Kilpparin kesä toimistolla

Julkaistu: 20.8.2015

Kilpikonna, SärkänniemiJoka konna ei pääsekään etenemään lentämällä paikasta toiseen.

Alkukeväästä Huvin vuoksi -blogissa kerrottiin Särkänniemen Akvaariolla asuvasta kilpikonnasta, jolla oli mennyt sukset ristiin Akvaarion toisen kilpikonnan kanssa. Konnalle etsittiin uutta kotia, ja innokkaat uudet hoitajat löytyivätkin nopeasti: 16-vuotias reunuskilpikonnaneiti muutti Särkänniemen toimistolle markkinoinnin ja IT-tuen kerrokseen. Kaunotar sai oman kuorikatteella ja heinällä sekä uv-lampulla varustetun “työpisteen” markkinointipäällikön ja graafisen suunnittelijan välistä ja nimekseen Kerttu (kavereiden kesken Kepa tai Kepatsu).

Aika on kulunut kuin siivillä, ja nyt Kerttu on asunut toimistolla jo lähes puoli vuotta. Se on kotiutunut toimistoon hyvin ja paljastunut loistavaksi työkaveriksi. Yksin ollessaan se asuu aidatussa, terraariomaisessa tilassa kuopien kuorikatetta, mutustellen heinää sekä kylpien vesiastiassaan. Työpäivien aikana se pääsee myös usein kävelemään vapaana toimistolla. Tähän mennessä Kerttu onkin osallistunut mitä monituisempiin palavereihin ja suunnitteluihin – ja me työntekijät vasta olemmekin päässeet iloitsemaan mitä erilaisemmista työtehtävistä.

Kilpikonna, SärkänniemiKun Kepa ottaa rennosti, se työntää takajalat pitkälle taakse ja fiilistelee.

Kilpikonna, SärkänniemiKylpykonna.

Kerttu esimerkiksi pääsee suunnilleen viikottain kylpyyn. Riippuu päivästä, onko kokemus sille mieluinen vai ei: toisinaan kaveri nautiskelee kilpeä kastelevasta vesinorosta silmät kiinni tai intoutuu juomaan kylpyvettään, toisinaan taas murjottaa pää kilven sisässä tai pyrkii tuhisten pois kylpylaatikostaan. Jälkimmäisessä tapauksessa se toki pääsee heti kuivattelemaan. Jo ensimmäisenä kesätyöpäivänäni toimistolla sain kylvettää kilpikonnan, mikä oli ehdottomasti positiivinen lisä työtehtäviini ja näyttää varmaan hyvältä cv:ssä (heti kohtien “hattaran pyörittäminen” ja “Tornadon ajaminen” perässä).

Kaikki kilpikonnanhoitotoiminnot kylvettämisestä ja kuorikatteiden vaihtamisesta lattian siivoukseen ja kadonneen konnan etsintään ovat varmasti lisänneet työpaikkaviihtyvyyttä – puhumattakaan siitä, että Kerttu on kerrassaan mahtava tyyppi. Se inhoaa maanantaita kuin Karvinen konsanaan, mikä ilmenee esimerkiksi siten, että se yleensä maanantaisin murjottaa nurkassa koko päivän ja tuhahtelee ihmisille, jotka pyrkivät liikuttelemaan sitä. Loppuviikkoa kohden Kepa aina aktivoituu ja intoutuu tekemään pitkiä lenkkejä aina markkinoinnin työpisteiden kautta käytävän poikki IT-osaston perimmäiseen nurkkaan, josta sitä sitten etsiskellään. Kerttu viihtyy hyvin IT:n nurkassa harmaiden ja vihreiden työkenkien vieressä, luulisiko niitä lajitovereiksi? Toisinaan Kepa kävelee tuolin alle ja jää jumiin, rentoilee keskellä lattiaa jalat suorina takana tai yrittää haukata markkinointisuunnittelijan sandaaleista pilkottavia varpaita.

Kerran Kerttu vaelsi lattialle jääneen julisteen päällä. Julisteessa mainostettiin Pelitorin Snacksin vegepalloannosta. Kerttu tunnisti valokuvasta annokseen kuuluvan vihreän salaatin ja yritti pitkään päästä osingoille ja haukata julisteesta. Kun Ikea sisusti huonekaluillaan Näsinneulan aulaa, Maskros-kattolamput odottivat ripustamista hetken markkinoinnin tiloissa. Ehdin kaivaa Kertun isoimman lampun sisältä kolme kertaa ennen kuin luovutin ja nostin lamput pois lattialta.

Kilpikonna, SärkänniemiMansikanlehdet maistuvat MotoGeen takana.

Parasta – sekä meidän että Kertun itsensä mielestä – on tietysti Kertun ulkoiluttaminen! Kauniilla säällä nostamme Kertun joskus Sara Hildénin taidemuseon vieressä olevaan rauhalliseen patsaspuistoon nauttimaan auringosta ja ruokailemaan. Kerttu pitää erityisesti ratamoista, voikukanlehdistä ja mansikanlehdistä. Se ei koskaan pyri karkuun, vaan etenee pikemminkin ihmisiä kohti kuin pois ihmisten luota. Vasta, kun on aika lähteä takaisin sisälle, Kepa usein hermostuu ja alkaa heilutella villisti jalkojaan: minä haluan vielä täällä herkutella!

Syksy lähestyy, ja pian alkaa kilpikonnan vuodenkierron rauhallisempi vaihe. Saa nähdä, kuinka paljon Kerttu jaksaa kodistaan liikehtiä talviaikaan. Yksi asia on kuitenkin varma: Kerttu on tullut jäädäkseen. Markkinointi on saanut pysyvästi uuden työkaverin tiimiin.

Kilpikonna, SärkänniemiMOOOI!

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , ,