Sinooperin askartelutarvikkeilla ja Prännärissä voi tehdä taidokkaita lumihiutaleaskarteluja. Prännärin aulassa on myös myynnissä ihania villakäsitöitä ja muita jouluisia askarteluja.

 

Korttipajassa voi askarteluun käyttää mm. kimalleliimaa ja kauniita tarroja sekä koristepapereita.

 

Tämä kaikki sisältyy siis lipun hintaan, eli mitään näistä ei tarvitse enää erikseen maksaa.

 

Tervetuloa Koiramäelle!

Tunnisteet: , , ,