Kesäkuumalla Särkänniemessä

Julkaistu: 25.7.2014

Huh hellettä! Kesän kuumimmat päivät ovat käsillä, ja puisto on täynnä kesälomaansa viettäviä huvittelijoita. Auringon paahtaessa päätimme selvittää hieman niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin tunnelmia. Millaista on viettää yhtä vuoden kuumimmista päivistä Elämyspuistossa ihan kesän sydämessä?

 Anni-Sofia (vas.) ja Julia tulivat puistoon kiertelemään ostosreissun lomassa.

Heti Näsinneulan rakennuksen takana törmäsin seinäjokelaisiin Anni-Sofiaan ja Juliaan. Neljätoistavuotiaat tytöt olivat tulleet kahdestaan junalla Tampereelle shoppailumatkalle. Ostosten teon jälkeen he keksivät loistoidean: Särkänniemeen! Tytöt hyppäsivät bussiin ja saapuivat kiertelemään Elämyspuistoa. Tytöt kiittelivät kovasti puiston ilmaista sisäänpääsyä.
”Kivaa kun voi vaan tulla ihmettelemään ja katselemaan ympärilleen.”

Ihan lähivuosina tytöt eivät olleetkaan Särkänniemessä käyneet, vaan puisto oli tuttu lähinnä lapsuudesta. Tytöt ihailivat MotoGeetä korkeuksissa ja lähtivät sitten tutustumaan puiston ala-alueeseen.
”SpeedBoatissa voisi kyllä viilennykseksi käydä.”

Vaikka päivä oli hikinen, henkilökunta vaikutti nauttivan työnteosta. Hymyt eivät hyytyneet asiakaspalvelijoidemme kasvoilta millään työpisteellä.

Angry Birds Landin Seikkailuradalta löysin klaukkalalaisen Jaanan ja pian viisivuotiaan Essin, jotka olivat tulleet puistoon sukulaistensa, jyväskyläläisen Päivi-mummin ja pian neljävuotiaan Islan sekä pian kolmevuotiaan Pyryn kanssa. Joukkoon kuului myös kaksi isompaa lasta, jotka kiersivät puistoa toisaalla omatoimisesti. Kysyttäessä, mikä Särkänniemessä on parasta, vastaukset olivat kahtalaiset:
”Koiramäki oli ihana!”
”Tää Seikkailurata on mahtava.”

Tätä joukkoa siis kunnolla teemoitetut tilat ja leikkipaikat houkuttivat jopa laitteita enemmän. Kun aikuiset eivät itse kaivanneet laitteisiin, myös lapset innostuivat enemmän yhdessä tekemisestä ja leikkimisestä – sekä pelailusta. Joukon nuorimmainen Pyry pelasi Seikkailuradan Angry Birds -peliä pitkän aikaa.

 Jaana (vas.), Essi, Päivi-mummi ja Isla pitivät eniten Koiramäestä ja  Angry Birds Landista.

 Alle 3-vuotias Pyry pelasi Angry Birds -peliä innokkaasti.

Jaana ja Päivi totesivat sään olevan lämmin jopa uuvuttavissa määrin, mutta väsymys tuntui toistaiseksi näkyvän vain aikuisissa.

”Lasten ilon takia sitä tekee mitä tahansa, ja huvipuistoissa käynti on kuitenkin mukavaa”, Jaana totesi hymyillen, mutta uskoi kyllä, että uni maittaisi illalla koko porukalle. Huvittelupäivän jälkeen ryhmä suuntasikin hotelliin yöksi.

 Sara (vas.) ja Olivia herkuttelivat hattaralla.

“Tervetuloa High Voltagen hurjaan pyöritykseen! Istukaa ryhdikkäästi ja päät suorassa niin laskemme turvakaaret. Tulemme vielä tarkistamaan, että kaaret ovat kunnolla kiinni.”

Kuulutus kiiri tämän kesän uutuuslaite High Voltagelta, jonka innokkaiden työntekijöiden hymyt eivät hyytyneet helteestä huolimatta. Hiki virtasi myös Laitekaveri-ständillä, jossa Laitekaverit päivystivät innolla uusia asiakkaita odottaen.

Pelitorilla hattarataukoa viettivät yksitoistavuotiaat valkeakoskelaiset Sara ja Olivia, jotka kiersivät puistoa Elämysavaimet käsissä. ”Särkänniemeen pitää tulla joka kesä.”
Puiston parhaaksi anniksi Olivia nimesi ehdottomasti laitteet, etenkin Trombin ja High Voltagen. Tornadoon kumpikaan ei ollut vielä uskaltanut, vaikka laite houkuttaakin vuosi vuodelta enemmän.
Olivia piti kovasti myös hattarasta, joka hupeni keskustelun aikana kovaa vauhtia. Sara puolestaan ei jaksanut syödä makeaa herkkua ihan loppuun.

Tornadon katolla Kahvikuppeja ajavaa Tirsaa auringon paahtaminen ei haitannut vähääkään – päinvastoin.

”Mä tykkään lämmöstä ja lapsista, eli tämä työ on ihan parasta”, Tirsa totesi ykskantaan. Kesäväen jaksamisesta yritetään huolehtia helteellä mahdollisuuksien mukaan ylimääräisillä helletauoilla ja vesikierroksilla. Laitteiden ryhmävastaavat Tuomas ja Miika kiersivät alueella jakamassa laitekuskeille vettä ja popcornia näiden jaksamisen varmistamiseksi.

 Tuomas jakaa laitekuskeille popcornia.

 
Popparijunan avulla popcorn ja vesi kulkevat työntekijöille näppärästi.

Koiramäessä tapasin vantaalaisen Sannan ja Hannun lapsineen. He kertoivat perheen käyvän Särkänniemessä vuosittain. Viisivuotias Lotta oli juuri syventynyt keskustelemaan Käpälämäestä Kaupunkiin harhautuneen Kreivi Drakkulan kanssa, ja yksivuotias Lennu istui rattaissa seurailemassa Kaupungin tohinaa vallan tyytyväisenä. Sanna ja Hannu kertoivat päivän olleen valtavan mukava.
”On kyllä ollut tosi kiva päivä. On sen verran kuuma, että se varmaan jo vähän vähentää ruuhkaa.”

 Hannu (vas.), Sanna, Lennu ja Lotta viihtyivät hyvin Koiramäen kaupungissa.

 Lotta piti kovasti keskustelusta Kreivi Drakkulan kanssa.

Koiramäen Hannu totesi olevan ”aivan uskomattoman siisti.” Vielä viime vuonna se oli jäänyt perheeltä näkemättä, mutta nyt se tutkittiin joka soppea myöten. Sanna totesi päivän alkavan olla jo aika lailla loppusuoralla kuuden puistossa vietetyn tunnin jälkeen.
”Me ollaan käyty jo oikeastaan ihan kaikkialla.”

Kreivi Drakkulan kanssa jutteleminen oli Lotan mielestä ehkä kaikista parasta, ja perheen vanhemmat pitivät totta kai samoista asioista kuin lapsetkin. Isoihin laitteisiin vanhemmat eivät itse enää uskaltautuneet, vaan he sanoivat rajan menevän niissä laitteissa, joihin lapsetkin pääsevät.

Niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin mielipide oli lopulta siis hyvin selvä: lämmöstä nautitaan nyt kun sitä on, ja Särkänniemi on mitä mainioin paikka viettää kesäisiä päiviä. Tarkista loppukesän aukioloajat nettisivuiltamme!

 Järjestyksenvalvojat toivottavat asiakkaat tervetulleiksi sisään.

 Koiramäessä hymyt eivät hyydy!

Kirjoittaja on markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , ,