Jouluvalmistelut täydessä vauhdissa

Julkaistu: 14.11.2014

Särkänniemen tontut ovat jo pidemmän aikaa valmistautuneet Koiramäen jouluun sekä Tampereen Joulupuu-keräyksen starttiin. Lapsiperheisiin iloa tuova Joulupuu-keräys käynnistyy sunnuntaina 16.11. ja viime vuonna suuren suosion saanut Särkänniemen Koiramäen joulu avaa puolestaan ovensa ensi viikon lauantaina 22.11.

Koiramäen joulu tarjoaa perinteisiä suomalaisia jouluelämyksiä koko perheelle. Koiramäen joulussa askarrellaan puuhapajoissa, koristellaan pipareita, paistetaan vaahtokarkkeja nuotiolla ja tavataan kesän suosikkieläimet. Paikan päällä on myös paljon jouluista ohjelmaa aina Tiltan tonttujumpasta Koiramäen tiernapoikiin. Unohtamatta tietenkään sitä joulun odotetuinta vierasta, nimittäin joulupukkia. Koiramäessä käykin melkoinen kuhina juuri nyt, kun Koiramäen väki valmistautuu ottamaan vastaan jouluvieraita.

”Viime vuoden suuren suosion vuoksi olemme tänä jouluna laajentaneet puuhapajoja ja muuttaneet hieman käytäntöjä, jotta asiakkaamme pääsevät nauttimaan Koiramäestä mahdollisimman paljon. Tänä vuonna puuhapajoissa askarrellaan kortteja ja lumihiutaleita, koristellaan pipareita ja askarrellaan pikkuautoja. Myös Drakkulan linna on avattu pienille seikkailijoille”, kertoo tuotepäällikkö Maria Eskelinen Koiramäen joulusta.

 

 

Tunnelma Koiramäellä on syksyisestä säästä huolimatta jouluinen. Koiramäen kaupungin kadunvarrelle on istutettu kauniita kanervaistutuksia. Kahvila von Guggelbööhön on tuotu tunnelmaa piparikoristeilla sekä lyhdyillä, ja kahvilan sydän, hurmaava kultainen pönttöuuni on koristettu joulukranssilla. Gunnas-kirjakaupassa ja Tropin ja Nekun Apteekissa ovat puotipuksut ahkeroineet. Hyllyt ovat täynnä mm. Mauri Kunnaksen kirjoja sekä herkullisia makeisia. Puodit ovat pullollaan ihania yllätyksiä joulupakettiin kätkettäväksi.

Maatilalla eläimet odottavat jouluvieraita. Lampaat köllöttelevät lunkisti aitauksessaan, kun taas villasika Maurix kirmaa iloisena katsomaan talon omaa väkeä. Maukka tuntuu selvästi jo odottavan tulevaa vilskettä ja vilinää.

Lampaat odottavat aitaukseen Koiramäen joulun vilskettä.

 Villasika Maurix tervehtii iloisesti kärsällään.

Myös Näsinneulan aulassa ollaan jouluisissa tunnelmissa. Aulaan on koristeltu kaunis joulukuusi, jonka juureen voi sunnuntaista 16.11. alkaen tuoda lahjansa Tampereen Joulupuu-keräystä varten. Tammerkosken Nuorkauppakamari ry toteuttaa Joulupuu-lahjakeräyksen yhdeksännen kerran Tampereen seudulla.

 

 

 Särkänniemi otti jo varaslähdön ja lahjoitti ensimmäisen paketin Joulupuu-keräykseen. Kuvassa Tampereen Joulupuu -keräyksen edustajat Tuire Nikkanen (vas.) sekä Juha Laakso vastaanottavat Tiina Mörttiseltä sekä Koiramäen Tiltalta Särkänniemen paketit.

Joulupuu-lahjakeräys on hyväntekeväisyysprojekti, jonka tavoitteena on antaa joululahja vähävaraisille tamperelaislapsille, jotka todennäköisesti jäisivät muuten ilman tuomisia. Särkänniemi toimii keräyksen suojelijana. ”Särkänniemi lähti mukaan Joulupuu-keräyksen suojelijaksi siksi, että näin joulun alla on hyvä tuoda iloa kaikkiin lapsiperheisiin. Tulemme haastamaan myös omia yhteistyökumppaneitanne mukaan keräykseen”, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Keräyksen kummina on Jonne Aaron. “Toivon, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus olla lapsi. Tällainen keräys on yksi keino jakaa jouluiloa niille, jotka sitä eniten kaipaavat”, Aaron miettii. Joulupuu-keräystä varten lahjoja voi siis tuoda Näsinneulan aulaan. Ohjeet keräykseen löytyvät täältä.

Jonne Aaron on Joulupuu Tampere -keräyksen suojelija.

Tampereen Joulupuuu-keräyksen porukka ja Särkänniemen väki ovat tavattavissa tulevana sunnuntaina 16.11. Tampereen joulunavauksessa.

Liput Koiramäen jouluun voi ostaa ennakkoon edullisemmin Särkänniemen verkkokaupasta sekä Pirkanmaan Osuuskaupan myyntipisteistä.

Kirjoittaja on itsekin jo jouluvalot ikkunoihinsa ripustanut Särkänniemen markkinointipäällikkö Tiia.

 

 Viime viikolla Koiramäellä sai ihailla näin kaunista lumista postikorttimaisemaa. Saa nähdä, koska seuraavan kerran päästään ihailemaan valkoista lumipeitettä.
Tunnisteet: , ,