Jose Ahonen vieraili Koiramäessä

Julkaistu: 14.8.2015

Jose Ahonen, Särkänniemi, Koiramäki, eläimetAasit kummastelevat kadonnutta herkkua.

Taikuri Jose Ahonen kävi Särkänniemen Koiramäessä tekemässä temppuja eläimille. Ammattitaikurina toimiva Jose on tullut kuuluisaksi koirille tekemistään taikatempuista, joissa hän kadottaa makupalan koiran nenän edestä tai saa nakin leijumaan ilmassa. Koirien hämmentyneet reaktiot ovat naurattaneet jo miljoonia ihmisiä ympäri maailman. Jo viime kesänä Jose kävi taikurikollegansa Johanneksen kanssa Koiramäessä, ja Johannes testasi vastineeksi, kuinka lampaat reagoivat korttitemppuihin. Hulvaton video kokeilusta on nähtävissä Youtubessa, ja blogaus vuodentakaisesta vierailusta löytyy Huvin vuoksi -blogista.

Tänä vuonna Jose halusi testata, kuinka eri eläimet reagoivat samaan kadottamistemppuun, jolla koirilta on saatu niin hulvattomia reaktioita. Useiden eläinlajien kohtaamiseen Koiramäki on tietenkin paras paikka, joten eräänä kauniina heinäkuisena aamuna ennen Särkänniemen avaamista Jose pääsi tapaamaan Koiramäen eläimiä. Temppuja tehtiin ainakin ponien, aasien, muulin, sikojen, villasian, mikropossujen, kanien, kanojen, hanhien, ankkojen, alpakoiden ja vuohien kanssa. Tämän jälkeen käytiin testaamassa vielä kalat Akvaariossa sekä toimistokilpikonna Kerttu Särkänniemen toimistossa.

Jose Ahonen, Särkänniemi, Koiramäki, eläimetEmma-poni oli Josen makupalasta äärettömän kiinnostunut, kunnes se katosi.

Jose Ahonen, Särkänniemi, Koiramäki, eläimetHanhia eivät taikatemput kiinnostaneet.

Jose Ahonen, Särkänniemi, Koiramäki, eläimetIiris-kyyttö oli selvästi kiinnostuneempi Josen käsien nuolemisesta kuin tarjolla olevasta makupalasta.

Kuinkas taikatemppuilu sitten onnistui? Vaihtelevasti. Esimerkiksi vuohet ja hanhet eivät pitäneet lainkaan Josen lähestymisyrityksistä vaan pakenivat: hanhet kirmasivat lampeen turvaan ja vuohet juoksivat mökkiään ympäri Jose perässään kuin yhteisestä sopimuksesta. Kun Jose lopulta sai yhden vuohen lähietäisyydelle, se loukkaantui herkkupalan katoamisesta niin, että temppua oli turha yrittää enää uudelleen. Iiris-kyyttölehmä ei porkkanan katoamisesta pahastunut vaan keskittyi Josen käsien nuolemiseen. Maija-vasikka suhtautui Joseen epäileväisemmin ja pysyi kylki äidin kyljessä. Mikropossu Maisa ei välittänyt herkkupalan katoamisesta vähääkään vaan haukkasi joka tapauksessa – onko se porkkana, onko se sormi, miten sen tämmöinen huononäköinen mikropossu voisikaan varmistaa muuten kuin hampailla?

Sympaattisimmin herkkupalan katoamiseen reagoivat alpakat, jotka vaikuttivat herkkupalan katoamisesta aidosti hämmentyneiltä. Tämä toki saattaa johtua siitä, että alpakat vaikuttavat aina hämmentyneiltä. Suurien silmiensä vuoksi ne vaikuttavat myös surumielisen empaattisilta, mikä sai ne vaikuttamaan siltä kuin ne olisivat aidosti pahoillaan Josen puolesta siitä, että hän hukkasi herkkupalansa.

Aamupäivä kului nopeasti eläimiä jekuttaessa. Valmiin videon löydät Youtubesta hakusanoilla How Different Animals React to Magic?, tai sitten voit klikata linkkiä. Jose ja Johannes ovat puuhastelleet ja kierrelleet Särkänniemessä muutenkin tänä kesänä, joten kannattaa seurailla Josen Youtube-kanavaa, jotta tulevatkaan videot eivät mene ohi!

Jose Ahonen, Särkänniemi, Koiramäki, eläimetMikropossu Maisalle oli aivan yhdentekevää, oliko kädessä makupala vai ei: se puraisi joka tapauksessa!

Jose Ahonen, Särkänniemi, Koiramäki, eläimetAlpakat sympatiseerasivat Josea, joka hukkasi herkkupalan.

Tunnisteet: , ,