Juhannusvauvoja ja sikamaisia terveisiä Koiramäestä

Julkaistu: 20.6.2014

Koiramäen sika-aitaukselta kuuluu kolinaa. Kun lähestyn aitausta huomaan, että siellä villasika Mauri heittelee kevyen näköisesti autonrengasta vahvalla kärsällään. Autonrengas on Maurin aktiivilelu. Eläintenhoitajat ovat piilottaneet omenia renkaan sisään ja Mauri yrittää saada niitä suuhunsa rengasta heittelemällä. Mikään kovin paljon kevyempi lelu tuskin kestäisikään kohta parisataakiloisen Maurin leikkejä.

Suuresta koostaan ja rajuista leikeistään huolimatta Mauri on mitä mukavin lemmikki ja hyvin hempeä kaveri kämppäkavereilleen Saimille ja Santulle. Saimi ja Santtu ovat tavallisia possuja ja ovat kooltaan Mauria paljon pienempiä. Silti kolmikko nukkuu vierivieressä ja kaikessa sovussa jakavat yhteisen talonsa ja aitauksensa. Kesän aikana Saimi ja Santtu saavat kyllä nopeasti Mauria kiinni koossa, sillä tavispossut kasvavat paljon villasikaa nopeammin.

Mauri osaa kulkea talutusnuorassa hienosti, ja käykin välillä lenkillä hoitajien kanssa aitauksen ulkopuolella. Välillä hän ulkoilee myös irrallaan Koiramäen alueella, ja onkin ihan normaalia bongata karvainen sika käyskentelemästä Koiramäen kaupungin raitilla. Sisään kahvilaan ei paronitar von Guggelböö Mauria sentään päästä, sillä Maurilla on aina kuraa koivissaan. Mauri rakastaa, varsinkin näin kesähelteillä, mutakylpyjä. Hoitajat ruiskuttavat vettä Maurin ja kavereiden sikolättiin, ja sitten Maurin on hyvä kellahtaa itse kaivamaansa kuraiseen monttuun vilvoittelemaan. Iholle kuivanut muta toimii Maurin aurinkorasvana ja itikkaöljynä.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja vaikka ristimänimi on Maurix, me hoitajat kutsumme häntä Mauriksi ja Maukaksi. Viisaana sikana hän tottelee kaikkia nimiä, kunhan kutsuhuuto tulee korkealta ja kovaa!

Kirjoittaja on Särkänniemen eläintenhoitaja Teija

 

 

 
Vauvauutisia!
Koiramäessä päästiin iloitsemaan myös juhannusvauvoista, kun torstai-iltapäivänä Särkänniemen Laku-lammas synnytti kolme tervettä tyttökaritsaa. Karitsat ovat uteliaita tutkimaan maailmaa, ja ne lähestyivät heti synnyttyään ihmisiä yhtä rohkeasti kuin emoaan. Laku on jälkikasvustaan hyvin ylpeä. Kuvissa karitsat ovat parin tunnin ikäisiä.

Särkänniemi ja Koiramäki ovat avoinna koko juhannuksen. Tarkemmat aukioloajat voit tarkistaa Särkänniemen internetsivuilta (klik!).

Maukka, Laku-lammas jälkikasvuineen ja koko Särkänniemen väki toivottavat oikein hyvää juhannusta!

 
 

 

 

Tunnisteet: ,